Следва

Сара Джесика Пaркър показа в Ню Йорк дебютната си колекция обувки

ТЕНДЕНЦИИТЕ есен/зима 2013-14: Обем в раменете

Широките рамене при връхните дрехи се завръщат от албумите със спомени през есента и зимата на 2013/14, но за...

All fashion преди 10 години

Широките рамене при връхните дрехи се завръщат от албумите със спомени през есента и зимата на 2013/14, но за разлика от познатите ни осемдесеттарски варианти, заострени и силно подплатени, този път забелязваме структурирани, но овални и по-модернистични рамене, при скроени в реглан ръкав палта и сака, при кожените якета и обемните суитчери на Givenchy.

За дебюта си в Balenciaga Алекзандър Уонг създава именно такива къси палта и якета с акцент върху конструкцията при раменете. Същата тенденция забелязваме и при Gucci, Kenzo, изцяло застъпена е при Proenza Schouler.

Подобна кройка е страхотна във вариант на по-къса връхна дреха, точно както е при Proenza Schouler, но може и в красив средно дълъг вариант, както го прави Миранда Кер, която е забелязана да разхожда тази малко футуристична тенденция в съвсем изчистен ансамбъл от дънки, опушено сив пуловер и обувки с нисък ток в червено и черно.



Овалът горе, при раменете, не е предпочитан силует само при връхните дрехи, забелязваме го все по-често да се появява и върху секси коктейлни рокли.

В наситени тъмни и кралски или пък съвсем неутрални цветове широката кройка на връхните дрехи е изключително лесна за възприемане и носене без значение от възраст и стил, ако е балансирана с по-тесни, прибрани кройки в долната част.

Вълшебни модели палта със структурирани рамене създават Carven в бонбонени пастелни цветове, които обещават да останат като силен тренд и през следващата есен. 


Proenza Schouler


Proenza Schouler


Proenza Schouler


Alexander Wang


Balenciaga


Balenciaga


Givenchy


Gucci


Kenzo


Carven
 
Виж още: 
ТЕНДЕНЦИИТЕ есен/зима 2013-14: НЕУТРАЛНО от главата до петите
ТЕНДЕНЦИИТЕ есен/зима 2013-14: БЯЛО
ТЕНДЕНЦИИТЕ есен/зима 2013-14: РОЗОВО
ТЕНДЕНЦИИТЕ есен/зима 2013-14: ЗИМНА ГРАДИНА
ТЕНДЕНЦИИТЕ есен/зима 2013-14: Пурпур + Рубин
ТЕНДЕНЦИИТЕ есен/зима 2013-14: Цветна, ярка кожа с косъм
ТЕНДЕНЦИИТЕ есен/зима 2013-14: Туид
ТЕНДЕНЦИИТЕ есен/зима 2013-14: Navy Blue
ТЕНДЕНЦИИТЕ есен/зима 2013-14: Тартан
 

More All fashion