Следва

Седмици на модата пролет 2014: най-важните мини трендове

NYFW: Най-ярките тенденции пролет-лято 2014 oт Седмицата на модата в Ню Йорк

Маратонът, наречен Fashion Weeks, продължава с последни дефилета в Лондон и следваща гореща дестинация...

All fashion преди 10 години

Маратонът, наречен Fashion Weeks, продължава с последни дефилета в Лондон и следваща гореща дестинация Милано, но преди да отметнем поредната модна седмица в календара, акцентираме върху някои от най-силните тенденции, които забелязахме по време Нюйоркското приключение.

Ето какво се открои като тренд, показано в рамките на седем силно модни дни. Следва аналогичен обзор и за Лондон, Милано и Париж.

Атлетизъм

Една силна водеща тенденция, която ще зарадва всички почитатели на комфортния шик. Не се безпокойте, щом имена като Вера Уанг и строгата Виктория Бекъм залагат на тази визия, колебания за нейното имплементиране в ежедневието, но и в бизнес стила не може да има.

От спортните екипи са вдъхновени освен цели ансамбли, също и панталоните с връзки и ластици в долната част като Rachel Zoe, тениските с поло якички катп при Victoria Beckahm, саката, якета и коктейлни рокли на Vera Wang

Ето къде видяхме масово застъпен спортния мотив в дрехите: 


Tommy Hilfiger



Vera Wang




Rachel Zoe







DKNY




Victoria Beckahm



Rag&Bone

Черно-бял минимализъм

Вечна класика, която виждаме под формата на удобни и свободни панталони и сака и гащеризони за лятото. В ролята на минималистите – Ралф Лорън, Келвин Клайн и Нарцисо Родригез


Ralph Lauren





Calvin Klein






Narciso Rodriguez






Хипи лекота от 70те

Дизайнерите обичат бохо стила за лятото, а и благодарение на присъщата му въздушност и лекота, плюс приятните за окото флорални принтове, получаваме една неустоима комбинация, на която някои от най-големите имена в модата като Маркеза, Дона Каръне и Даян Фон Фюрстенберг залагат през следващия сезон.


Anna Sui








Diane on Furstenberg










Donna Karan






Marchesa







Обаяние от 90-те

Момчешки и гръндж елементи, будоарна и провокативна визия – ето на тези трендове от 90-те бяха заложили имена като Theysken’s Theory, чиято колекция бе като прочит на десетилетието, а елементи от него намираме и в тези на Marc by Marc Jacobs и Thakoon.


Marc by Marc Jacobs




Theysken’s Theory












Thakoon







Прозрачни и ефирни материи

Секси и едновременно с това невинен детайл от облеклото, който може като с магическа пръчка да трансформира всеки ансамбъл във великолепно творение. Идеален извор, ако търсите по-елегантна визия, е Каролина Ерера, докато при Алтузара например се залага на по-момичешкото излъчване.


Carolina Herrera







Altuzarra





Дебел ток

Дебелият ток определено ще бъде тренд през идния сезон – змийски принт, черна кожа, прозрачни модели… Може да жонглираме буквално с всички принтове и цветове, които се появиха върху подиума.


Donna Karan








Calvin Klein




Alexander Wang

Сафари чанти

Само хвърлете един поглед към страхотните клъчове, с които дефилираха моделите на Майкъл Корс и Дона Карън. Абсолютен култ към Африка, пясъчно бежовия цвят на пустинята и цялата фауна на континента.


Michael Kors














Donna Karan




Аксесоари за лоши момичета

Блиндирани очила: Чифтът „блиндирани” на 3.1 Phillip Lim ще е must-have на лято 2014, в това не се съмняваме. 


3.1 Phillip Lim







Колиета с катинари: Сестрите Мълеви от Родарте си падат по лошите момичета, вижте само колиетата катинари от последната им колекция… а кой ли държи ключовете?!


Rodarte









Футуристични кецове

Кецовете, които видяхме в колекциите на Марк Джейкъбс и DKNY са нещо като новия хит на пролетта, достоен заместник на прочутите wedges и последвалата обсесия по неговото носене.


Marc Jacobs






DKNY




 
Виж всички новини от Седмицата на модата в Ню Йорк: 
NYFW: The Row пролет-лято 2014
NYFW: Marc Jacobs пролет-лято 2014
NYFW: Най-красивите бюти визии от улиците на Ню Йорк
NYFW: Rodarte, Narciso Rodriguez, Vera Wang, Oscar de la Renta - 6-ти и 7-ми ден
NYFW: Rodarte пролет-лято 2014
NYFW: Дефилетата - Phillip Lim, Donna Karan, Theysken's Theory, Carolina Herrera, Tommy Hilfiger. Ден 5-ти
NYFW: Дефилетата - Thakoon, Diane von Furstenberg, Openning Ceremony. Ден 4-ти от Седмицата на модата в Ню Йорк
Ярките звезди в модния космос - Виктория Бекъм зад кулисите на Victoria Beckham
NYFW: Дефилетата - Victoria Beckham, Rag&Bone, Alexander Wang, Jason Wu, Altuzarra - Първите три дни от седмицата на модата в Ню Йорк
 

More All fashion