Следва

Street Style вдъхновения... Стилът от 9 сутрин до 5 следобед

LFW: Erdem пролет-лято 2014

“Харесва ми идеята момичетата да се обличат като момчета. А момчетата - като момичета,” каза Erdem Moralioglu преди... 

All fashion преди 10 години

“Харесва ми идеята момичетата да се обличат като момчета. А момчетата - като момичета,” каза Erdem Moralioglu преди пролетното си представяне в Лондон преди дни.

Андрогинността е нова за дизайнера, когото обичайно свързваме с класически, много женствени ансамбли с флорални мотиви и наситени цветове.

Последното бе напълно зачеркнато в новата му колекция: само два ансамбъла изглеждаха леко встрани от черно-бялата идея, автоматично давайки на колекцията усещането за силна праволинейност.

Моралиоглу се фокусира върху формата, изчиствайки и заостряйки базовите силуети, с елегантна препратка към училищните униформи: колосани бели ризи, поли прегърни-ме, килтове, училищни блейзъри, суичъри, всички с идеята за една модна въздесъщост.

Някои от предложенията бяха много близо до нещата на Рикардо Тиши за Givenchy.



По-оригинални и въздействащи бяха прозрачните тъкани на Moralioglu, флоралните му апликации, дантелата и бродериите.

Една риза от дантела е разпрана и избродирана с думи от стихове на Уолт Уитман и Емили Дикинсън, покрити с воал от тюл. “Така че да е като малка тайна,” казва дизайнерът.  
 

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 3 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 21 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.