Следва

Джордж Клуни заби хърватски модел

Никой не може да спре разврата на Майли, или историята на неуспешния опит на Шиниъд О'Конър...

Тя публикува отворено писмо до Майли на своята лична страница, част от което гласи следното...

People of art преди 10 години

Скандалната поява на Майли Сайръс и нейният противоречив пърформанс на видео наградите на MTV за 2013 г. и донесоха както място в историята на поп музиката, така и множество критики от почти всеки достатъчно известен, който можеше да бъде цитиран от медиите.

Въпреки всичко, което се изсипа за нея обаче, младата певица не успя да се впечатли от нищо казано и малко по-късно заслужено получи октомврийската корица на музикалната библия Роулинг Стоун. За нея тя позира гола, разбира се, с изплезен език и в ексклузивно интервю разказа, че не се опитва да бъде секси, че е наясно с това колко смешна изглежда, но не й пука. Изобщо.

Самопровъзгласилата се "полу нудистка" признава още, че се е чувствала нервна преди появата на сцената тогава, но докато била в съблекалнята, я посетил нейният приятел Канйе Уест. Той бил достатъчно убедителен, за да й дъхне увереност с думите: "Няма друг артист, в който да вярвам толкова, колкото в теб сега!" и в този момент тя вече била сигурна, че появата й ще е историческа.

И такава беше!
(ето видео от пърформанса)




В интервюто за списанието тя разказва и за последвалия клип, пуснат само две седмици след събитието, за което все още се говори най-вече заради нея, а именно към песента "Wrecking Ball". Майли споделя, че видеото  е напълно вдъхновено от песента на Шинийд О'Конър "Nothing Compares 2 U".

В него Майли показва широк спектър от емоции, включително сълзи, но изглежда невъзмутима, докато се люлее чисто гола върху гигантско гюле, което виси на верига от тавана и внася разруха около нея.

"Номерът е да играеш така с камерата, че когато някой те погледне от екрана да си представя, че ти си до него и плачеш. Мисля, че това ще бъде един от емблематичните ми клипове. Надявам се, че след 30 години и аз ще бъда вдъхновител за някого."

Успехът на песента е безспорен и отзвукът от него ще отеква дълго време в шоубизнеса, но отново поведението на бившата Хана Монтана дойде в повече на много хора.

След поредната й провокация, интервюто за Роулинг Стоун и последвалите скандални изявления, снимки и постъпки на Майли, нещата стигнаха до там, че немалко артисти се включиха в дебата "за" или "против" - едни в защита на Сайръс, други - с подигравка.

 



Шиниъд О'Конър, която бе въвлечена в това индиректно, реши също да изкаже мнението си. Тя публикува отворено писмо до Майли на своята лична страница, част от което гласи следното:

"Скъпа Майли,

Нямаше да напиша това писмо, но цял ден получавам телефонни обаждания от различни вестници, които искат да направя коментар на интервюто ти за сп. "Роулинг Стоун", където казваш, че клипът към парчето "Wrecking Ball" е вдъхновено от този на "Nothing Compares...". Затова, ето какво имам да кажа... и го казвам в духа на майчината любов.

Изключително загрижена съм за това, че хората около теб са те накарали да вярваш, или са те окуражили да се довериш на собственото си убеждение, че по някакъв начин е "яко" да си гола и да ближеш чукове в своите видеа. Всъщност, по този начин отместваш фокуса от таланта си и позволяваш да бъдеш обект на сутеньорска дейност.

В дългосрочен план, да позволяваш да бъдеш експлоатирана, няма да ти донесе друго, освен вреда и по никакъв начин няма да те направи влиятелна - нито теб, нито друго младо момиче, защото изпращаш посланието, че трябва да бъдеш оценявана (дори и от самата теб) най-вече заради сексапила си, вместо заради очевидния ти талант.

Радвам се да чуя, че по някакъв начин съм ти модел за подражание и се надявам, че заради това ще обърнеш по-сериозно внимание на думите ми.



Шиниъд О'Конър

На музикалния бизнес не му пука - за теб или за когото и да било от нас. Те ще те ползват като проститутка, докато си ценна и умно ще те карат да вярваш, че това е, което ТИ си искала... и когато свършиш в клиника за възстановяване от зависимости в резултат на предното, "те" ще се пекат на яхтите си в Антигуа - същите, които са купили от продажбата на твоето тяло, а ти ще откриеш, че си съвсем сама.

Нито един от мъжете, които те гледат нежно, също не дават и пукнат грош за теб - не се заблуждавай. Много са жените, които бъркат страстта с любов. Ако те искат сексуално, това не означава, че им дреме за теб. Още повече, когато самата ти даваш вид, че не държиш особено на себе си. И когато наемаш хора, на които очевидно също не им пука за теб. Няма човек, който да държи на теб и да е съгласен да се превръщаш в проститутка...


...Не се оставяй на илюзии. ВСИЧКИ те те искат, защото изкарват пари от младостта и красотата ти. Ако си запазила невинното си сърце, ще разпознаеш онези, които не са такива.

Повтарям - притежаваш достатъчно талант, че да не е необходимо да оставяш музикалния бизнес да те превръща в проститутка. Не им позволявай и да те правят на глупачка. Не си помисляй и за момент, че на някого от тях му пука дори и за секунда.

Те са там заради парите... ние сме там заради музиката.

Винаги е било така и така и ще бъде. Колкото по-рано една млада дама осъзнае това, толкова по-скоро ще може наистина да контролира съдбата си.

В списание "Ролинг Стоун" казваш също, че външният ти вид е вдъхновен от моя. Видът, който избрах тогава, беше с цел във време, когато музикалната ми компания ме окуражаваше да направя точно онова, което направи ти. Чувствах, че предпочитам да бъда оценявана заради таланта си, а не заради това как изглеждам. Щастлива съм, че направих този избор, не на последно място, защото не намирам себе си в боклука с пословична мръсотия сега, когато съм почти на 47г. ... не съм там, където за съжаление обикновено свършват много изпълнителки, основали кариерата си върху сексуалността си, когато достигнат до средна възраст...

...Тялото ти е за теб и за приятеля ти.

Не е за всеки бълващ нещастник в нета или за шефа на която и да било алчна звукозаписна компания, за да може с тези пари същият този к****дак да купи диаманти на любовницата си.

Колкото до отърваването от имиджа на Хана Монтана... който и да ти е казал, че да се съблечеш е начинът да постигнеш това, абсолютно НЕ уважава таланта ти, нито теб, като млада дама.

Песните ти са достатъчно добри и не е необходимо да се отърваваш от Хана Монтана. Тя отдааавна вече е зад гърба ти... не защото се съблече, а защото правиш добри парчета..."




Прочувственото писмо, адресирано лично до младата изпълнителка, може би щеше да трогне всеки друг, но не и нея. Майли не само, че се подигра с думите на Шиниъд в своя Туитър профил, но малко по-късно в блога на Тери Ричардсън излязоха поредната доза провокативни снимки, с които певицата отново демонстрира, че все още нищо не сме видели и че изобщо не й пука кой и защо е загрижен за нея...























Дали Майли прекалява или всъщност всеки има право да изразява себе си, както реши - ние не сме хората, които ще отсъдят, но ни е интересно какво мислиш ти? Как определяш поведението на един вече бивш тийн идол, който успя да провокира обществото за пореден път с поведението си?
 

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра