Следва

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

PFW: Дефилетата - Miu Miu пролет - лято 2014

Адски весело, винтидж, очарователно, секси беше ревюто на Miu Miu, което премина преди дни в Париж в рамките... 

All fashion преди 10 години

Адски весело, винтидж, очарователно, секси беше ревюто на Miu Miu, което премина преди дни в Париж в рамките на Модната седмица нам.

Страхотни хрумвания на нейно величество Миуча Прада - от очарователните ажурни чорапи и 60-тарски обувки, ако захванем отдолу нагоре, до разкошните манта и съответно аксесоари - чанти и бижута. Ботушите са друга тема с работно заглавие Must Have.

Зажаднели бяхме за това висше майсторство, да направиш дрехите да изглеждат най-жестокото нещо на света, без обезателно да вдъхват ужас, че няма как да седнеш с тях, например.

Дрехите за през деня на Миуча Прада са и дрехи за през нощта. Тези за парти стават и за работа, малкото не е повече и това в нейния случай е фантастично готино, а забавлението, когато живееш този живот, дори и облечен - е задължително!

Иначе, организаторите се бяха постарали да направят така, че гостите просто да се омагьосат от шоуто. Огромни вертикални настенни панели, облечени с текстилни ретро-рисунки, с изобразени отгоре им стилизирани папагалчета, рибки, котенца и нежни цветенца, мотив, използван и в дрехите, се редуваха с прозрачни конструкции от цветен плексиглас, осветени отвътре.

Страхотна инсталация - разкошен декор на това великолепно шоу. В което наслаждението от колекцията дойде от основните мотиви, застъпени от дизайнера, а именно всичко, което съставлява стила на италианската марка: интелектуален, женствен, с чудесно премислена стилизация на винтиджа, с внимание към всеки детайл.



В конкретния случай Миуча Прада директно влиза в 60-те и 70-те с особено характерните за епохата рокли и костюми, демонстрирайки натрапчиво трапецовидния и А-силуети, минито и традиционната за онова време дължина току под коляното, с триъгълни яки, маншети, контрастни кантове, хипертрофирани капаци на джобовете и грамадански копчета. Цветовете - от пастелните оттенъци на синьото, розовото и жълтото да ярко червеното и ефектни контрастни съчетания на червено, тъмносиньо, жълто и черно.



Колкото душата ни иска декоративни апликации, нашивки с пайети и копчета, и най-разнообразни на допир и визуално фактури - плюшена кожа, винил, коприна, а също и фирмения прийом на неочакваното - в случая контрастното на цвят колие в зоната на деколтето в 100% от случаите.



Всички тези важни за стила на Miu Miu нюанси напомниха за това, че модата - това ни най-малко не значи копиране на трендове сезон след сезон или с известна пауза помежду им, а значи интересна и смела интерпретация напред във времето така, че да заблести собствената индивидуалност.

Нещо, което в 20-те години от създаването си, Миуча Прада и нейната Miu Miu доказаха, че правят перфектно. 








 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 1 ден

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.