Следва

Нюйоркският дом на Грейс Кели излезе на пазара срещу 48 милиона

H&M кани своите клиенти и служители да подкрепят H&M Conscious Foundation

През следващите няколко години H&M Conscious Foundation ще подпомогне три глобални каузи с...

All About Life преди 10 години

През следващите няколко години H&M Conscious Foundation ще подпомогне три глобални каузи с няколко милиарда шведска крони, дарени от семейството на Стефан Першон, основател на H&M. Сега фондацията дава възможност на служителите и клиентите на H&M да определят кои три кампании да бъдат подкрепени. От утре, 22 октомври, всеки може да даде своя вот на makeadifference.hm.com.

Взимайки пример от ООН и техните цели на хилядолетието за развитие, H&M Conscious Foundation ще използва своите ресурси, за да се справи с някои от най-наболелите проблеми в районите, където компанията извършва дейност. Това означава, че гласовете на служителите и клиентите на H&M ще имат решаващо значение.

„Наша отговорност е да оставяме добър отпечатък в страните, в които H&M оперира. Ето защо каним всички свои служители и клиенти да споделят какво според тях трябва да подкрепи H&M Conscious Foundation. Тяхното мнение ще ни помогне да разберем какви проблеми вълнуват големи групи от различни краища на света", сподели Карл-Йохан Першон, CEO на H&M и член на борда на H&M Conscious Foundation.

H&M Conscious Foundation се допитва до редица експерти, избрани според специализирането им в различни проблемни сфери, за това кои глобални казуси са най-наболели. Чиста питейна вода, подкрепа на жените, опазване на естествени ресурси, образование и намаляване на бедността са петте каузи с най-висок приоритет. Това са и проблемите, за които ще се гласува на makeadifference.hm.com.

Когато първите три каузи бъдат избрани от служители и клиенти на H&M, фондацията ще си партнира с три световно признати организации за глобалното решаване на тези проблеми. Освен това фондацията ще инициира локални програми в страните, в които H&M развива дейност, за да отрази избраните в гласуването теми.

Като вдъхновение за гласуващите на makeadifference.hm.com са публикувани мнения на експертите кои глобални проблеми намират за най-спешни за премахване и защо. Сред тях са професор Джефри Д. Сакс и професор Йохан Рокстрьом.

„Чудесно е, че H&M Conscious Foundation поема предизвикателството за устойчиво развитие, вслушвайки се в идеите на глобалната публика. Убеден съм, че с тяхното обвързване и световен подход усилията им ще подпомогнат много важни инициативи. Ние наистина можем да бъдем поколението, което ще сложи край на бедността и ще защити екосистемата и био разнообразието.", заяви професор Джефри Д. Сакс, Директор на Института за Земята в Колумбийския университет и специален съветник на секретариата на ООН по Цели на хилядолетието за развитие.

„Светът среща огромни предизвикателства, и H&M Conscious Foundation може да помогне с откриването на практични, иновативни и устойчиви решения на най-важните проблеми на нашето време", сподели Йохан Рокстрьом, професор по науки за околната среда в Стокхолмския Университет и Директор на Стокхолмски център за устойчивост.
 

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 6 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 5 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.