Следва

Директно от PR-a: Парти като за „Оскарите“ шокира столичани

Семеен портрет - кръщенето на принц Джордж отвътре

Миналата седмица светът се умили около кръщенето на новия си невръстен любимец - младият...

Други преди 10 години

Миналата седмица светът се умили около кръщенето на новия си невръстен любимец - младият принц Джордж, трети в списъка за наследяване на британската корона. Поводът беше наистина мил и симпатичен, а истерията около рождението, както и около двойката родители изискваше съответстващия на събитието шум. Видяхме много снимки, повечето много човешки и доста елегантни.

А ето още една снимка за семейния албум. Херцогът и херцогинята на Кеймбридж (известни още като Кейт и Уилс за обожаващите ги поданици на Нейно Величество) пуснаха допълнително тази очарователна снимка, която показва как двамата гукат над принц Джордж. Херцогинята приспива новороденото, което бе кръстено в сряда - тя в рокля и палто на Alexander McQueen и шапка Джейн Тейлър, просто перфектно до принц Уилям, който гледа нежно кикотещия си син. Какво щастливо семейство!



Официалните фотографии от кръщенето на принц Джордж се появиха в медийното пространство и, както се очакваше, са също толкова стоплящи сърцето. Херцогът и херцогинята на Кеймбридж греят от гордост, кралицата изглежда прекрасно в яркосиния си ансамбъл, а косата на Мидълтън изглежда по-лъскава от всякога.

Британският фотограф Jason Bell е избран да заснеме сцената, която се разигра в Morning Room в Clarence House, непосредствено след отстоящото точно на три месеца от рождението кръщене на Джордж в двореца Сейнт Джеймс миналата сряда. Виждаме как Кейт държи пълнобузото си бебе в ръце, облечено в кремава рокля, идеално съобразена с визията на майката, а съпругът Уил седи спокойно до нея.

Застанали зад тях са и наборът от баби и дядовци – принц Чарлз и Камила, както и Майкъл и Керъл Мидълтън, която изглежда много елегантна с широкополата си шапка. Пипа е красива в ансамбъла си на Suzannah, а брат й изглежда повече като Бен Афлек в Арго. До тях са Принц Хари и херцога на Единбург, които също изглеждат много щастливи.



И за всеки случай, ако искате да знаете повече за луксозната обстановка, където са фотографирани кралското семейство, ви даваме 6 факта за The Morning Room:

1, “Сутрешната стая” в Clarence House е била първоначално стая за закуска по дизайн на Джон Наш за херцога на Кларънс през 1825-27.

2, Диванът, на който е седнала групата, е част от пакет от позлатена дървена седалищна мебел от Томас Chippendale, датирана около 1773. Смята се, че са били поръчани от братя на Джордж III (херцогът на Глостър) и са в кралската колекция от царуването на Джордж IV.

3, В кабинета отляво на дивана се вижда бронзов бюст на принцеса Елизабет, направена от William Lamb през 1933 година. Съвпадащ бюст на принцеса Маргарет е от противоположната страна на стаята. На стената над този шкаф отляво на дивана има и портрет “Their Royal Highnesses The Princess Elizabeth and The Princess Margaret in Windsor Great Park" 1945 г., от Фредерик Уайтинг.

4, Има две фотографии, които се виждат на изображението. Едната от тях е на принца на Уелс и принц Хари в село Zulu - Южна Африка 1997. Още една снимка на принц Хари се вижда на нощното шкафче.

5, На задната стена на лявата страна на прозореца има платно с живопис озаглавено "A Conversation Piece at Aintree: King George V and his Racing Manager", 1927-30, от Уолтър Ричърд Сикърт. Под него е и картина от Laurence Stephen Lowry, наречена "A Flyde Farm" от 1943 година.

6, На задната стена на дясната част на прозореца има платно на тема “When Homer Nods: Portrait of George Bernard Shaw” от Augustus Edwin John, 1915. Под това е маслено живописно платно, озаглавено "The Lighthouse, Newhaven" от Duncan James Grant, 1939.

More from View Sofia

More Други