Следва

Дългият ботуш на Sergio Rossi

Шоутo на Victoria's Secret 2013 - Пълно тържество на разкоша

От бляскавия сутиен за 10 милиона долара до високотехнологичните 3D принтирани корсети, всичко в тазгодишното...

Fashion преди 10 години

От бляскавия сутиен за 10 милиона долара до високотехнологичните 3D принтирани корсети, всичко в тазгодишното модно ревю на Victoria’s Secret тържествува над ексцентричността и иновативността.

Въпреки че е считано за най-гледаното модно шоу в света, ежегодното събитие на Victoria's Secret дължи своята слава повече на Cirque du Soleil, отколкото на дългокраките манекенки, разхождащи се нагоре-надолу по подиума. Пълната кохезия между звездните моделки, музикалната програма, нестандартните костюми, екстравагантните сценични декори и да не забравяме - тоновете изкуствен тен, превръщат тези 15 минути в празник на сетивата.

Точно това са и топ моментите от шоуто тази година, както всяка предходна, всъщност.

Victoria’s Secret отправя поглед към Англия



Шоуто се състоя в 6 различни теми – предвидливо, за да се вмъкнат после между тях рекламните паузи по време на американското му излъчването на 10 декември. Като всяка подобна ентъртейнмънт бурлеска, откриването зададе тона, който за 2013 г. е определен като Swinging London. „Британската окупация“ се изразяваше в декорите и моделите, родом оттам - показаха ни известната шопинг улица Carnaby Street, изключително характерните лондонски полицаи, английския флаг Union Jack, не пропуснаха култа към футбола (в лицето на Кара Делевин) и психеделичната култура, It-момичетата и парти кралиците. Ангелчетата безпроблемно отмъкнаха и кралските бижута, като същевременно успяха кокетно да намигнат на класическите британски рок легенди – само че с много по-спретната, чиста и бляскава визия. С по-малко анархия, по-бели зъби и разбира се, по-малко дрехи.

Кралските бижута



Може да не изглежда добре скрит под любимата ви тениска, но покритият с диаманти, рубини и сапфири, струващи около 10 милиона, Royal Fantasy Bra безусловно получава титлата Най-ценният сутиен в света. Проектиран от швейцарските бижутери Mouawad и представен от открилата шоуто Кандис Суинепул, сутиенът е последният от колекцията полускъпоценно бельо, който е представен на подиума на Victoria’s Secret. Ако сте заинтересовани, бижуто ще може да бъде закупено за период от една година след шоуто. След което то ще бъде разделено на части, позволявайки използването на отделните скъпоценни камъни за други цели на компанията.

Красотата



Ключови бюти моменти от шоуто на Victoria's Secret са блестящ тен, анималистично секси поведение, добре подчертани форми и запленяващ блясък. И така, тазгодишната инспирация за стайлинга на стройните моделки отново се оказа… познайте какво… ангелската визия! Гримьорът е Tom Pecheux, а стилист - Orlando Pita.

Костюмите




Какво друго да кажем, освен – високотехнологично 3D принтиране. Работейки с архитекта Брадли Ротенберг, компанията за 3D принтиране Shapeways е създала един наистина много нежен и деликатен корсет с принт на снежинки, който е проектиран специално за перфектните мерки на Линдзи Елингтън. Център на снежната тема в шоуто, корсетът беше едва забележимо засенчен от придружаващите го пернати крила; докато по същото време Тайлър Суифт пееше своя хит “Trouble”, придружавана от облечената в бляскаво, направено от кристали боди Карли Клос.

Обувките



Между бюстиетата, корсетите, дългите пелерини, инкрустираните кристали и разбира се, крилцата, е много лесно да забележим факта, че единствените дрехи, които в крайна сметка успяват да достигнат до магазините на марката са сутиените и гащите. И докато тези крилца със сигурност са незабравима гледка, тазгодишните безапелационен победители в категорията за „откраднати от модния подиум хрумки“ са обувките. Английските майстори на обувки Никълас Киркууд и София Уебстър създават обсипани със Swarovski ботуши, черни лачени токове с връзки и най-екстравагантния екземпляр – платформените LEGO обувки на висок ток в ярки цветове.

И още нещо



И след това стройно обобщение несъмнено ще се запитате колко ли струва подобно шоу на компанията. Организаторите разкриха пред Women's Wear Daily по-рано, че бюджетът за 2013 се равнява на главозамайващите 12 млн. долара, надминавайки миналогодишната продукция. Имайки предвид, че изпълнителите тази година (Тайлър Суифт, Fall Out Boy, гърл бандата Neon Jungle, A Great Big World) не са от ранга на гостуващите имена на ревюто през 2012 година – Бруно Марс, Джъстин Бийбър и Риана, се предполага, че парите не са отишли за хонорара на музикантите. 

Каквато и да е причината, в съзнанието на гледащия остава впечатлението за един небивал разкош!
 

More Fashion