Следва

Първото модно ревю на Никола Тороманов-Фичо #rail2wear трансформира влак в моден подиум

Editors' Choice - Ако имах хляб, един вълшебен хляб...

... Щях да го отнеса у дома, където, първо, щях да се насладя на аромата му, запазен в прозрачна опаковка. После...

Food преди 10 години

... Щях да го отнеса у дома, където, първо, щях да се насладя на аромата му, запазен в прозрачна опаковка. После, щях да извадя резенче от него, фина и абсолютно достатъчна като размер филийка, и да се оставя пълноценното му съдържание на всички важни вещества да напълни тялото ми с живот. Пълнозърнест и мек, голямата му вълшебна сила щеше да се състои в това, че дарява здраве.

Но не е нужно да си го представяте. Той съществува. Казва се "Вита". Пълнозърнест хляб за пълнозърнест живот. И трима от нас разбраха колко важен ни е всъщност здравословният насъщен, като просто го опитаха. И после разказаха всичко: 

Елена




Ако имаш нужда, точно като мен, от нещо малко, тънко, полезно и удивително вкусно да внесе в дома ти аромата на лято, билки, ливада, слънце и здраве, тогава избираш тънка филийка от най-вкусния хляб наоколо. Аз открих съвършения аромат в една малка и страшно полезна тухла, в която има около 12 резена богат на витамини, микроелементи, фибри и енергия хляб. Бледо кафяв на цвят, новият хляб "Вита" с лимец на първокласния производител "Добруджански хляб", буквално те влюбва в себе си с аромата на здраве и природа. Лимецът, може би, е виновникът за това наситено усещане, което препоръчвам на всеки. Ненатрапчив, фин вкус, който прекрасно се съчетава с многото възможни вкусове, които решиш да опиташ в конкретната вечер.

И все пак, ако усетите, че сте на една вълна с мен, ето какво препоръчвам да направите с няколко филийки от този вълшебен продукт:

Брускета с тиквички и орехова скордаля:



2 огромни тиквички, разрязани на две, и после на палки (продълговати парчета)
6 филийки хляб
зехтин за пържене
няколко парчета сирене фета
малко количество нарязан магданоз
една доза орехова скордаля (орехово песто)

Запържете тиквичките в тиган със зехтин за няколко минути, докато добият цвят. Не ги препържвайте и не позволявайте да стават влажни. След като ги сготвите, ги оставете настрана.
Намажете с малко зехтин филийките с чудния хляб „Вита” с лимец или го изпечете във фурната.

Щом хлябът е готов, намажете ореховата скордаля като основа, поставете отгоре тиквичките и най-отгоре сложете малко фета. Пръснете малко нарязан магданоз за гарнитура и добавете маслини, ако желаете.

Дафна



Ок, признавам си, че не казах молитва, преди да го вкуся. Затова пък го затрупах с благодарствени словоизлияния, защото хляб Вита Баланс Пшеничен Пълнозърнест се оказа нещо повече от филийки в целофанче. В края на деня, обрулена от софийския студ, просто имах нужда от нещо засищащо. И тъй като все повече се старая да се храня здавословно, се спрях на многообещаващия фабрично нарязан самун. Той пък да се окаже повече от хляб, че и супервкусен...

Вкусна, лека и съживяваща салата, която просто не може без две-три филийки от хляб Вита Баланс Пшеничен Пълнозърнест:




300г свежи листа от айсберг
1 ч.л. сушен босилек
1 с.л. бял балсамов оцет
1 с.л. чист зехтин

Измийте листата от салатата и ги накъсайте или нарежете на едри парчета. Поръсете с босилека, като го стривате, за да се разпръсне аромата му, след което подправете с оцета и зехтина. Аз лично избягвам солта, а и във вкусните филийки има малка и здравословна щипка солчица. Просто ми е непонятно как с толкова малко време, продукти и усилия може да се енергизирам повече и от вечеря гурме.

Джулия



Здравословното хранене е основна част от режима ми, а задължителните омега 3 и 6 мастни киселни са ключови не само за доброто представяне по време на тренировка, но и за едно добро възстановяване.



Една от любимите ми закуски включва 2-3 препечени филийки фино нарязан Вита Силует с орехи, тиквено и ленено семе - избриам го, защото е 100 % пълнозърнест хляб с намалено съдържание на сол, приготвен от пълнозърнесто пшенично и ръжено брашно и пшеничен шрот - няколко парчета пушена сьомга, олекотена на вкус от приятно киселата филийка с ръжена закваска, и крема сирене, намазано фино върху хляба. И съм в бойна готовност за тежестите във фитнес залата само с малко, но пълноценно количество от необходимите за тялото ми протеини, мазнини, въглехидрати и фибри.
 

More Food