Следва

След часове ще го чуем на живо. Енио Мориконе е тук! Да си припомним 10-те му най-велики филмови парчета

26-и Европейски филмови награди: Даян Крюгер с великолепна тюркоазена рокля и победителите

Филмът "Голямата красота" на италианския режисьор Паоло Сорентино спечели наградата на...

People of art преди 10 години

Филмът "Голямата красота" на италианския режисьор Паоло Сорентино спечели наградата на Европейската филмова академия за най-добра лента, предадоха световните агенции.

Отличията на академията бяха връчени за 26-и път на церемония в Берлин.

Паоло Сорентино получи отличието в категорията за най-добър европейски режисьор, а главният актьор във филма, Тони Сервило, който пресъздава историята на личната криза на 65-годишен журналист и писател, беше отличен за ролята си. "Голямата красота" спечели наградата и в категорията за най-добър монтаж. Лентата препраща неизбежно към крайностите и отклоненията по време на ерата на Силвио Берлускони, отбелязва FPA. Всъщност този филм участва и в Кан, където обаче не беше отличен. Драмата обаче получи чудесни отзиви, като някои дори я сравниха с култовото заглавие на Фелини "Сладък живот".

Неостаряващата Катрин Деньов и режисьорът Педро Алдомовар спечелиха отличията за цялостна кариера на европейската академия.

Белгийската актриса Верле Баетенс получи наградата за най-добра женска роля за филма "Разчупен кръг".



Иначе гости на награждаването бяха Даян Крюгер, великолепна в тюркоазената си рокля, Нуми Рапас, също блестяща в необичаен ансамбъл, Кристоф Ламбер, Кристин Скот Томас и много други.

Припомняме, че Европейските филмови награди се връчват от 1988-а година, като се провеждат всяка нечетна година в Берлин, а всяка четна - в други европейски градове.


Катрин Деньов


Кристин Скот Томас                                                      Нуми Рапас



More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра