Следва

Коледни подаръци за НЕЯ - Пълен списък на всичко, което заслужава

Новите колекции: Gucci, pre-fall 2014

В новата колекция, наречена Gucci Essentials, креативният директор на Gucci...

All fashion преди 10 години

В новата колекция, наречена Gucci Essentials, креативният директор на Gucci Фрида Джанини се базира на главните, непреходни кодове на италианската модна къща.

Съединението на мъжкото и женското начала, силните образи, резките цветове - този път фуксия, кирпичено червено, жълто и електрик, идеалните дамски костюми. Не стига само агресивната сексуалност, която така или иначе присъства в колекциите на Gucci — даже анималистичният принт е удивително спокоен.

Леопардовият принт в тази версия не издава хищническо ръмжене, а по-скоро напомня на мирна версия на камуфлажа, зебрата е пастелна и приглушена, така че почти не се улавя разликата между краската на животното и широките райета на плата. И кожените неща, които така се удават на Gucci, не носят агресия. Макар че фуражката като в "Нощен портиер" /емблематичния филм от 1973 с Шарлот Ремплинг/ и ботушите на безумни токове със скрита платформа, може да се каже, ангажират.

Новата колекция носи подчертан спортен уклон, с лека носталгия към миналото и особено към есенното дефиле на Gucci 2009 година и разкошния костюм с панталон с пайети ала змийска кожа, който незабравимо носеше Сиена Милър на премиерата на G.I.Joe.


Сиена Милър на премиерата на G.I.Joe

More All fashion