Следва

Новите колекции: Vionnet pre-fall 2014

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Генетичният материал е важен...

All fashion преди 10 години

Малката Мос по стъпките на сестра си Кейт

Генетичният материал е важен, демонстрира малката полу-сестра на Кейт Мос, Лоти. Русокоската е на 16 години, приблизително на възрастта, когато стартира супер кариерата на сестра й. Модните скаути цели три години нетърпеливо изчакваха Лоти да узрее, за да дойде моментът да сключи свещен брак с модната индустрия. Докато беше шаферка на Кейт Мос преди три години, Лоти пося семената в модната агенция Storm Model Management, гостувала на събитието. Днес договорът й с тях вече е факт. Засега критиката е притихнала, небрежно споменавайки относително ниския за модел ръст на Лоти, но всички сме единодушни, че харесваме много високите й скули.
Същите като на сестра й.

Ефектът Kenzo



Сън ли е, или реалност новата колекция на Kenzo? Ние се питаме същото. Чудно хубава и с интелигентно излъчване, тя се заиграва с математически звучащи десени с ефектни дефекти и геометрични конструкции. Завладява с интересното съчетание на материи, които чисто визуално хармонизират и създават образа на Интелектуалката, която силно се надяваме да почнем да виждаме все по-често и по нашите улици. Изпитваме удоволствие и от средата, в която са направени „тестовите” кадри и се дивим на японския гений, способен да използва толкова прости неща за да ни каже толкова много.

Към пълната колекция>>

DSquared2 завладява Китай



Това cтана ясно през изминалата седмица. Може да ви звучи странно, но лейбълът досега нямаше право да отвори магазини на територията на Китайската Народна Република. За щастие китайците бяха благосклонни към модната къща, лансираща спортно-елегантни модели с чувство за хумор. Това е червена точка за Червената република, убедени сме ние. Със cигурност е добър знак, че все повече модни къщи получават разрешение за дистрибуция в Китай, независимо дали управляващите наистина харесват естетиката на линиите или това е дипломатически трик. Надяваме се, че животът там ще се подобри и за хората, които всъщност произвеждат тези дрехи.

Към колекция пролет-лято 2014>>

Добрият вкус по света нарасна през изминалата година,



сочи статистиката. Фактът, че лейбъл като Agent Provocateur увеличи приходите си двойно през 2013, свидетелства чисто статистически за истинността на този факт. Хубаво е да чуем, че все повече жени по света избират секси бельото си с вкус и няма как да не отдадем почит на сестрите Пенелопе и Моника Круз, нарочени за виновници. Звездата на дизайнерския талант на дуото изгря през юли миналата година, а ние сме дълбоко съгласни с техните естетически възгледи и оценяваме приноса им към модната индустрия, който бе отчетен тази седмица.

Vionnet pre-fall 2014



Разкош в полеви условия демонстрира Vionnet в първата си колекция за сезон pre-fall 2014. Комбинацията ярко червено и наситено розово е колкото рискова, толкова и провокативна и с характер, а нас именно това ни грабна. Колекцията отдава чест на любовта на самата Мадам Вионе, основателка на модната къща, към плисирането и драпирането. По съвременен начин моделите ни потапят в настроението на дизайнерката, а игрите със силуетите, макар и наивистични, са смели и закачливи. Кадрите, които представят аутфитите, напълно пасват на темата на колекцията, която на нас ни напомня и на бума на руския цирк от началото на ХХ век.

Към цялата колекция>>
 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 15 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.