Следва

Б като Библия, Б като Блог

Седмица на висшата мода в Париж: Vionnet, пролет 2014

Хюсеин Чалаян, съгласявайки се да създаде колекция demi-couture за отчаяно опитващата се да се...

All fashion преди 10 години

Хюсеин Чалаян, съгласявайки се да създаде колекция demi-couture за отчаяно опитващата се да се върне на сцената модна къща Vionnet, решава тотално да се откаже от миналото на нейната прочута основателка. И сполучва, защото колекцията е силна и стабилна, вдъхваща чувството за правилно избрана посока.

"Има толкова много стари брандове с история, които се опитват да се възродят - обясни дизайнерът преди ревюто. — Но това не бива да е просто преравяне на архивите."

И в това дефиле обаче не се мина без сложните кройки по почина на Мадлен Вионе; традициите са силно разпознаваеми и тук - видяхме много плисета, и по хоризонтала и по вертикала, тънки и широки, основен момент при роклите, но смесени за приятната изненада на публиката с характерния за Чалаян и тук превърнат в главна тема на колекцията допир до индустриалния дизайн: усещането за архитектурен почерк, за интериор, за глобална естетика правят тази колекция достатъчно интересна, за да обещае добри дни на модната къща през сезона. Нещо, което, съдейки по широката й усмивка на финала на ревюто, напълно споделя и собственичката на фирмата - Гога Ашкенази.

More All fashion