Следва

Седмица на висшата мода в Париж: Ulyana Sergeenko, пролет 2014

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Поздравления за първата принт...

All fashion преди 10 години

Готините тениски с техните ликове

На британския фотограф Дейвид Бейли принадлежи страхотната идея да отпечата портретите на Грейс Джоунс, Мик Джагър, Майкъл Кейн, Джони Деп, Бой Джордж и Джон Ленън като обезсмърти стил иконите в колекция тениски, съвместно с лондонската марка The Bleach Room.

И въпреки че всеки моден човек ще оцени тази колаборация като супер фешън новост, според самия Бейли тя няма претенциите да бъде мода и може би точно това я прави толкова готина.

„Това не е мода, това е просто една тениска - коментира авторът на портретите по време на представянето на колекцията миналата седмица - Мисля, че има нещо много по-хубаво в нея. И това е, че всеки може да има тишърт, в изображението на който лежи една история."

Е, не всеки, само онзи, който успее да се добере до някоя от лимитираните бройки, които от четвъртък се продават за 70 долара единствено в универсалния магазин Selfridges, в британската столица.

Вижте още>>

Първа печатна кампания за Prabal Gurung



Поздравления за първата принт кампания на Прабал Гурунг, чиято работа след 10 успешни сезона, най-после ще се появи в рекламните страници на Vogue и другите авторитетни издания.

Дебютът предполага силни участия. Така от лейбъла се спират на изумително красивата етиопка Лия Кебеде за лице и талантливия фотограф Даниел Джаксън за изпълнител на проекта.

Съвършено различни като внушение от това, което видяхме на подиума от Prabal Gurung в колекция пролет-лято 2014, в кампанията пастелните леко петдесетарски модели на Gurung сякаш са се трансформирали в по-аванградни творения, а фонът и тъмната бронзова кожа на Кебеде придават чудна дълбочина на кадрите, подсилени от изображение на горяща роза, може би като символ на изпепеляващата красота.

Вижте всички кадри тук>>


Нарисувай ме като френско момиче!”. Или Lanvin и Чихару Окунуги



Специално за пролетно-лятното издание на списание Dansк светлината на прожекторите се насочва към Lanvin и японския модел Чихару Окунуги, която позира в жестоки кадри, облечена изцяло в нещата на френската модна къща.

За изданието изящната японка се превъплъщава в музата на артист, стилизирана от Уилям Грейпър в приказните творения в кристално-металически материи, съчетани с блестящи аксесоари.

И именно в контраста между суровия фон и разкошът в прическите, аксесоарите и дрехите Lanvin, който демонстрира Чихару, позирайки пред своя истински художник - фотографа Майкъл Шварц, се крие цялата красота на великолепно направената сесия. 

Вижте още>>

Колекцията на шведите ALTEWAISAOME



Есенно-зимната колекция на дизайнерското дуо от Швеция-ALTEWAISAOME, бе представена по време на седмицата на модата в Стокхолм. За пореден път регистрираме вниманието към детайла на брана, който неизменно превръща това свое умение в характерен моден почерк.

Харесваме как максимално натуралните тонове на бежово и нежно сиво се съчетават със силни и ярки мотиви в червено, жълто и зелено. Минималистичната и стилна визия дизайнерите постигат посредством volor block комбинации и структурирани кройки, а цялостната концепция е в плен на артистизма и креативността на създателите си.

Една колекция, която не само перфектно отразява класическите предпочитания на хората от Севера, но и показва, че в ALTEWAISAOME определено могат да се похвалят с талант и иновативен поглед към модата.

Виж цялата колекция тук>>
 
Видеото на Chanel, подготовката за Haute Couture пролет 2014



Как се обличат, как се тълпят, как дефилират пред майстора моделите от ревюто Chanel Haute Couture пролет 2014 преди самото дефиле можем да видим в това видео от изминалата седмица, което основно се фокусира върху детайлите, така красиви отблизо.

Последен поглед преди шоуто, щателно оглеждане на всяка нишка, всяка декорация, всеки шев и подгъв от Карл Лагерфелд са заснети в бекстейдж филма, който отнема само 2 минути и 6 секунди от времето ни, но отразява цялата красота на творческия процес по време на подготовката, понякога по-интересен дори и от самото ревю.
 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 1 ден

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.