Следва

Златните слънчеви очила на сестрите Кардашиян

„Слава БОГУ, че това на подиума не съм аз”: Клаудия Шифър за професията супер модел пред The Edit

Клаудия Шифър е най-новата звезда, която Net-A-Porter облече в съблазнителна дантела за корицата на следващия брой на списание The Edit..

Лица преди 10 години

Клаудия Шифър е най-новата звезда, която Net-A-Porter облече в съблазнителна дантела за корицата на следващия брой на списание The Edit. 43-годишният супер модел застава пред обектива в ефирни дантелени рокли на Alessandra Rich и Marc Jacobs, както и в прекрасна пола с висока талия на Oscar de la Renta. Световноизвестната блондинка изглежда ослепително и в смокинг на Alexander McQueen, все още в перфектна форма след цели две десетилетия в бранша. А, ето и какво научихме от интервюто с Клаудия:

 Срамежливостта ѝ я е спасила да не излезе от правия път..

Клаудия смята, че е избегнала натиска, който е накарал повечето модели през 90-те години буквално да загубят пълна ориентация, поради това, че е срамежлива. “Не ми харесваше вкусът нито на алкохола, нито на цигарите и повярвайте ми, опитвала съм не веднъж!” казва тя, „През първите години от кариерата ми като модел бях толкова срамежлива, че никой не ме търсеше, но и аз не им обръщах чак толкова внимание. Това вероятно ме спаси!”

 Тя е истински благодарна, че е слязла от подиумите..

Не съм била на модно ревю от години…но, когато присъствам на някое, гледайки как дефилират моделите, най-често си казвам „Благодаря ти, Господи, че това не съм аз!”

 На работа със съпруга…

По повод работата със съпруга ѝ, британският режисьор и продуцент Матю Вон Шифър споделя: „Помогнала съм за всичките му филми в миналото, но с годините ставах все по-ангажирана, а съпругът ми все по-ангажиран с мен и проектите ми и така успяхме да сме по-близо един до друг".

Далеч от шумотевицата на града…

Преди 13 години Клаудия и децата (Каспър - 11г, Клементин – 9г и Козима – 3г) се местят да живеят в провинцията. „Матю и аз решихме, че големият град не е подходяща среда за отглеждане на деца. Сега учат в провинциално, но напълно частно училище. Това е истинско блаженство”, споделя Клаудия.

 По повод срамежливостта…

„Когато започнех да позирам, не казвах и дума.. Буквално не си отварях устата. Ако някой решеше да говори с мен, почервенявах на момента. Прекарвах повечето от времето си, молейки се да не дойде моят ред. Мразя да съм център на вниманието.”

 Реликвите в гардероба..

„Имам много дрехи от периода на 90-те години и всеки път, когато ги погледна, си задавам въпроса „Господи, какво съм си въобразявала?”. Повечето са с много по-висока от високата талия…но такава беше модата тогава и няма да забравя как си мислех „Леле, това е много, много яко!”






More from View Sofia

More Лица