Следва

Ивайла Бакалова влиза в “Къртицата 2”

От любов към големия екран: какво ново в киното в заглавия и трейлъри

Обичаме киното до посиняване. И то, обичаме го на големия екран. В този точно случай размерът винаги има значение и затова следим зорко...

Movies & TV преди 10 години

Обичаме киното до посиняване. И то, обичаме го на голям екран. В този точно случай размерът винаги има значение и затова  следим зорко какво излиза, излязло е току що или предстои да излезе в следващите седмици на екран, за да го... гледаме в киното. Това разкошно удоволствие, в което сте ти, те - героите и създателите - и историята. 

Седмиците, които ни предстоят са пребогати на премиери и интересни заглавия. Систематизирахме ги в кратък списък, със състава, синопсиса и трейлъра им, както и с очакваната дата на премиерата. Поне 94% от тях си струват твърдо, така че, приятно проследяване и гледане след това. 

"Робокоп" ("Robocop")

Актьорите: Мигел Ферер, Зак Грение, Майкъл К. Уилямс, Майкъл Кийтън, Дженифър Ел, Джей Барушел, Мариан Жан-Баптист, Джаки Ърл Хейли, Аби Корниш, Самюел Л. Джаксън, Гари Олдман, Джоел Кинаман, Ейми Гарсия

Режисьорът:
 Хосе Падиля

Сюжетът:  В „Робокоп“ годината е 2028, а мултинационалният конгломерат OmniCorp е център на роботизираните технологии. Произведените от него дронове - безпилотни апарати - печелят американските войни по света, но са забранени от закона в Америка. Въпреки това, управата на корпорацията иска да въведе спорните тегнологии на вътрешния пазар и намира идеална възможност за това.

Алекс Мърфи (Джоел Кинеман) е любящ съпруг, баща и добро ченге, което дава най-доброто от себе си, за да ограничи престъпността и корупцията в Детройт. След като е критично ранен по време на изпълнение на служебния си дълг, OmniCorp виждат своя шанс да създадат полицай - полу-човек, полу-робот.

Докато OmniCorp вече си представят по един Робокоп във всеки град и пресмятат милиардите приходи за техните акционери, пропускат да включат в сметките си, че в машината все още живее човек!

Премиерата: 7 февруари 2014









"Зимна приказка в Ню Йорк" ("Winter’s Tale")

Актьорите:  Колин Фарел, Джесика Браун Финдли, Ръсел Кроу, Уилям Хърт, Дженифър Конъли, Ева Мари Сейнт, Кевин Кориган

Режисьорът: Акива Голдсман

Сюжетът:  Сценарият на фантастичния филм “Зимна приказка” е вдъхновен от публикувания през 1983-та година едноименен роман на писателя Марк Хелприн, а главните роли са поверени на Уил Смит, Ръсел Кроу и Колин Фарел.

В центъра на сюжета е крадеца от ирландски произход Питър Лейк, който докато обира най-голямата и скъпа къща в Ню Йорк Сити открива в една от стаите болната дъщеря на собственика на сградата. Между Питър и привлекателното момиче на име Бевърли Пен се заражда необикновена любовна връзка, но общото им бъдеще е застрашено.

Състоянието на Бевърли се влошава, хората около нея смятат, че тя умира, а самия Питър се превръща в мишена на безмилостния мафиот Пърли Соумс, който прави всичко възможно за да го елиминира.

Премиерата: 14 февруари 2014









"Ченге за един ден" ("Ride along")

Актьорите:  Гари Оуен, Хулисита Салседо, Брус Макгил, Айс Кюб, Кевин Харт, Джон Легуизамо, Тика Самптър

Режисьорът:  Тим Стори

Сюжетът: Когато един бъбрив пич се присъединява към брата на гаджето си – избухливо ченге – за да патрулират заедно по улиците на Атланта, той се забърква в последния случай, по който полицаят работи. За да докаже, че заслужава ръката на бъдещата си съпруга, той трябва да оцелее през следващите 24 часа, които се оказват най-ненормалните в живота му.

През последните две години училищният охранител Бен (Харт) се опитва да покаже на детектив Джеймс (Кюб), че е нещо повече от напушен геймър с нечестиви помисли към сестра му Анджела (Тика Съмптър). Когато най-накрая приемат Бен в академията, той решава, че е спечелил уважението на опитния полицай и иска благословията му, за да се ожени за Анджела.

Тъй като знае, че ако патрулират извeстно време заедно ще стане ясно, че Бен няма качествата да се грижи за сестра му, Джеймс го кани да бъде негов партньор по време на смяна, която да уплаши до смърт новака. Когато обаче лудата нощ ги отвежда до най-прочутия престъпник в града, Джеймс разбира, че поразяващата уста на новия му партньор е не по-малко опасна от прелитащите покрай нея куршуми.

Премиерата: 28 февруари









"300: Възходът на една империя" ("300: Rise of an Empire")

Актьорите:  Калан Мълви, Скот Бърн, Дейвид Уенам, Андрю Тиернън, Лена Хийди, Джейми Блекли, Родриго Санторо, Ева Грийн, Джак О'Конъл, Съливан Степълтън, Калън Малви

Режисьорът: Ноам Мъро

Сюжетът:
Режисьорът на „300” отново се връща към древногръцката история като филмира животът на персийския цар Ксеркс, царувал в периода 485 – 465 пр.Хр. Той повежда персийската войска в битка с Гърция. През 465 г. пр. Хр. Ксеркс и най-големият му син Дарий стават жервта на дворцов заговор, начело с началника на охраната Артабан и евнуха Аспамитър, които убиват царя в покоите му.

Премиерата:
7 март 2014







"Need for Speed"

Актьорите:  Харисън Гилбертсън, Рамон Родригес, Кид Къди, Доминик Купър, Имаджин Потс, Арън Пол, Рами Малек

Режисьорът:  Скот Уо

Сюжетът: Натопен за престъпление, което не е извършил, автомобилният механик и уличен състезател Тоби (Арън Пол) излиза от затвора, твърдо решен да си разчисти сметките с човека, отговорен за фалшивата му присъда. Тоби „разцепва” пътя в едно опасно крос-кънтри пътешествие, което започва като идея за отмъщение, но се оказва мисия за лично изкупление.

Премиерата: 14 март 2014





 



"Дивергенти" ("Divergent")

Актьорите:  Шейлин Удли, Тио Джеймс, Кейт Уинслет, Ашли Джъд, Тони Голдуин, Рей Стивънсън, Майлс Телър, Маги Кю, Мекай Пфайфър, Джей Кортни, Кристиян Мадсен, Зоуи Кравиц

Режисьорът:  Нийл Бъргър

Сюжетът: В свят, в който предаността се определя от кръвните съюзи, изборът на каста решава целия живот. Кастите се превръщат в семейство. Това е редът в обществото, наложен след края на кървава война, опустошила цялата земя. Всяка каста представлява конкретна добродетел – Аскети (безкористност), Прями (честност), Безстрашни (смелост), Миротворци (разбирателство) и Ерудити (интелигентност). За Беатрис Прайър решението е между това да остане със семейството си или да бъде тази, която наистина е. Тя прави избор, който шокира всички, включително нея самата.

Световна премиера: 21 март 2014





More from View Sofia

More Movies & TV