Следва

NYFW: Дефилетата - Vera Wang, есен-зима 2014/15

NYFW: Дефилетата - Alexander Wang, есен-зима 2014/15

А именно – старателно ни е подготвил за оцеляване в екстремни условия с препратките си към екипировки за...

All fashion преди 10 години

Едно от най-ярките имена на модния подиум отвъд океана през последните няколко години несъмнено е Алекзандър Уанг. И за пореден път младият, но достатъчно опитен да стои гордо на мястото си като креативен директор на Balenciaga (и на собствената си марка едновременно с това) дизайнер успява да ни провокира с иновативната си визия за есенния сезон.

А именно – старателно ни е подготвил за оцеляване в екстремни условия с препратките си към екипировки за планинско катерене и къмпинг, умело трансформирани в идеални мултифункционални дрехи в помощ на градското ежедневие.

Красиво скулптурирани рокли, гащеризони и палта изобилстват от чудати джобчета, обикновено криещи се от вътрешната страна на мъжките сака. Ризите са закопчани догоре, плетивата изпълняват функцията на броня, а с ботушите може да оцелеем и при най-голямото наводнение.

И при Wang кожата е на почит. Комбинира я с декоративна рязана „дантела” и планински принт.

Ревю от такъв ранг заслужава и подобаващ финал. Младият гений ни насочва към бъдещето с малък пърформанс от няколко креативни кожени модела с метални частици, активиращи и променящи цветовете си от топлинното влияние. С това за пореден път Alexander Wang затвърждава позицията си на иноватор №1 на съвременната модна сцена.
 

More All fashion