Следва

Леонардо ди Каприо отново в проект със Скорсезе. Този път играе американски президент

Раздадоха наградите БАФТА 2014

Херцогът на Кембридж, в качеството си на президент на БАФТА, почете 68-годишната Хелън Мирън с почетното членство на БАФТА...

Movies & TV преди 10 години

Британската академия за филмово и телевизионно изкуство (БАФТА) раздаде ежегодните си награди.

На церемонията в Кралската опера в Лондон за най-добър филм бе отличена лентата на режисьора Стив Маккуин "12 години робство", продуцирана от филмовата къща на Брат Пит.
Филмът се очертава и като един от най-силните претенденти за наградите Oscar, които ще бъдат раздадени в началото на следващия месец.

БАФТА за най-добър актьор получи Чиуетел Еджиофор за "12 години робство".

За ролята си в "Син жасмин" бе отличена и Кейт Бланшет, която вече има Златен глобус и Наградата на кинокритиците на САЩ за нея.

Алфонсо Куарон грабна приза за най-добър режисьор за лентата "Гравитация", с участието на Джордж Клуни и Сандра Бълок, и в конкуренцията на Мартин Скорсезе, Дейвид О. Ръсел, Пол Грийнграс и Стив Маккуин.

За Най-добра анимация статуетката взе филмът на Disney - Frozen (Замръзналото кралство), който имаше за конкуренция само две заглавия - Despicable Me 2 (Аз, проклетникът 2) и Monsters University (Училище за таласъми).



Херцогът на Кембридж, в качеството си на президент на БАФТА, почете 68-годишната Хелън Мирън с почетното членство на БАФТА - най-високото отличие, присъждано от Британската академия за кино и телевизия.

Той я нарече "бабо", като препратка към ролята й на Кралицата, а самата актриса сподели, че с тази статуетка "животът и кариерата й са някак вече завършени".

Виж кои звезди бяха сред най-добре облечените на церемонията >>>



 

More from View Sofia

More Movies & TV