Следва

Greenpeace срещу луксозните марки в кампанията Detox!

Три неизвестни снимки на Кейт Мос чакат своите нови собственици: на 28 февруари е датата на търга в Лондон

В края на февруари на аукциона Dreweatts & Bloomsbury Auctions Photo Opportunities ще бъде...

All fashion преди 10 години

В края на февруари на аукциона Dreweatts & Bloomsbury Auctions Photo Opportunities ще бъде представено огромно количество снимки със знаменитости, снимани от не по-малко известни фотографи: Сесил Битън, Тери О'Нийл, Милтън Грийн и не само. Но главните гвоздеи на търга ще станат неизвестни до този момент полароиди с Кейт Мос.

Супермоделът е запечатан от дизайнера Том Форд по време на подготовката за пролетно-лятната колекция на Gucci през 1997 година. Към онзи момент той вече две години работи като креативен директор на италианската модна къща. "Имам чувството, че Кейт Мос отразява духа на времето за десетилетия напред," — казва Том Форд за своя модел. И знае какво говори: Форд извършва в Gucci истинска революция, привнасяйки в рекламните кампании откровеност, лъскавина и прекрасно чувство за стила.

Всяка снимка на Кейт Мос с над 25-годишна давност се оценява на над 300−500 фунта стерлинги.

На търга ще могат да се купят още 20 снимки на Мерилин Монро, направени от Милтън Грийн, Джордж Барис, Бърт Стърн и Сесил Битън и подписани от авторите.

Участниците в търга ще имат достъп и до два портрета на Синди Крауфорд, снимана от италианския фотограф и архитект Марко Главиано, както и фотографии от Тери О'Нийл на модела Джин Шримптън и британския актьор Теренс Стамп. Всички изложени на аукциона Dreweatts & Bloomsbury Auctions работи могат да се видят на изложба от 22-27 февруари в Bloomsbury House в Лондон.



More All fashion