Следва

Дневниците на редакцията - Парис с ново видео, Бионсе в Topshop, Ирина Шейк отново е много секси, Кейт Мос има нова мечта...

LFW: Дефилетата - Burberry Prorsum, есен-зима 2014/15

Първата асоциация с моден Лондон е легендарният бранд Burberry Prorsum, а есенната колекция е...

All fashion преди 10 години

Първата асоциация с моден Лондон е легендарният бранд Burberry Prorsum, а есенната колекция е абсолютен must see! Ще го потвърдят и модните гурута Карин Ройтфелд, Анна Уинтур и Марио Тестино, малка част от звездния отбор, имал честта да наблюдава отблизо творенията на Кристофър Бейли, заемащ поста на креативен директор на лейбъла.

Триумф на традиционния за Burberry тренч, който обаче се е преобразил в платно на художник, чиято основна муза са цветята. Абстрактните краски във всички цветове на дъгата покриваха също и копринени рокли, якета от телешка кожа и серията неустоими чанти с лек винтидж намек. А красиви дантели оставяха малко на въображението, но пък го направиха с голяма доза стил.

Главната роля в колекцията безспорно е поверена на шалът. Той изцяло следва цветната импресия и допълва всеки един аутфит, като при някои се слива с фона, а за други е жизненоважен акцент. Най-често го виждаме меко обгръщащ горната част на тялото, преметнат през врата и пристегнат с тънък, кожен колан на талията. Подвизава се и под вълнена форма, небрежно наметнат на едното рамо.

Изключително богата на текстури и шарки, есенно-зимната колекция на Burberry Prorsum съвсем спокойно може да бъде категоризирана като произведение на изкуството.

More All fashion