Следва

Face to face с Добромир Киряков за Beyond, роклите и работата с Галена

LFW: Най-доброто от последния, 5-ти ден на Седмицата на модата в Лондон есен-зима 2014/15

Вчерашният, последен ден от Лондонската седмица на модата завърши спокойно, без много изненади, и преди...

All fashion преди 10 години

Вчерашният, последен ден от Лондонската седмица на модата завърши спокойно, без много изненади, и преди цялото ни внимание да отлети за Милано, ето и най-добрите дефилета от дата 18-ти февруари:

Тom Ford


















На мястото на мини дължините, кожите, влечугите и вталените силуети, които видяхме при Форд в пролетното му дефиле, сега откриваме кадифе и велур, загатнати принтове, повече щампи и спортни елементи и кройки, както и средно дълги и макси поли и рокли. Дизайнерът демонстрира едно ново, по-свежо и томбой звучене, вдъхновено от Американския Запад, където живее, и от любовта и признанието му към Лондон, градът, приел с отворени обятия колекциите му.

Влиянието на Лондон си личи в готините шейсеттарски Mod момиче на подиума с правите коси, опушен очи и бледи устни, облечени в лесни удобни рокли и костюми, както и в палтата от кожа с косъм, които добавят ярки краски към цялата черно-бяла палитра. Нямаше да е дефиле на Форд обаче, ако не се прокрадваха сред моделите в черно-бяла палитра и щампи на питон върху изцяло червен кожен ансамбъл, както и други животински принтове, смесени с емблемата на роден Тексас и Дивия запад – каубойският ботуш.

И за да си поиграе малко със съвременната поп култура, дизайнерът създава спортните си тениски рокли, целите, посипани с брокат, с номер 61, щампован най-отпред. Защо 61? Просто защото това е годината, в която Форд се ражда, важна не само за него, но и за света на модата.

Thomas Tait





















Tait е известен с почитта си към изчистените линии и неутралната цветова гама; колекцията му за есента и зимата на 2014/15г. обаче е доказателство, че дизайнерът не се страхува да експериментира с повече цвят, както и с архитектурата в силуета.

Неговите сложно скроени топове, асиметрични рокли и поли, решени в геометрични принтове, както и структурираните и тежки кройки на връхните дрехи са като отличен моден прочит на учебника по математика и геометрия.

Нестандартните color block комбинации от всички цветове на дъгата във визиите на колекцията хармонизират прекрасно на яркия макиаж на моделите в шоуто. Есенно-зимното момиче на Tait с лекота може да бъде наречено „градски арлекин”.

Meadham Kirchhoff





















Дизайнерското дуо Edward Meadham и Benjamin Kirchhoff изглежда са били в чудно парти настроение, докато са работили върху есенно-зимната си колекция. Как иначе да си обясним Spice Girls визииите, бонбонените и пастелни цветове и характерните за 80-те диско кройки?

Детайлите като златни копчета, цветни и груби ботуши, саката от букле, широките маншети и лъскавите материи придават на колекцията им чаровен, ретро привкус. Кройките са лежерни и неангажиращи, момичешките поли и рокли смело изместват удобния панталон, а палтата са макси размер в най-разнообразни мотиви: от металиково светлосиньо и лилаво каре до по-семпли версии в черно и бяло.

Една колекция, която повечето биха описали „на границата на кича”, но пък дизайнерското дуо се откроява именно с тази своя неприкрита пищност и силен акцент върху детайлите и принтовете.

Simone Rocha





















След като през изминалия сезон дизайнерката Simone Rocha бе насочила прожекторите към по-тъмната си моделиерска страна, този сезон сагата продължава, но в много по-момичешки и женствен рефрен. Бухналите овърсайз структури, съчетани с тънки талии, дълбоките деколтета, както и прозрачните материи, сигнално червеният тартан и наборите по ръкави, връхни дрехи са инспирации от ренесансовия костюм.

Забележителни са и материите и детайлите в есенно-зимните творения на Rocha като бледожълтата питонова кожа, дебел косъм в светло опушено кафяво, бледите и нежни пастелни мотиви, както и палтата в черна досущ като на пони кожа.

Впечатляващи кройки, забележителен поглед към детайла и най-вече чудесен избор на цветова палитра: последната колекция на Simone Rocha определено заслужава комплименти.

Виж още: 
LFW: Най-доброто от първите два дни на Седмицата на модата в Лондон есен-зима 2014/15
LFW: Най-доброто от ден 3 на Седмицата на модата в Лондон есен-зима 2014/15
LFW: Най-доброто от ден 4 на Седмицата на модата в Лондон есен-зима 2014/15
 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 11 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.