Следва

LFW: Най-интересното при аксесоарите от Седмицата на модата в Лондон есен-зима 2014/15

Всички носят - Джинсите на мама

Този нов деним тренд все още не е придобил популярността, която заслужава, но прогнозираме, че нещата няма да...

All fashion преди 10 години

Този нов деним тренд все още не е придобил популярността, която заслужава, но прогнозираме, че нещата няма да останат задълго така. 

Джинсите на мама са хибрид между познатото ни скини с висока талия и любимите ни „бойфренд” модели. Свободният прав модел застава точно на нивото на талията и изглежда най-добре в избелял винтидж нюанс, или класическото синьо от едно време. Откриваме кройката на мама, много популярна в началото на 90-те, в най-различни дължини, а вдъхновение как да носим този деним тренд черпим от основния генератор на модни идеи - блогърите и звездите.



Моделът на мама е по-слим в сравнение с този на гаджето и затова се съчетава перфектно с най-обикновен топ или тишърт и боти до глезена, като по този начин се създава оптическа илюзия за по-издължен и прибран силует. Лесна и лежерна комбинация за градски момичета.

Освен небрежен, този модел деним е и супер ефектен във вечерни комбинации с мини топ, нещо прозрачно, нещо фино, нещо от дантела, и висок ток за разкош.

Подобен чифт дънки обаче не се нуждаят задължително от вталена горна дреха, за да пасне тя на по-свободната им кройка. Един овърсайз пуловер и балеринки или мокасини придават са чудесни с мамините дънки за обичаен ден в офиса.

Винтидж обаянието на точно тези джинси също така постига идеално заветния парижки шик с букляно сако, което също може да се намери в стария мамин скрин, боти на нисък ток и чанта мини размер. 

Ако пък държим да преоктрием „бойфренд” страната им, можем да заложим на денди визия - свободен топ, мокасини и дълъг, мъжки блейзър.

Дънките на мама са пръв помощник при нужда от лесен и готин аутфит в рамките на 5 минути, защото, очевидно е - приятели са му всички любими неща както в пролетния и есенния гардероб.


Даниел от weworewhat.com




















Ан Хатауей


Алекса Чънг
 

More All fashion