Следва

Dr. Martens и Агнес Дейн - Заедно за четвърти път

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Документалните модни ленти са...

All fashion преди 10 години

Новата колекция на Агнес Дейн за Dr. Martens

Бунтарката на модната сцена Агнес Дейн си колаборира за четвърти път с легендарния бранд Dr. Martens, но този път кубинките остават в гаража. Фриволно лятно настроение ни връхлита от фотосите и някак съвсем естествено ни звучи идеята да разходим фънки сандалите на платформа по плажа, когато му дойде времето.

Вдъхновение за колекцията си Агнес черпи от пънк вълната от 70те и 80те, сърф културата и младежката непретенциозност. А това превръща шантавите й чепици в обект на желание за момичетата с нестандартни модни предпочитания.

Дейн не е толкова активна по подиумите последните няколко сезона, но пък продължава да ни радва с новото си, по-артистично амплоа.

Виж всички снимки от кампанията тук>>

Документалният филм „Dior ët Moi”



Документалните модни ленти са сред любимите ни филмови преживявания, а имайки в предвид, че директор на тази е Фредерик Ченг, на когото дължим брилянтния Diana Vreeland: The Eye Has to Travel, вълнението ни скача на секундата.

„Dior et Moi” проследява работата на Раф Симънс над първата му couture колекция за Dior и ще отведе нас, „простосмъртните“, зад кулисите на легендарната френска модна къща.

Премиерата на лентата ще се състои на 17 април по време на Tribeca Film Festival, а през какви стадии минава изработването на една haute couture колекция се надяваме да видим съвсем скоро и по нашите екрани.

„Тренч“ очилата на Burberry



Всички знаем значението на вечната Burberry класика – тренчът, който тази пролет е в списъка с топ тенденциите. Това е дрехата, която има постоянен абонамент за дефилетата на британската модна къща, а сега ще се радва на компанията на кореспондиращи слънчеви и диоптрични очила.

Новата серия е инспирирана от иконичната одежда и е издържана във великолепни медни цветове, допълнени от стилни кожени и метални детайли и разпознаваемия кариран десен, надничащ от вътрешната страна на дръжките.

Кадрите са част от пролетно-лятната кампания на Burberry и са дело на Марио Тестино, а придружаващото ги видео завладяващо ни въвежда в тънкостите на ръчната изработка на всеки един чифт. Как да не се влюбим в поредната прекрасна работа на модната къща, когато всичко се „извайва“ с толкова любов!

Виж всички снимки тук>>

Хелън Бълок илюстрира есенната колекция на Louis Vuitton



Творенията на Никола Геские за есенно-зимната колекция на Louis Vuitton се пречупват по завладяващ начин през абстрактния поглед на илюстраторката Хелън Бълок. Модните скици са смели щрихи на това, което най-много я е вдъхновило от подиума, а именно „загатнатата тийнейджърска свежест на момичетата от средната класа в Америка през 80те, която изглежда се издигна на повърхостта. Деликатен традиционализъм се прокрадва чрез цветната палитра, призоваваща LV от миналото, но с красив неочакван обрат.“

Е, успяла е със замах да пресъздаде тази младежка дързост и на хартия, а героините й са толкова очарователни с наивистичния си минимализъм!

Проект на Хелън Бълок е специално за AnOther Magazine.

Виж всички илюстрации тук>>

Котки позират за Vogue



От американската модна институция посрещат пролетта с едно категорично „мяу“ с помощта на новата си муза – госпожица котка. А тя не крие пристрастията си към ниските обувки, все пак ако искаш „ да се приземиш стабилно на краката си, зарежи токчето“.

Мъркащите маци всъщност са обитатели на приют за животни, но изглежда имат изискан вкус и знаят точно около кой чепик да намотаят опашката си. Сред избранниците им са красавици от пролетно-летните колекции на Celine, Oscar de la Renta, Balenciaga и Creatures of the Wind, за които от Vogue тайничко се надяват да имат поне 9 живота. Ние също, като подкрепяме с две ръце този „нисък“ тренд.

Виж всички снимки тук>>
 

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 6 минути

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 18 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.