Следва

Старите лица на модата - Хелена Кристенсен

Face to face - Росен Йорданов

Криминалният психолог Росен Йорданов е човек, когото слушаш дори, когато мълчи. Суетен, приказлив, внушителен и обича да...

Други преди 15 години

Криминалният психолог Росен Йорданов е човек, когото слушаш дори, когато мълчи. Суетен, приказлив, внушителен и обича да танцува – така би изглеждал профилът му. Той е този, който, смело казано, въведе термина „криминална психология”.

В момента се занимава и с организацията на Армеец, а модното му влечение вече е факт! „Големият комплекс на психолозите е, че тяхната работа не се изразява в таблицата на счетоводителя. А най-голямото предизвикателство е да влияеш на един човек или на група хора, или да преоткриеш човека.” – казва той.

V. S.

Сега стартират всички реалити формати, Вие кои ще гледате?
Р. Й. Dancing stars – аз обичам да танцувам, а и много ми се отдава. Бих го гледал, просто защото обожавам музиката. Привърженик съм на хеви метъла.

V. S. Какви телевизионни герои обича българският зрител?
Р. Й. Харесва този, който се издига по някакъв начин, който не лъже. Няма традиции в това отношение. Това е и причината до финала да достигат винаги по-обикновените и не чак толкова идеални хора, но израснали по време на предаването.

V. S. Кое е Вашето реалити шоу, което бихте водили?
Р. Й. Замислял съм се върху този въпрос. Само да се сетя какво измислих. Може би или свързано с музика, или с психология, разбира се.

V. S. Вие сте женен, кой е по-суетен в къщи?
Р. Й. Жена ми твърди, че съм аз. Тя също е психолог. Имаме 2 деца - момиче на 4 г. и момче на 12 г.

V. S. Колко пъти се поглеждате в огледалото?
Р. Й. Поне три, а често и повече. Суетен съм.

V. S. На колко години сте?
Р. Й. 39. Роден съм на 4 октомври, Везни – това е скритият ми коз. Те винаги са доминантни!

V. S. Сложното в отношенията между мъж и жена?
Р. Й. Това е сериозен въпрос… много неща са сложни, още повече пък сега, в съвременния свят. Има чудесна книга по този повод - „Войната за вдигнатия капак на тоалетната чиния”. Винаги съществува някакъв вид представяне. Въпрос на място. Мъжете стават импотентни, жените стават шефове и комуникацията се усложнява.

V.S. Защо мъжете заеха нашето място в козметичния салон?
Р.Й. Oпира до сръчност…

V. S. Имам предвид седящото място, не професионалното.
Р. Й. Трудно мога да отговоря.

V. S. Вие кога сте там?
Р. Й. Аз не ходя по козметични салони, само се подстригвам. Другите неща си ги правя сам в къщи.

V. S. Перфектната професия за жена е?
Р. Й. Аз съм консервативен. Няма доказателства за някакви професионални разлики, но oпределено смятам, че жените са по-добри ръководители. Те са по-добри психолози и успяват да работят с хора по-лесно.

V. S. Наистина ли жените са лоши шофьори?
Р. Й. Не, жените са с по-малка практика. Те са по-нахалните шофьори. Не мисля, че жената е по-лош шофьор от мъжа.

V. S. Какво кара човек не да убива, а да причини доживотно зло?
Р. Й. Много неща могат да го накарат. Отключването на подобни страсти задейства едни механизми, които са много примитивни. Форми на сaдизъм, на отношение със света, които са зародени от най-ранна възраст. Желанието е да страдаш и да виждаш обекта на своето страдание.

V. S. Най-голямото Ви престъпление?
Р. Й. Всъщност, те са няколко. Не съм убеден само дали са престъпления или грехове. Първо – не бих си простил никога, че оставих майка ми в ръцете на едни касапи лекари, които я умориха. Не можах да й помогна. И второ – не съм сигурен, че постъпвам добре понякога спрямо децата си, т.е. че не им се карам правилно. Има и още, но това са най-големите.

V. S. Как се облича един криминален психолог?
Р. Й. Нямам определен начин, но всеки трябва да съобразява с тялото си, а не сляпо да следва тенденциите. Аз, например, имам много тънък глезен и със стеснени панталони изглеждам много смешно. Не робувам на марки! Но държа на себе си!

V. S. Благодаря за приятния обеден разговор.
Р. Й.
И аз благодаря. Сега вече жена ми ще каже, че съм си намерил мястото – във ViewSofia – модния сайт.

More from View Sofia

More Други