Следва

Име на страст и чувственост. Или какво е да си Omnia Coral на Bulgari

Пленителната съблазън на Omnia Indian Garnеt - Истински шедьовър от Bulgari

Индия винаги е била сред най-екзотичните и привлекателни дестинации за всички любители и познавачи на всичко...

Body преди 9 години

Индия винаги е била сред най-екзотичните и привлекателни дестинации за всички любители и познавачи на всичко що е древно, традиционно и мистично.

Топлите ухания на подправки, богатите и пищни цветове, апетитната кухня, религията, йогата, природата - Индия притежава характерна култура, която служи като извор на вдъхновение за артисти и творци.

Едно от съкровищата на тази магическа страна, наред с бенгалския тигър, кашмира и шафрана, е скъпоценният камък спесартин гранат. Неговите изящни и топли жълто-оранжеви цветове олицетворяват тайнствената женственост на здрача. Така безценният камък става основната тема в една нова ароматна поема, наречена Omnia Indian Garnet и написана от прочутия парфюмерист на Bulgari Морияс.

Спесартин гранатът е рядка скъпоценност, скъпа и ценна във всеки смисъл на тези думи. Блясъкът му, който се дължи на много високото ниво на пречупване, и неговата прозрачност са необикновени. Цветът е плътно червено-оранжево като отблясък от залеза на слънцето и превръща имперския камък във феномен. На почит още през Античността, тогава, сега и завинаги гранатът се асоциира със сила, защита и вечна любов. Затова и легендата казва, че Ной е използвал гранати вместо фенери, за да освети своя Ноев ковчег.



Спесартин гранатите осветяват и бижутерията на Булгари като капки течно злато. През 2009г. с този така ценен камък се създава величествената флорална огърлица, вдъхновена от Ботичели. През 2013г. пищността на спесартин гранатите добавя допълнителна интензивност на зелените, лилавите и розовите камъни към колекцията от висшата бижутерия на марката - Diva.

Брандът възрaжда духа на 70-те години с творбите си, в които ориенталският поп арт отразява магията на вечна Индия, пресъздадена в този случай в екстравагантни огърлици. Жизнерадостни като лятна градина, чудесно узрели, разкошните спесартин гранати идват от Джайпур, традиционен източник за скъпоценни камъни, който Булгари използва от години.



Аурата, която този скъпоценен камък добавя към уханието, за муза, на което служи, резонира с хиляди нюанси. От златистия цвят на зряла праскова до жълтия цвят на слънцето и оранжево-червеното, които в могат да преминат в дълбочината на светлокафяво и бронзово. Едновременно земен и свещен, символ на енергия и самоувереност, на радост от живота и индивидуалност (затова и често се използва при бракове като символ на щастие и просперитет), спесартин гранатът е основното вдъхновение за Omnia Indian Garnet.



Искрата, подпалваща идеята за това ново творение сред ароматите на Bulgari, в основата на което са тубероза и шафран, силно емблематични за Индия, е едно бижу на бижутерийната къща - “Capriccio a Portofino” - единствена по рода си огърлица с великолепни спесартин гранати, обработени във формата на листа, които връщат към Индийските Моголски традиции при скъпоценните камъни.



Уханието Omnia Indian Garnet е дървесен химн на туберозата, един от най-ценните елементи, които Индия може да предложи. Това е една нова нежна диря, в която шафран, мандарина, индийско дърво и османтус, който е дар от боговете на Китай, всички заедно изпълняват музикалната партитура, част от най-висша парфюмерия. Асоцииран с пламенната енергия на спесартин граната, Omnia Indian Garnet е едновременно нежен и мощен, роден от сливането на всички тези елементи.

Затова и жената Indian Garnet, подобно на топлия аромат на тоалетната вода от колеицията Omnia, e онази изискана красавица, чийто характер съчетава чар и деликатност, а цялото й същество нашепва за съблазън, съблазън и още съблазън.






Флаконът внася допълнителна мистериозност и магичност у жената, която го държи в ръце. Това превръща Omnia Indian Garnet в прелестен талисман както от миналото, така и от настоящето, преход между традицията и авангарда, преминавайки неговите линии и извивки. Пътешествие до епицентъра на света, където минало, настояще и бъдеще се преплитат, флаконът разкрива множество култури, вкусове, ухания, както и културното и емоционално наследство на жената, която ще носи този аромат. 





Точно затова Едита Вилкевичуте е идеалното лице и муза за Omnia Indian Garnet. Зашеметяващият литовски модел притежава чувствена и деликатна красота, по която фотографите често се захласват, а грацията на лицето и тялото й впечатлиха най-добрите дизайнери в света. 

В кампанията за Omnia Indian Garnet тя е представена като една изключително привлекателна и секси жена, която се приготвя за вечерно излизане. Едно по едно, с нежна чувственост, тя слага своите бижута. Вътрешните и външните пространства се сливат както светлината обгръща света. И след това идва времето за тази съблазнителна и мистериозна жена да се слее с нощта.

Чиста, но изкусителна, елегантна, но изтънчена, Едита Вилкевичуте е въплъщение на жената Omnia, превръщайки тази кампания в една ода за красотата.

Виж останалите аромати от ароматната серията Omnia на Bvlgari:
 
Мистерия, елегантност и грация: Omnia Amethyste на Bvlgari като отражение на женствеността
Име на страст и чувственост: Omnia Coral
История за кристалната чистота: Omnia Crystalline
История за кристалната чистота: Omnia Crystalline EDP
 

More Body