Следва

Обичта на известните: Роузи Хънтигтън-Уайтли и Джейсън Стейтъм

Журито в Кан - София Копола, Уилям Дефо и още

Обявен бе съставът на журито на 67-ия Кинофестивал в Кан, който ще се проведе на...

People of art преди 9 години

Обявен бе съставът на журито на 67-ия Кинофестивал в Кан, който ще се проведе на Лазурния Бряг от 14 до 25 май. В него влизат девет видни представители на световното кино.

Да оценят конкурсните участници в престижния форум тази година ще имат за задача американската режисьорка София Копола, френската актриса Карол Буке, мексиканският актьор и режисьор Гаел Гарсия Бернал, иранската актриса Лейла Хатами, южнокорейската актриса Чон До Ен, китайският режисьор, актьор, сценарист и продуцент Цзя Чжанке, американският актьор Уилям Дефо, и режисьорът, сценарист и продуцент от Дания Никълъс Уиндинг Рефн.

Журито ще оглави една от най-известните в света жени, заети в киното - новозеландската писателка и режисьор Джейн Кемпиън.

По-рано през месеца стана ясно, че в основния конкурс ще се състезават 18 ленти, сред които особен интерес фокусира филмът на Оливие Даан "Принцесата на Монако", в който главната роля се изпълнява от Никол Кидман.

Водещ тази година ще е 55-годишният френски актьор Ламбер Уилсън, известен най-вече от "Матрицата".


Карол Буке


Гаел Гарсия Бернал


Лейла Хатами


Уилям Дефо


Никълъс Уиндинг Рефн


Джейн Кемпиън


Чон До Ен


Цзя Чжанке

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 6 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра