Следва

Какво ново: ESTĒE LAUDER представя Pleasures flower

Omnia Collection. Алхимия от аромати и скъпоценни камъни с луксозния почерк на Bulgari

Съзнателно, или не, когато срещнем някого, запечатваме неговото „ухание”, защото ароматът носи ценна...

Body преди 9 години

Съзнателно или не, когато срещнем някого, запечатваме неговото „ухание”. Защото в аромата се съдържа ценна информция за характера на човека, който го носи. Така една пословична мисъл, която гласи, че жена, която няма парфюм, е жена без бъдеще, ни напомня за значението на това невидимо уханно бижу върху кожата ни, което е много повече от аромат, то е част от личността ни.

Да го проектират по темперамента на всяка от нас е мисия на Bulgari, които изграждат прочутата си серия парфюми Omnia именно върху тази концепция.

Женствеността във всичките й измерения вдъхновява ароматите от колекцията Omnia на луксозния бранд за изящни бижута - "omnius" в превод от латински означава "всичко". Така Bulgari обичат еднакво всяко едно от своите Omnia ухания, сътворени от главния парфюмерист на марката Алберто Морияс - деликатната фея Omnia Crystalline, току-що разцъфналото цвете Omnia Amethyste, страстната Omnia Coral и класическата красавица Omnia Indian Garnet.

В символиката на всеки един от камъните, които дават имената на ароматите на магьосника Марияс, се крие и ключът към сърцето и ума на жената, която избира своята Omnia от петте в колекцията, които представяме в реда на създаването им. 



Omnia Crystalline L’Eau de Parfum
 е първият парфюм сред тази вдъхновяваща серия от аромати. Носи името на прозрачния кварц, скрит дълбоко в сърцето на планината. Този кварц е носител на световната памет и също като диамантите винаги е очаровал човечеството. Именно многото лица на това малко парче светлина и вечност избират в Bulgari, за да въплътят и изразят в Omnia Crystalline L’Eau de Parfum.

Да изследваш загадъчния безцветен кварц, роден от кристализацията на газовете на нашата планета по време на изстиването й преди милиони години, означава да изследваш същността на вселената от нейното зараждане. Обаянието, което е придобил по време на различните цивилизации, го превръща в един мини свят от легенди и е свързан със създаването на изключително редки творения на изкуството – от кристалните очи на египетския писар в Лувъра до кристалните черепи на ацтеките, предизвикали сензация през 2012 г.

Твърд като камък, но прилича на вода, „вкаменена от боговете“ – така описват древните гърци този твърд почти колкото диамант камък и го наричат „Krystallos”. Представлявайки своеобразна среща между Космоса и Земята, видимите и невидимите светове (оттам идват и гадателските му способности), ключ между вътрешното познание и мъдростта, прозрачният кварц е като ускорител на елементарни частици, които действат директно на енергийния поток.

Затова и ароматът на Omnia Crystalline L’Eau de Parfum e мек и плътен с искрящата чистота на прозрачния кварц. Изграден е върху една комбинация от елементи, които често влизат в противоречие и в същото време са перфектно балансирани – твърд и мек, кристален и течен, чист и чувствен. Елементи, които се преплитат хармонично в силата и символизма на аромата и са отражение на дълбоко заложените римски корени на Bulgari и дългогодишната традиция в света на парфюмерията.

Omnia Crystalline L’Eau de Parfum следва примера на своя емблематичен предшественик - Omnia Crystalline Eau de Toilette - безпрецедентен бестселър, който се наложи като безспорен посланик на колекцията Omnia, благодарение на уникалния дизайн и непреходното ухание, харесвано от жени от различна възраст.



Вдъхновен от чистотата на кристала, Omnia Crystalline L’Eau de Toilette е бижу от светлина, което улавя блясъка и яркостта на скъпоценните камъни. В Omnia Crystalline майстор-парфюмеристът Алберто Морияс използва свещеното цвете лотос – символ на чистота и абсолютната красота, за да напомни за прозрачността и сиянието на кристала. Ароматът се характеризира с впечатляваща дълготрайност, което е истинско предизвикателство за ухание от този вид.

С Omnia Améthyste и Omnia Coral Морияс допълва линията и успява да създаде едно универсално семейство от пристрастяващи аромати, вдъхновени от прекрасни и искрящи скъпоценни камъни. 



Omnia Améthyste, кръстен на скъпоценните отблясъци на аметиста, всъщност е една нова приказка за грация и изкушение, за която създателят й черпи вдъхновение от италианските ренесансови картини с техните деликатни, но много живи цветове, и специално от един повтарящ се в тях символ - цвета на ириса.

Корените на ириса са един от най-скъпите и благородни ароматни материали в парфюмерията, но уханието на цвета му е практически неизползвано. Тогава Морияс решава да започна своята нова творба именно с аромата на цвят от ирис като основа, уловен с технологията life-scent и комбиниран със специални дървесни молекули. Добавя му и свежа капка великолепие и чистота на още неразцъфнала българска роза, което прави Omnia Amethyst парфюмът на младата и изискана жена.




Omnia Coral
е поредната изненада от “Omnia Collection”, създадена с много въображение и вдъхновена от пищните цветни творения на бижутерите на BVLGARI.

Лъчезарното излъчване и жизнерадостност на червения корал са въплътени в този единствен по рода си, флорално-плодов аромат, създаден за младите жени, винаги готови да приветстват най-оживения сред сезоните.

„Вдъхнови ме благородният и рядък червен коралов скъпоценен камък“., припомня си Алберто Морияс. „Представих си чувствен, неподправен аромат, изграден около нотки от хибискус с прилив на еуфория от сочни, свежи плодове.“

Истинският облик на лятото – сияйно и пълноцветно като корал; флуидно като сока, в който оживява; въздушно като аромата на разцъфващ цвят и зреещ плод – прелива в нотките на Omnia Coral.

Последното парфюмерийно бижу в колекцията на Omnia е съвремен акт на преклонение пред спиращата дъха красота от мястото, което вдъхновява с калейдоскоп от цветове, текстури и аромати.



Omnia Indian Garnet, създаден около идеята за уникалния спесартин гранат, ни кани на луксозно пътешествие до сърцето на вечната и завладяваща Индия. Изключителни съставки от най-висше парфюмерийно майсторство с цялата сила на тяхната изящна алхимия са част от магнетизма на този аромат: тубероза, цветето на желанието и чувствеността, което е в сърцевината на Omnia Indian Garnet,  е в свещен съюз с османтуса – примадоната от Китай, която се прикрива перфектно.

От чистотата на кристала, през величествената елегантност на аметиста и пулсиращата виталност на корала, чак до екзотичната прелест на граната - Omnia Crystalline, Omnia Améthyste, Omnia Coral и Omnia Indian Garnet са като блестящи украшения, пръски светлина върху кожата. Всяко от тези „бижу-парфюми“, създадени от Алберто Морияс разказва собствена история. Оригинални комбинации от цветни скъпоценни камъни и чудни цветя, са обекти на уникалността и властта, в които жените разкриват част от личната си митология. Жената, която се променя всеки ден и час... Именно тази смесица от въображение и фантазии, която колекцията Omnia се старае да улови. Като частици светлина, те са символ на съвременната метаморфоза.

Omnia, или всичко, което сме, в един аромат, е философията на тази изключителна колекция!
За всяко едно ухание, символиката на камъка, от който е вдъхновено, бижутата, които му подхождат и жената, за която е предназначено, предстои да разкажем в подробности в пет поредни дни!

Заедно с това ViewSofia и Bulgari сме подготвили прекрасна изненада за читателите, следете какво предстои в следващите материали.
 

More from View Sofia

More Body