Следва

Beauty report - Флумастер на устните

Дебют: Грим колекция от Gucci

Gucci пускат декоративна козметика. Радостен факт, като се има предвид колко много сме...

Hair преди 9 години

Gucci пускат декоративна козметика. Радостен факт, като се има предвид колко много сме феновете на марката. От фирмата наскоро обявиха, че лице на линията грим ще е Шарлот Казираги, а днес вече имаме поглед и върху продуктите, които ще можем да пазаруваме в избрани козметични магазини по света от септември.

По думите на Фрида Джанини, творческия гуру на Gucci, над проекта в италианската модна къща се работи от около четири години. Идеята обаче, да има и козметика с марка Gucci, е нейна лична мечта дълго преди това.

"Много съм доволна от крайния резултат, който постигнахме, това е съвършенство, — казва Фрида. — Като жена, аз, разбира се, изпробвах абсолютно всички продукти и цветове, които успяхме да направим". За да се получи идеалната за естетиката на Gucci палитра от цветове, дизайнерът се рови в архивите на бранда от средата на миналия век, вдъхновява се и от фотографиите на икони на стила като Лорън Хътън - най-сниманото лице на корицата на Vogue въобще, Джери Хол, Джейн Бъркин, Верушка. В създаването на колекцията активно участва и страхотната гримьорка, позната ни от десетки топ дефилета - Пат Макграт.

Опаковките на новите красоти от Gucci са изпълнени в стил ар-деко в два цвята (черно и златно) и са украсени с с традиционните "мрежички" с логота на Gucci. В колекцията ще намерим грим средства за устни и очи, за подготовка на кожата, за маникюр. В линията са включени и осем четки с естествен косъм. Цените на продуктите ще са ориентировъчно средни: лаковете ще струват 29 долара, сенките - 65, продуктите за грижа - от 49 до 69 долара. През септември първата линия Gucci Cosmetics ще е достъпна на сайта gucci.com, във монобранд бутиците на бранда и в ключовите модни магазини по света.

More Hair