Следва

3,2,1: СТАРТ! Харчим заплати: Днес сме по Шишман

Новите колекции: Moschino, Resort 2015

Костюмче с долари или костюмче с кюлчета - от това можем да си избираме, когато...

All fashion преди 9 години

Костюмче с долари или костюмче с кюлчета - от това можем да си избираме, когато затръгваме на курорт догодина и изборът ни е между разните приятно палави неща на Джеръми Скот за Moschino. Тотален релакс, и то не толкова поради начина на ушиване на дрехите от междусезонната му колекция за догодина, а поради жестокия непукизъм, основна причина да носиш дреха, тип анцуг, обшита със скъпоценни ширити, тип Шанел. Или пък да се украсиш с поне 55 надписа Москино, включително на сандалите, чантата и цялата рокля, при това бидейки заклет враг на рекламирането по този начин, т.е. личната ти употреба за рекламни цели, пък било то и на любимия бранд. Е, Скот се справя, така добре, че този му смел прийом не дразни, напротив, забавлението ескалира и имаш чувството накрая, че чисто модно си превъртял и ти.

След първата междусезонна колекция, създадена от Скот за Moschino, не бяхме съвсем сигурни какво да очакваме. Разковничето се оказа голямата, есенно-зимна колекция, показана тази пролет в Милано, когато настана и масовата истерия, и поведението на ощипани госпожици на част от хората в бизнеса: "Та той се гаври!", визирайки ревюто на дизайнера, в което се нагледахме на мацки-фенки на Макдоналдс /убедителни в ролите си , междувпрочем/ и поклонници на Спъндж Боб. По това каква реакция предизвикаха хрумките на Скот в мрежите и каква популярност получиха те сред главните звезди на стрийт стайл сцената, съдим, че Джеръми Скот е бил абсолютно прав, а противниците и скептиците - обратното.

Анна Дело Русо, този величествен fashion метроном, още същия ден се показа изцяло опакована в неща от новата колекция и така подписа граничния лист на fast fashion, маршируващо навлизаща в живота ни, точно както навлезе и фаст-фудд-а.

Круиз-колекцията, нормално, е доста по-мека от онова чудо. Не буди ужасяващи възклицания, въпреки че на всички е ясно, че и в нея има солидна доза виц.

Чантички тип Chanel 2.55 висят на шиите, туидените жакети са интерпретирани безкрайно и все идиотски, като включват дори парки. Цветовете се изсипват като водопад, има рапърски атрибути, както и много прозрачно.

По-малката сестра на безумната колекция от пролетта, праволинейно мислена обаче така, че да има всички шансове да се превърне в ехото на идната пролет, предавано от човек на човек в модната гилдия, защото гаврата, направена със самочувствие, сякаш е по-малко гавра. И все пак, някак предпочитаме от догодина Джеръми са престане да се гъделичка с Коко. От третия път няма да му го простим.

More All fashion