Следва

Как да ги защитим? Най-важното, което трябва да знаем за детската слънцезащита и серията NIVEA SUN KIDS PURE & SENSITIVE - Въпрос 1

Веганска седмица: Хумус

Веганска седмица: хумус... 

Food преди 9 години

Всички знаем колко много и разнообразни са хранителните ни навици. Едни обичат да похапват месо, други си падат повече по плодовете и зеленчуците, а трети напълно изключват някои храни от менюто си.

Тази седмица ще посветим именно на тези, които са премахнали всякакви животински продукти от своята диета или казано с други думи - веганите.

Да бъдеш веган:

Веганството не е особено популярен режим на хранене у нас, но броят на последователите му по цял свят всекидневно се увеличава. Накратко веганството е един особен процес на готвенето като вид изкуство, мисъл и отношение към останалия свят, уважение към животните и към хората, с които споделяш храната си.

Веганството изключва всичко вредно за тялото и душата и включва изцяло полезна храна – плодове, зеленчуци, ядки, семена, кълнове и полезни масла.

Без месо, птици, мляко, яйца, мед и други животински продукти, също може да ни е страшно вкусно. Виче знаем как да приготвим Веганска "шкембе" чорба и Бърза гозба с нахут, а днес ще си сготвим Хумус.

Хумус

Какво ни е необходимо:

1 ч.ч. нахут
3-4 с.л. сусамов тахан (тъмен от небелен сусам)
сока от един лимон
3-4 с.л. зехтин 
чесън
черен пипер
кимион на зърна
ким на зърна 
магданоз 

Как да го приготвим: 

Нахутът предварително се накисва и се сварява с една лъжичка сода. Смила се в блендер (по желание на по-едро), като се остави малко от сока, в който е бил сварен. Добавят се останалите съставки и се разбърква добре. Подправките са по желание.

Още от днес (25 юни 2014):

Like Mother, Like Daughter: 11-те най-стилни комбинации от звездни майки и дъщери

И още... 

More from View Sofia

More Food