Следва

Обичта на известните: Брадли Купър и Сюки Уотърхаус

Мъжете, които познават жените: Главният редактор на Playboy Христо Запрянов (част 2)

Жените искат да ги провокираш, дори понякога по агресивен и по-циничен начин, искат да се чувстват желани...

Други преди 9 години

Продължение на интервюто с главния редактор на Playboy Христо Запрянов... (тук можеш да видиш първата част)

V.S. А ти как намери твоето момиче? 
Х: Ами случайно стана.

V.S. Е, нали знаеш, че няма нищо случайно!?
Х: Аз се надявам да е така и през цялото време си казвам, че има някаква съдбовна намеса. Моето момиче, Биляна, дойде да изпуши една цигара на балкона на моята редакция, а тя работи в списание „Грация”, което се помещава в същата сграда.

V.S. Значи една Грация отиде при един Плейбой!?! ;)
Х: Ха-ха-ха! Страхотно казано! Но не, моля те! Не се асоциирам с подобни типажи!

V.S. Беше игра на думи!
Х: Разбира се, и много хубава, при това! 

V.S. Благодаря, радвам се, че се засмя!
Х: Естествено, а и то няма нищо срамно в това! В България просто акомотацията е такава, че решенията, посоката, тематиката и брандинга на списание „Плейбой” винаги са били приемани и съответно - вървели погрешно, а всъщност списанието е фантастично! Е, о`кей, ясно е, че никой не си го купува заради текстовете, макар че и Борхес е писал фикшън за „Плейбой”.
Та така, де, пак се отплеснах. Просто Биляна дойде да изпуши една цигарка и да вземе телефон на някаква пи-арка, и това е! Ето, че явно има някакви такива дребни моменти, в които ако всеки път тръгваш с нагласата, че ТРЯБВА нещо да се случи, ТРЯБВА да намериш нещо, че ТРЯБВА!..., най-много да живееш в делюзия и да си изградиш пясъчни кулички, които когато после „изтрезнееш и гъбата те пусне” разбираш, че много лесно се рушат и често може да направиш грешки. А има много хора, които на база на някаква нарочна противност, правят огромни грешки. За мен това е неразбираемо.

V.S. Добре, но хората разбират живота по различен начин и имат различни проблеми. И ако непрекъснато живеят с идеята, че правят само грешки и заради което не успяват да си вземат поука и не се качват по стълбичката нагоре, образно казано, значи ще са грешници цял живот!?!
Х: Лошото е, че според мен в повечето случаи няма човек, който след някоя изкачена стълбичка да си каже, че това е поредното ниво. Напротив! Хората са устроени така, че всеки свой партньор приемат, или поне би трябвало, като потенциалния последен. Никой не се качва на стълбичката…, защото другото е много цинично, много…, как да кажа!?! Да приемеш някой човек като поредната стъпка в твоето развитие, според мен е много егоистично и нехуманно.

Напротив! За нещата, които ти се случват, за партньорите, които имаш, за емоционалните моменти и промени в живота си, не трябва никога да мислиш като за нещо временно! Винаги трябва да им се посвещаваш максимално много! И когато не се получат, тогава вече може да си кажеш „Да, това беше преходен период!”.

V.S. Това означава ли, че всеки ден трябва да се изживява пълноценно, не защото евентуално е последният, а за да даваш и взимаш всичко от него?!
Х: Разбира се! Абсолютно! Ама то така се трупа всичко – опит, характер… За себе си твърдя, че все още имам много накъде да се пълня откъм съдържание, емоции, случки, ако щеш. Така че – да! И когато проявяваш уважение към заобикалящият те свят, и си с широко отворени очички и любопитен като сурикатче, има смисъл от живота. Иначе вегетираш и си като в компютърна игра.

V.S. А какво искаш да ти се случи?
Х: Като бях малък, мечтата ми беше да съм вокал на Куин и исках да уволнят Фреди Меркюри, за да вземат мен въпреки, че не мога да пея. В момента мечтата ми е да съм спокоен, да не съм невротичен, да не мисля постоянно какво трябва да се свърши, да заспивам спокойно, да съм чист пред себе си и правя всичко възможно да бъде така!

V.S. Да не би да правиш словесно-литературна изповед?! 
Х: Не, в никакъв случай не е чистене на съвестта! Просто най-лошото и отвратително чувство на света, е да молиш и гониш вятъра, и на сутринта да си четеш пиянските смс-и, примерно. Искам да съм свободен от гузност, нерви, да ми е усмихнато без намесата на някакви субстанции.

V.S. Какви хитринки използват жените, за да впечатлят мъжете?
Х: Хм, всякакви! Жените са страхотни актриси! А пък от жените-актриси, по мое скромно мнение, е по-добре да се бяга много надалеч.
Жените използват всякакви тактики. Те са флиртаджийки, не казвам, че мъжете не са! И то би трябвало да бъде така, защото всяка жена заслужава да бъде желана и харесвана, така че флиртът е напълно заслужен, естествен и разбираем. Много често, обаче, мъжете създават илюзорна представа за лъжливо по-специално отношение към тях, за да ги впечатлят, а всъщност става въпрос за понякога и груба игра, или просто начесване на краста. Но както вече казах – жените са като котки и умеят да манипулират! И котките създават впечатлението, че те харесват, но всъщност нямат отношение към теб. 

Затова си имам един много луд бийгъл (бел.ред. порода малки сладурски кучета), който знам, че много ме обича и без мен не може да се изпишка, дори вкъщи!

V.S. В този ред на мисли "оръжие" ли е женското тяло?! 
Х: Ха-ха, реда на мисли! Да, естествено, че е оръжие! 

V.S. А има ли някакъв праг, който не бива жената да прекрачва, за да не изглежда грубо и грозно?
Х: Може да изглежда много странно, нарочено или наизустено, но въпреки занаята ми, съм много консервативен човек! Центрофугата между няколкото издания, за които съм работил, което не е било фикс-идея или самоцел от моя страна, ме завъртя така, че се наложи да жонглирам в тези набедени за еротични списания. И не знам защо се приемат за такива, при положение, че не са! Това са мъжки списания за мъжките „гилти плежърс”. 
Но в никакъв случай не съм привърженик на чисто визуалната прекалена разкритост и показност. Когато на една жена зърната й пробиват дрехата и режат стъклото, това изобщо не е „куул” за мен! Може само да апелира към някакъв по-повърхностно мислещ мъж и да провокира конкретни по-ниЗки желания у събеседника. Винаги прикритото е много по-секси!

Ще ти дам пример с решението ни, взето преди време с Нойзи, без да го узурпирам като такова, да се премахне пълната голота в българският „Плейбой”, въпреки критиките, които отнесох впоследствие. Даже имаше брой, в който нямаше една гола цица!!!

Просто според мен мъжкото въображение е достатъчно развинтено, силно и можещо, за да си свърши само работата. А така или иначе отвсякъде ни залива толкова много секс, дори и месокомбинати вече използват голи мис Българии и елитни манекенки за реклама, че някакси няма много смисъл.

V.S. Почти отговори на един от незададените ми въпроси – жена по монокини, или в красива рокля?!
Х: Категорично в красива рокля, защото стилът й, характерът й, интелектът й, макар и в много разбъркан ред, са 100% по-интересни и важни от т.нар. й „предизвикателен външен вид”!



V.S. Изтънчена дама с уникална прическа и коктейл между пръстите си на бара, или щура мацка, подскачаща заради яката музика с бутилка бира в ръка?
Х: Отново е въпрос на порастване, може би. Аз самият страдам от неопределена доза хипарлък и непрекъснато изтрещявам по разни музикални фестивали. В тоя ред на мисли мацките с „Конвърс”-ки и чорлави коси, куфеещи на концерт на Блек Кийс, да речем, ми действат еднакво приятно сетивно възбуждащо, колкото и изтънчената дама с коктейл. И в двете гледки има чар! 

V.S. Какво впечатление ти правят акцентите в днешните жени у самите тях, и имаш ли забележки?
Х: Имам изключително много забележки! На първо място е нарочната, нарочената, дори, и насилствената предизвикателност. Със сигурност не е нужно една жена да бъде „слъти” (да я наречем най-безболезнено „проститутка”; бел.авт.), за да излъчва секс! Ако това не е професията й, със сигурност предизвикателното й облекло, държание и откровеният дързък флирт не е начина! 

И забелязвам, че в днешно време жените са станали много по-агресивни, нападателни и несъобразяващи се с вродената си женска природа от мъжете, може би пък, защото масово мъжете са станали много по-концептивни и изкуфели. В крайна сметка винаги жената е тази,която избира, но днешните жени престъпват граници, които не би трябвало да прекрачват. Но никога не би трябвало да се разменят по такъв начин ролите, че да се бъркат метросексуалност със пасивност.

А може би мъжете като цяло са станали по-лениви, или са твърде притеснени от красивите и умни жени и чувстват се по някакъв начин застрашени от тях. Или пък са прекалено първични в мислите или действията си на фона на развиващата се в паралелна насока дамска общност… Не знам. Жената е нежно същество, което трябва много деликатно да се пипа, с тампон за уши!

V.S. Гримът помага ли или пречи на жените?
Х: Помага за правене на впечатление. Когато взаимоотношенията достигнат до момент, в който се преминат всички опити за привличане на внимание, но грима премине в сценичен, определено пречи! Обелиш ли нещата до сърцевина, тогава няма нужда от грим, особено ако сърцевината ти хареса! 

V.S. Жените приятели ли са на мъжете?
Х: Трудно, особено ако двете страни са „хот” по някакъв начин. Но хората, като цяло, когато са добри и виждаш чисти намерения в комуникацията им с теб, можеш да бъдеш приятел с тях.

Например аз съм в прекрасни приятелски взаимоотношения с универсално приетата за секс-символ г-ца Диляна Попова, но масово не ми вярват и ме питат как така сме само „френдчета” и как не съм се изкушавал да направя… нещо!.... А тя е страхотен приятел, наистина, и много близък за мен човек, на когото мога да разчитам. И тя прави всякакви добрини абсолютно безрезервно, като истински приятел.

V.S. А ако мъжа и жената преди това са правили секс?
Х: Напоследък промених мнението си по този въпрос, може би и защото Биляна също е доста консервативна. Тя смята „не”, аз мислех „да”.

V.S. „МислЕХ”?
Х: Да, с „Х” като Христо. Не, че се е опитвала да ме убеди в каквото и да било, просто аз сам си дадох сметка, че наистина някакви подобни взаимоотношения в миналото между мъж и жена винаги пречат, и винаги имаш „едно на ум”. Мъжете живеят с илюзорната представа, че когато са били с една жена, то тя винаги си остава тяхна и отново могат да бъдат с нея, едва ли не когато си пожелаят. Това усещане е абсолютно алфа, мъжка, самска, първична вяра във всеки един мъж. Но решил ли си да се посветиш изцяло на даден човек, тогава ти самият трябва да теглиш чертата.

V.S. Ти би ли могъл да простил изневяра и да живееш с това?
Х: Не! Не, категорично! Така съм възпитан. Първо за мен няма никакво оправдание или интоксикация за подобен ход от страна на партньора. А случи ли ти се подобно нещо, трябва сам да се отдръпнеш, за да запазиш себе си. Физическата изневяра ми е адски нечистоплътна, емоционалната също. Никога не трябва да се прави каквото и да е зад гърба на другия, защото се губи доверието. А то после много трудно се печели отново, да не кажа и че е почти невъзможно.
Нарушава се свещеността на връзката с човека до теб. Ти си посветил сърцето, душата, тялото си на този човек, а той те е предал. Това е несправедливо. Ако е имало някакъв проблем по между ви, би трябвало той да се разреши с думи, а не с подобни дела. Или просто тези хора да се разделят и след това да правят каквото си искат.



V.S. Ти каква компания предпочиташ – мъжка или женска?
Х: До скоро предпочитах компанията на кучето ми. Предпочитам компанията на много малко мъже, останали до мен в годините въпреки всичките метаморфози, през които съм минал. Дали са ме харесвали или не, не знам, но е факт, че са останали и са най-близките ми. Разбира се, и компанията на жена ми не е на последно място. Но – да, определено предпочитам мъжка компания.

V.S. Би ли влязъл в женска тоалетна?
Х: Ако съм на зор… ще вляза. Не, не, това е абсолютно секретно и свещено място, и всеки мъж изпитва страхопочитания към дамската тоалетна и си мисли какво ли има там, вътре в нея... И това е едно от малкото места, на които мъжа не трябва да влиза!

V.S. А какво мислиш за девойките, които виждаш да излизат от мъжката тоалетна?
Х: Ами съчувствам им! Мъжката тоалетна, както и мъжката природа, е доста по-нечиста от женската.

V.S.  Ако можеш да бъдеш жена за 24 часа, какво абсолютно задължително ще направиш?
Х: Ще си мачкам циците поне няколко часа! Аз не знам как можете да вършите каквото и да било друго, честно! Ще седя пред огледалото и ще си мачкам циците, категорично! Нищо друго не искам! (бел.ред. И тук отново последва едноминутен смях, след което разговорът ни с Христо продължи)

V.S. Женските сълзи омилостивяват или още повече раздразват мъжа?
Х: По-скоро омилостивяват и това действа ужасно обезоръжаващо за мъжа. Ако могат да ги владеят, значи жените притежават най-силното оръжие за обезоръжаване в света, стига тези сълзи да не са част от пиеса, разбира се.
Макар че има моменти, което признавам и за себе си, в които човек изпитва садистично желание за тормоз и иска да види как другият плаче и страда, само и само да покаже собственото си превъзходство и да се качи на пиедестала на тиранин. Но това усещане мисля, че е универсално и заложено във всеки човек.

V.S. Кога един мъж спира да вижда жената до себе си?
Х: Това никога не би трябвало да се случва! И не говоря за „роул-плеинг”, с което да опитва да привлича вниманието му, да го провокира и да се прави непрекъснато на принцеса Лея, защото той, примерно, гледа прекалено много „Междузвездни войни”. Престане ли мъжът да вижда жената до себе си, значи тя вече не е неговото момиче. Нито една жена не бива да живее живота, в който не е харесвана и желана, като жена!
Когато успееш да намериш едновременно приятел, събеседник, нещо, което ти мирише хубаво, искаш да го гушкаш, щото иначе не можеш да заспиш... И в същото време жена, която те възбужда като жената, която искаш да имаш, това е най-страхотната и невероятна комбинация. И казвам това не, защото твърде много съм кипял в него, а защото силно вярвам, че е така!

V.S. Какво смяташ, че жената никога не трябва да спира да прави, за да поддържа интереса, егото, ако щеш, на мъжа!
Х: Хм! Може би никога не би трябвало да спира да му показва, че е единствен, дори и да не й е. И тук пак стигаме до актьорското майсторство при дамите и първичната натура на мъжа като цяло. Той трябва да е владетеля, да е този, който едва ли не притежава… Дори и жената да е по-силната във връзката във всеки един смисъл, никога не трябва да престава да показва на мъжа, че Той малко или много овладява положението.

Знаеш ли, че в редакцията ни идват много писма от объркани хора, искащи съвети за връзките си. И по-големият процент на по-несигурните и нестабилни в собствените си поведение, чувства и усещане хора, е този сред мъжете.

V.S. Кое типично мъжко поведение влудява жените в положителен и отрицателен смисъл, според теб? 
Х: На времето си мислех, че ако седнеш с небръснат поглед на бара и си небрежен, незаинтересован и се правиш, че си над нещата, печелиш много точки. И смятах, че е много вървежно.

V.S. И после не ти върза!?!
Х: Ха-ха! Да, нека така да го кажем най-добре! Не, това са някакви актьорски похвати. Ако в крайна сметка имаш някакви сериозни намерения към живота като цяло, ако си се наиграл, това не е градивен ход. Никой мъж няма да вижда със същият поглед стаята, в която се е събудил. 

Всички тези изкуствени преструвки, „флейкинг на мейк ап-а, мейкинг на мейкинг-а”, са ненужни. И, да, може би тази привидна мъжка незаинтересованост влудява жените.

V.S. Търпиш ли женски критики?
Х: Да. Е, сега ако ми кажат, че ми е прекалено малък, например, няма да се съглася! Майтапя се! Ако не бях претърпял достатъчно критики, нямаше да се науча как да се държа с жената до мен, която ми е най-важна. И поведението ми щеше да е еднакво с всички, и щях да продължавам да се чудя що не ми се получават нещата.
Много е лесно да обвиниш Вселенската неправда и несправедливост за собствените си неуспехи!

…за да преминеш в друг цикъл. Защото и жената влиза в цикъл всеки месец, но той свършва в един момент. Докато ако мъжът влезе в подобен цикъл – няма излизане! 

Именно! И пак е въпрос на натрупвания. Ако сам не приемаш критиката, никога няма да достигнеш до ниво, в което да можеш да даваш, да взимаш, да поемаш и балансираш, и т.н.

V.S. Последно ще те попитам в кого се вслушваш повече – в майка ти, съпругата ти, в нейните или твоите приятели? 
Х: Много хубав въпрос, между другото! Имах огромен проблем преди време с факта, че прекалено много се влияех от чуждото мнение. И всеки човек, всяка жена около мен, трябваше да мине през ситното сито на одобрения най-вече от приятелите ми, на която аз вярвах. Не, че е странно, но при мен това „прецеждане” беше издигнато до култ.
В момента се вслушвам в себе си. Разбира се, все още не подценявам мнението на майка ми въпреки, че вече съм достатъчно голям, а и всеки от нас има собствено семейство. Другите хора са по-заменими, без да искам да прозвучи грубо. И всъщност най-много се вслушвам в Биляна защото ТЯ ми е най-важната!

 

 

More from View Sofia

More Други