Следва

Тази есен David Beckham Bodywear с нови модели за H&M

Дизайнери за следене: Шурук Раем

Красива млада жена от Тунис, Шурук Раем е едно от най-смайващите присъствия в...

All fashion преди 9 години

Красива млада жена от Тунис, Шурук Раем е едно от най-смайващите присъствия в бижутерийния моден сегмент в последните години.

Това ярко и оригинално момиче е известно с едноименната си модна ювелирна марка Shourouk, под шапката на която със собствените си ръце създава стилни и абсолютно уникални бижута.

В нещата й се смесват приказно актуални трендове, традиции и народни обичаи и така обичаното очарование на винтиджа.

Историята на госпожица Раем започва така простичко, както на повечето самобитни и много талантливи творци - нещо мъничко, някак почти случайно, отключва ясното и непоклатимо убеждение, че оттук нататък то ще ръководи съдбата им. В случая с тунизийката, настанена на най-доброто място за мода в света - Париж, това е "случайното" попадане в малък антикварен магазин, където Шурук открива старинни украшения и вещи с богата ръчна бродерия. Толкова красиви, че, минавайки през очите и ума на талантливото момиче, пристигат в сърцето му и остават там завинаги.

В Париж Шурук завършва училище Studio Bercot, където учи за стилист. Минава практика в Chloe, работи известно време с Роберто Кавали и Джон Галиано, след което избира самостоятелния, вярно, по-труден, но и толкова сладък път.

Първата колекция с марката Shourouk се появява през 2007 година и бива забелязана и високо оценена на мига. Само две години по-късно Шурук вече работи с Жан Пол Готие над линия аксесоари, а сред верните й фенове се нареждат Лейди Гага, Мишел Обама, Никол Ричи, Бет Дито, Сара Джесика Паркър, Анна дело Русо и други солидни модни хора. Украшения, дело на Шурук, блестят все по-често на червените килими и в сесиите на добрите модни издания.



Трудно е да се систематизира какво точно прави нещата на 30-годишната парижанка толкова впечатляващи. Ясно е, че използва кристали, неон, въжета, дори PVC. Добавя натурални камъни, играе си много с ръцете. Това, което тази самобитна авторка постига отлично, е, че успява да разкаже приказка. Приказка, пълна с източни мотиви и чудесна отправна точка за хиляди момичешки фантазии. Цветовете на изделията й са безумно екзотични, а работите й приличат на зрели тропически плодове или, още по-точно, на великолепни, преливащи от цвят и зрялост натюрморти.

За начина си на работа тя разказва, че най-важното, за да се получават нещата й, е да бъде обградена от красиви предмети, книги, снимки и винтидж украшения за глава. Вдъхновението й трябва да е под ръка. Съвсем близко, да вдигне очи и да го види. Кръстосвайки Париж, Тунис и Момбай, Раем развива и без това невероятния си вкус,за да изведе statement бижутата до нови висини.

Като извор на вдъхновение тя посочва типичния френски класицизъм, движението Art Deco, боливудските филми, присъщия на Париж културен микс и вечната икона Елизабет Тейлър.

Грабейки с пълни шепи от най-доброто, със сладък френски акцент, Rhaiem разказва, че човекът, вдъхнал й кураж да основе собствения си бранд е менторът й от Studio Bercot - Marie Rucki.Преподавателката я насочва смело към самостоятелно развитие, защото талант като нейния не бива да остава под сянката на нечий друг.



Започвайки бизнеса си с плахи стъпки по време на финансова криза, Шурук печели клиенти от цял свят, при това мигновено. Бижутата могат да бъдат описани като пълна противоположност на минимализма, жесток антидепресант, идеалната тема за обсъждане на по коктейл или просто протест срещу сивото ежедневие.

А посланието,което носят блестящите аксесоари с етикет Shourouk,е: "Втурнете се навън and carpe that diem!"

























More All fashion