Следва

Саша Лус блести в новата рекламна кампания на Dior Beauty

Божествени тела - Бионсе, Терон, Мендес. Мисията неВЪЗМОЖНА

Ако Камерън Диас има най-красивите крака и Ума Търман има супер секси гръб, дали това...

Body преди 9 години

Гърдите на Ева Мендес, краката на Камерън Диас, бедрата на Джесика Бийл. Загубена кауза? Съвсем не. Има начин, важна е готовността да направим като тях.

Гимнастика или гени?

Ако Камерън Диас има най-красивите крака и Ума Търман има супер секси гръб, дали това зависи само от майката Природа или са необходими постоянни тренировки и трикове с менюто?

Добри новини и за двата лагера, защото дори да е вярно, че генетиката ни помага, също така е вярно, че всяка жена, включително и холивудските красавици цени и подчертава силните си страни. Предлагаме систематизирани триковете и тренировъчните режими, използвани от 7 звезди, за да акцентират именно онзи физически детайл, който всички знаем, че има значение и който при тях е особено красиво подчертан. Опциите, предложени за „нормални хора” от персоналния треньор Вивиана Гизарди са по една на открито и една за следващата есен или дъждовните дни, на закрито.

Раменете на Чарлийз Терон

Линията на деколтето й е легендарна. Защото Чарлийз Терон, 38 годишна, 1.77 висока, освен че ще бъде запомнена с онази епична плетена рокля, апетитно усукваща се около перфектните й задни части, има още една силна страна за подчертаване – раменете. Стегната и добре оформена, без да е мъжкарана, тя плува, бяга, играе скуош, кара кънки и прави Пилатес най-малко 5 пъти седмично за час и половина, отделени за всеки спорт. Идеален микс, за да тонизирате цялото си тяло – от главата до петите. И освен това е фен на диетата на д-р Хаткингс: без месо, риба, банани и домати, а много зеленчуци, плодове и бобови. Режим, който, освен че поддържа фигурата слаба, уплътнява кожата и избистря тена.

Вариант на открито: свободно катерене през уикендите, един час тренировка за начинаещи, след това два или повече часа. Или пък каяк, три пъти седмично по 40 минути.

Вариант на закрито: класически балет три часа седмично, час и половина йога два пъти седмично, TNT курс, тонизираща сесия с ластик и топка.

Гърбът на Ума Търман



С V-образна форма и мъжествено звучене, само че омекотено по женствен начин. За Ума Търман всички бойни изкуства от Kill Bill бяха достатъчни, за да се възстанови след бременността и да скулптурира тялото си съвършено. Или може би благодарение на хамама, който използва вкъщи, или аргановото масло, или нещо друго, но тази царствена актриса, жена, висока 1.82 и стройна като бамбукова пръчка също полага физически усилия – разходки в Ривърсайд Парк, Манхатън, конна езда и Пилатес с личен инструктор, нещо средно между гуру и личен треньор.

Ума Търман преплита италианска и китайска кухня с макробиотична кухня – тя се базира на кафяв ориз, картофено нишесте и зеленолистни зеленчуци. Диетата е супер прочистваща, но твърде хард, за да бъде спазвана дълго време.

Вариант на открито: Каране на колело или кънки три пъти седмично по един час, с промяна на позицията на гърба, за да се натовари друга група мускули.

Вариант на закрито: Плуване три пъти седмично по 45 минути с редуване на две дължини кроул с две дължини по гръб. Идеалната гимнастика е Gyrotonic два пъти седмично.

Извивките на Бионсе



Нейните плавни извивки са най-женствените за всички времена. По нейни думи, тези форми са моделирани не благодарение на спорта, а с много любов. Въпреки това, чувствената 32-годишна певица, висока 1.69 може да си позволи отклонения в мерките само защото основният й чар се запазва. Всичко е благодарение въртенето на обръч: в своите грандиозни концерти тя танцува без да спира и дори прави почти акробатични номера в продължение на повече от два часа. Бионсе харесва и дейности, които не са пряко свързани със сцената, като йога и разходки – час и половина на ден с темпо 6 километра в час.

Вариант на открито: едночасова разходка по брега през уикенда, два часа езда седмично.

Вариант на закрито: танци, базирани на движенията на таза, от ориенталски до джаз, латино, афро, или фитнес занимания като зумба, които тонизират всички мускули, но оставят тялото пищно и гъвкаво.

Краката на Камерън Диас



Много дълги, стройни и стегнати. Камерън, на 41, висока 1.75 и 56 килограма, оформя страхотните си крака освен с чудесен деним (тя е вярна почитателка на денима и има над 30 чифта дънки), и със сърф. Когато не препуска по вълните, тя тренира вкъщи, 5 дни в седмицата – 2 дни на бягаща пътечка, 40 минути, в другите дни пилатес с личен треньор. Освен това калифорнийската актриса е заклет вегетарианец и последовател на диетата на Периконе, която е много популярна в Америка като „врагът на хляба, пастата, пицата и бананите”. Това, разбира се, не означава, че Диас не похапва. Любимото й хранене е закуската, най-често основана на ориз.

Вариант на открито: бягане или каране на ролери, три пъти седмично по 40 минути всяко и с редуване. При бягането е важно високото вдигане на коленете, а при карането на ролери - релаксирането на коленете при всяко плъзване.

Вариант на закрито: 20 минути на ден върху д-р Сърфър, маса с формата на сърф, която имитира движението му върху вода. Тази активност трябва да се комбинира с клекове (две групи по 12, три пъти седмично) и подскоци, а упражнението, което тонизира и отморява краката перфектно е скачането на батут.

Задните части на Джесика Бийл



Стегнати и много секси, според списание Esquire допреди няколко години нейните задни части бяха най-красивите в света. Но актрисата, на 31, висока 1.73 и 55 килограма, се труди много за тях. Тя има персонален треньор, който работи само с нея пет часа седмично. Той именно изготвя разнообразните й тренировки, включващи стречинг, бягане за издържливост, клекове, напади, подскоци, провесване с крака от обръч. Плюс това Джесика яде много пиле, риба и зеленчуци, което й дава добра порция протеини за захранване на мускулите.

Вариант на открито: качване на стълби, дори през едно стъпало, 15 минути на ден, с промяна на ритъма и задължително коляното да е под 90 градуса. Тренировките на рампа се превърнаха в истинска дисциплина, вдъхновени от тренировките на атлети, които изкачват небостъргачи, за да се подготвят за състезания.

Вариант на закрито: вибрираща платформа, 25 минути дневно с инструктор, или танци за двойки, насочени към тонизиране на долната половина на тялото и хидроколело.

Гърдите на Ева Мендес



Деколте, пълно и женствено, секси, но не вулгарно. Изненадващо актрисата с кубински корени, 39, изглежда страхотно, но не се гордее с бюста си. Всъщност за нея той е почти проблем. „Ако напълнея всичко отива в увеличаване на гърдите, така че за мен да бъда във форма е като работа”, казва Ева.

Бележка под линия – генетиката да е в хармония с гимнастиката. След това работете усилено с кардиофитнес, спининг, леки тежести (25 минути всяка сутрин) и диета „5 Фактора” – 3 хранения и 2 закуски на ден за 5 седмици, всяко ядене приготвено така, че съставките не си противоречат (например никога не се смесва нишесте, скорбяла с протеин) и един ден нарушаване на правилата.

Вариант на открито: скандинавско ходене с щеки два пъти седмично, с активно размахване на лактите, планинско колоездене, което натоварва раменния пояс, балансиращ тялото върху колелото.

Вариант на закрито: жиротоник два пъти седмично, аквапилатес три пъти, плуване един час два пъти седмично, с редуване на кроул и плуване по гръб.

More Body