Следва

Какво ново: Estée Lauder представя аромата Modern Muse

Вашите хитри домашни трикове за красота

Вашите хитри домашни трикове за красота...

Hair преди 9 години

Преди време започнахме да споделяме с вас ценните и дори безценни съвети, които получихме пак от вас, читателите, като отговор на молбата ни - условие на приключилия вече конкурс на View Sofia и PRETTYBOX, а именно: Споделете вашата собствена артилерия от тайни, които работят безотказно за вас и никога не са ви подвеждали.

Днес продължаваме да разкриваме тънкостите, които прилагате с успех всеки сезон, ефикасни, изпитани, може би бабини прийоми за красота или ваши изстрадани истини за хубостта, които със сигурност ще са от полза на друг и вие и гарантирате с името си затова!

Как да се справим с мазната кожа на лицето, днес ни съветва Ирена Донева

Кожата на лицето ми е мазна, с разширени пори, черни точки и акне. Пробвала съм какви ли не продукти, но без особен успех. Има ли някакви домашни рецепти, с помощта на които да се справя с този проблем?

Отговорът:

Когато аз бях в пубертета, кожата ми беше същата. Опитах доста козметични продукти, но ефектът им изчезваше след спирането им. Но един ден една възрастна дама ми сподели следната рецепта:

Изцеждаме на по-дебела филия хляб кисело мляко. Към него добавяме стрит на прах аспирин (на една кофичка кисело мляко се слага едно хапче). Така получената маска разбъркваме добре и мажем на лицето на не много дебел слой. След като попие, измиваме лицето с вода и се нанасяме лек, хидратиращ крем. Прилага се през ден.

Резултатът:

След около месец лицето ми се изчисти от черните точки (появяват се пак, но в пъти по-малко от преди), порите се свиха, а акнето ми се ограничи до излизането на 1-2 пъпки по време на цикъл.

Отделно лицето може да се изплаква с хладка вода с малко лимонов сок. А обтриването с кубче лед също намаля омазняването.

More from View Sofia

More Hair