Следва

Редакторски двубой: Да или Не на новата фамилия след сватбата?

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 6 Ракия Бар: Ракета

Ако София беше стара грамофонна плоча, Twizy щеше да е игличката на грамофона...

All About Life преди 9 години

Тя е голяма, шумна, предлага ни всичко, но понякога е неудобна и труднодостъпна.
Той е малък, отворен, дружелюбен, лесно се провира между най-тесните й пространства, тих, модерен, щади природата.

Тя е София. Градът, който обитаваме, обичаме и твърдим, че познаваме. 
Представяме ти я в 33 важни точки в 33 пълни с удоволствие материала в една поредица, разказваща за градските пътешествия на една модна редакция до любимите места в града. 

Той е страхотният електромобил, с фини размери, красива външност, нулеви вредни емисии, който превръща разходката ни до най-софийските дестинации в приключение, наситено с емоция, елегантност, индивидуалност и френски шик. Малък и сладък като френска целувка, този повратлив разкош ни изненада, трогна, очарова и  влюби в себе си. Защо, как, къде и с кого - в следващите прекрасни и много софийски разказа.

Първо Той



Казва се…
 Renault Twizy - двуместният, четириколесен, полузакрит и супер стилен наш приятел.

Градът го обича…
 заради пъргавината и чудесното възпитание, за които може би се досещаш дори само от името му, съчетало в себе си думите Twi-n (две седалки), z-ero Emissions (нулеви емисии) и eas-y (просто).

Всички го зяпат… и има защо! Харизматичният красавец има чудесно поведение на пътя и е истински съблазнител с футуристичната си аура. Страхотно забавен е, но без претенции, неустоимо красив е във всичките си нюанси и има перфектни мерки (дължина 2,34м., ширина 1,24м. и височина 1,45 м), които определят скромните му 450 кг.. Въпреки че не е никак тежък, той е доста издръжлив и предлага пробег до 100 км. на максимална скорост от около 80 км./ч.

Причините да го харесваме… може да се впише във всяка компания и стремително се качва на предизвикателни софийски тротоари, промушва се по тесни улички, дефилира из пешеходни зони и паркира наляво и надясно без нито капчица затруднение. Нуждае се само от 6,8 метра, за да направи обратен завой и събира няколко големи шоколада в собствения си багажник, компактен, също като него.

Избираме той да ни придружава до любимата точка в града, защото… 
е готино, проветриво и весело всичко с него, особено през лятото.

На първата ни среща Той ни отведе до творческото пространство на бутик Maria Queen Maria, после заедно стигнахме и до Сладкарница TEA & EAT Pastry, отбихме се за по чаша вино в CICCIONE, насладихме се на спокойствието в +ТОВА, усмихнахме се от позитивната захарна атмосфера на Take a Cake, а днес сме решили да си хапнем вкусно в Ракия Бар: Ракета.

Ракия Бар: Ракета 

Мястото... пъстра, закачлива и приветлива територия, посрещаща кулинарни любители с афинитет към чудато ароматни ракии, приютяваща под стряхата си артистични проекти от всякакъв вид, а самата тя е досущ като музей на отминалото време, гордо съхраняваща красиви спомени под формата на „весели вехторийки”

Съществува тук от... декември 2012 година, когато само след 45 дни подготовка отваря широките си дървени врати на ул. Янко Сакъзов №15-17, в съседство до прохладния парк Заимов.

Създават го... Ники и Пепи, дългогодишни приятели, единият в кулинарната сфера откакто се помни, другият- само любител, които спонтанно раждат идеята за този експеримент със социалистически привкус и умело го пречупват през призмата на съвремието ни.

Екипът... Изцяло сформиран от приятелския кръг на двамата ентусиаста, винаги усмихнат, спокойно изчакващ и винаги готов да ти препоръча най-подходящата ароматна отвара към избраното ястие, българско, разбира се.

Хората, които често го посещават... Прекалено разнообразни, за да бъдат поставени в рамки, но обединяващо привлечени от соц очарованието и ракиената вселена на Ракета.

Атмосферата, която ни пленява... Преобладаващо дървеният интериор, приютил безброй малки, големи, някои работещи, други само за разкош, взети назаем или пък подарък от баба, красоти от близкото минало, неизбежно предизвикващи усмивката на всеки, прекрачил прага; триото очарователни хладилници Зил, безупречни и до днес; широките стъклени витрини, бързо превключващи на прозорци, когато има нужда от свежа вълна проветлив ветрец;

Какво да не пропуснем да опитаме... Кюфтета „Ракета” от специална кайма – собствено производство, медена десертна ракия, домашна торта с маскарпоне, сок от бъз ( от плод и от цвят, и двата неустоимо свежи и ароматни)

И още 3 причини да го обичаме... Естрадното музикално оформление, неизбежно придружаващо всяка вечеря в Ракета, мушкатата на баба, красящи верандата и спортната дружинка от цветни Балканчета, паркирани точно до входа и изкушаващо шепнещи „заведи ме на разходка из Заимов”.




 




Обичаме да се връщаме отново и отново тук с електромобила, който обича София точно колкото нас, а именно с пълния с достойнства Renault Twizy. 

А в петък сме в точка номер 7. Очаквай ни, удобно настанен...

ОТ ПОРЕДИЦАТА:

33 оборота със страхотния Renault Twizy - 33 любими точки в града - # 1 - Maria Queen Maria

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 2 Сладкарница TEA & EAT Pastry

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 3 CICCIONE

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 4 +това

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 5 Take a Cake

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 5 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 4 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 4 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.