Следва

Меган Фокс в бяло... и е много красива на премиерата на "Костенурките нинджа" в Ел Ей

Мъжете, които познават жените: Журналистът Георги Неделчев

Ако не сте готови за открит словесен дуел, не разполагате с качествата „добър слушател и разказвач”, или подходите некоректно към него, няма как Жоро да бъде един от познатите ви...

Други преди 9 години

За Георги Неделчев, или както повечето хора го наричат кратко Жоро, спокойно може да се напише поне още една книга. В разцвета на силите и опита си, бившият главен редактор на най-четеното еротично списание у нас „Плейбой” (2003-2006 г.), продължава своя професионален и житейски път с много нюх, естетика и хаплива откровеност в блога, Фейсбук-страницата си… и пред нас.

Със запомнящите се негови ум и перо на „малко по-различен” журналист, Георги Неделчев е оставил следа в не малко медии, които сега няма да изброяваме. А също и в хората, с които е контактувал. Ако не сте готови за открит словесен дуел, не разполагате с качествата „добър слушател и разказвач”, или подходите некоректно към него, няма как Жоро да бъде един от познатите ви. А той, повярвайте, е видял, чул и бил къде ли не, и има мнооого истории за разказване.

Нашият екип, обаче, реши да му зададе конкретни въпроси, свързани с жените и техния свят, през очите на неговия. Така че ви предлагаме да си сипете освежаващо мохито, да се скриете под чадъра от слънцето и да отделите дузина минутки за лекото и приятно, надяваме се, интервю, което направихме с него! Наздраве! 

V.S. С Жоро, Георги или Гошо предпочиташ да се обръщат към теб? Виждаш ли общи черти в характерите на хората, използващи вариациите на името ти?
Г.Н. Жоро - за повечето хора съм Жоро. Жените, които ме обичат, начело с майка ми, ми казват Жори. По това познавам, че ме обичат. Откриват това обръщение спонтанно, без да им се подсказва. На останалите не им хрумва. Сега може да има някоя дама, която да прочете това интервю и после да започне да ми казва така. Това ще е добър знак, може би…

V.S. Кой е твоят тип жена, ако многобройните лица на нежния пол изобщо могат да бъдат сведени до „типаж”?
Г.Н. Жена, която не се прави на такава, каквато не е. Която не парадира нито с красота, още по-малко пък с ум. Няма нищо по-досадно за мен от хубава жена, която се опитва да ми се доказва интелектуално и на всяка цена. Предпочитам аз сам да откривам качествата извън визията й. Ако тя зорлем парадира с наличието на такива, значи нещо не е наред. Умният мъж ще забележи каквото трябва и без да му се натяква изрично. А глупавият няма да го забележи даже и тогава, само ще се дразни.



V.S. Коя жена за теб е красива?
Г.Н. Която се поддържа, облича се спретнато и с вкус, не непременно скъпо. Която мирише хубаво. Която се смее. Която ме гледа със симпатия.

V.S. А коя е секси, след като плеймейтката Николета Лозанова не е?
Г.Н. О, Николета е секси, и то много, просто мен не ме привлича точно сексуално. Може би защото гледам на нея като на свое откритие, все едно на свое дете. За мен тя е мила и чаровна, и е жена, която знае какво иска и как да го постигне. Има ниво. Но дотам.

А секси, и то все повече напоследък, например е Златка Райкова. Днес я срещнах случайно на едно място. Страхотна е, привлича като магнит абсолютно всички. Секси е Скарлет Йохансон. И една моя приятелка, която прилича на нея. Секси е Теодора Духовникова. Много жени са секси. Повечето са секси!

V.S. Какви качества трябва да притежава едно момиче, за да „бъде удостоена” с титлата „Плеймейт”?
Г.Н. Да има неподправен сексапил, но и стил в обноските и комуникацията си. Усещане за ниво, за класа. Да си знае цената. Нещо, което не може да се каже за последните носителки на тази титла, за съжаление…

V.S. Голотата на жената „сцепва мрака” или спуска „димна завеса”?
Г.Н. Винаги съм се дразнел на позата, че „голотата не е секси“, че ако имало повече загадъчност, било по-интересно, и т.н., и т.н... Това е измислица на неуверени или зле поддържани жени или на мъже, които не знаят как да съблекат една жена. Няма нищо по-красиво от гола, уверена в красотата си и спокойна от голотата си жена. Съжалявам, ако отговорът ми ви разочарова. 

V.S. Поради какви причини една жена е объркана?
Г.Н. О, предполагам че при всяка са различни. Като цяло жените трудно намират пълна хармония и мир със себе си. Тайната в съжителството с тях, е да не ги търсиш и ти, а да се радваш на хаоса.

V.S. А кога мъжът се побърква по една жена?
Г.Н. Когато никога не му е достатъчно времето, прекарано с нея. Чувството е страхотно, но е на границата със страданието.

V.S. Кое жените приемат за скандално, което коренно да се отдалечава от представите за скандал в очите на мъжа?
Г.Н. Жените се скандализират от прекалената откровеност, от директността. Предпочитат всичко да е завоалирано, метафорично. Жената се възмущава от поканата „Ела у нас да правим секс!“. Мъжете – обратно – изпадат във възторг от всяка проява на искреност. Мен лично това най-много ме възбужда у една жена – когато усетя, че е искрена. Не се случва много често.

V.S. Кое за теб е смешно и неразбираемо в поведението на жените?
Г.Н. Това, че винаги се подценяват и живеят не заради мъжете, а заради другите жени, заради „конкуренцията“. За да я „бият“ или да страдат неутешимо, че й отстъпват.



V.S. Колко мислят, че „струват” днес жените, според тях самите? А според теб?
Г.Н. Повечето жени се подценяват. Ако трябва да си сложат някаква символична цена, бих казал, че повечето ще махнат една нула. Колкото са по-хубави, толкова повече се подценяват. Тези, които не се подценяват пък, обикновено не са атрактивни, а самочувствието им е вид защитен механизъм. От тях се пазя най-много.

V.S. Кога една жена става „проститутка”? Дешифрирай последната дума и причините Тя, жената, да „стигне до там”, според твоите разбирания.
Г.Н. Проституцията за мен е философско понятие. Понякога проститутка може да бъде и омъжена жена, която чака мъжа й да й даде пари за кафе и цигари. Проституцията е поставянето в ситуация на зависимост, когато жената е готова на всичко, за да получи нещо елементарно и екзистенциално. Докато жените, които просто обичат секса, флирта и извличат максимума от това, доставяйки си удоволствие и получавайки облаги, тях не бих ги нарекъл точно проститутки.

Но има много красиви момичета, които поемат по този път просто от безхарактерност. Не знаят какво да правят със себе си и приемат с облекчение наличието на някакъв императив в живота си. Някой, който след майка им и баща им да им казва „Отиваш там и там, правиш това и това, получаваш това и това!”. Така се чувстват улеснени и винаги имат оправдание за всичко. Тъжно, но факт.

V.S. Какво/кое/кого днес дамите считат за елит/-но/-ен? Има ли изобщо „елит” в България – кой „има покритие” и кой е „въздух под налягане”?

Г.Н. Не, че е нещо лошо или фатално, но жените обичат да робуват на марки, на вещи, на външни белези за стандарт. Понякога разделят мъжете спрямо автомобилите им. Познавам момиче, което не различаваше дори марките коли, но знаеше, че мерцедесите с големи продълговати фарове са по-важни от тези с два отделни кръгли фара. Това й беше достатъчно, за да класифицира ухажорите си…

Други пък обръщат внимание на телефоните - iPhone, разбира се, иначе не се брои за елитно! Местата за ваканция - задължително острови, но не гръцки, и това колко бакшиш се оставя в ресторанта.

Елит в България… защо да няма, според мен има. Какъвто ни и народът, такъв и елитът. Всеки, който се присмива на елита ни, по някакъв начин се присмива и на самия себе си. Имаме вече достатъчно хубави курорти и хотели и достатъчно изискани хора, които почиват в тях. Не всичко и не навсякъде е парвенющина.

V.S. Кое, какво (от характера, поведението си, и т.н.) изтъкват на преден план и са убедени за печеливш ход днешните жени?
Г.Н. Сега е модерно да се казва „Аз не съм лесна“, „Аз не съм като другите“, „Не съм от тези момичета“, „Имам важни цели в живота си“,.... За мен всеки акт на парадиране, на изрично изтъкване на някакви качества, било то физически или други, е по-скоро алармен сигнал.

V.S. А кое във външният им вид, държанието или жестовете издава характера и интелекта им?
Г.Н. Стилът на обличане издава интелекта. Жестовете често пъти изразяват характера. Не мога да дам точни примери или дефиниции за тези неща. Въпрос на усет. Като цяло за мен правилото е това – нека аз да откривам хубавите страни на жената, а не тя да ми ги натрапва сама.

V.S. Има ли наистина някаква конкретна, макар и нарочена, специфика в темперамента на блондинката, брюнетката и червенокосата жена?
Г.Н. Блондинките са по-беззащитни, свикнали са с тази своя черта и понякога доста умело я използват. Брюнетките са по-амбициозни и със силен характер. Червенокосите… нямам чак такива наблюдения, но обикновено се притесняват от това, вместо да се гордеят.

V.S. Коя реално съществуваща жена за теб съчетава чар, интелигентност и сексапил?
Г.Н. Ще дам само примери с жени, които познавам. Вече споменах Духовникова, Вики от „Мастило“, Виолета Марковска, Никол Станкулова, Магдалена Вълчанова, фолкпевицата Камелия, Мика Стоичкова напоследък ми е много симпатична… Стигат ли толкова?

V.S. Кога, според жената, един мъж става богат?
Г.Н. Знам ли? Според мен – никога не е достатъчно! 

V.S. А кое (отново иде реч за характер и поведение) в очите на момичето, е „лошо момче”?
Г.Н. Което не цепи басма никому, включително и най-вече на нея.

V.S. Кога една „барманка” става „шеф”?
Г.Н. Когато преспи с шефа, ха ха ха! Като се замисля, всяка жена първо е „барманка“, а после винаги става шеф на някого. Ако е истинска жена, разбира се.

Няма нищо лошо за една жена, а и за един мъж, в определен период от живота си да бъде „обслужващ персонал“. Въпросът е да знае кога, как и с кого да престане да бъде такава/такъв и вече тя/той да започне да диктува менюто.



V.S. Мислиш ли, че има общи черти в дамите, предпочитащи конкретни ТВ-предавания? (Т.е. смята ли, че да речем жените, гледащи футбол с бира в ръка, са „хулиганки” и бунтарки; онези, предпочитащи турски сериали - са типичните домакини с престилка пред печката; привърженичките на любовните романтични драми - са ревливи и ревниви, а онези, които изобщо не гледат ТВ са задръстени и самодостатъчни?... )
Г.Н. По-повърхностните гледат само клюкарски предавания. Турските сериали не са толкова лоши, колкото мнозина ги изкарват. Доста добре са направени, друг е въпросът, че вече е влудяващо и омръзнаха на всички. На мен най-много ми харесват жени, които следят с интерес риалити-предавания като „Къртицата“, „Х Фактор“, „Сървайвър“ и „Биг Брадър“. Тези, които парадират, че въобще не гледат телевизия, не ми допадат. Не харесвам тази поза. Телевизията е неизбежна част от живота на модерния човек, поне засега.

V.S. Какво искат и мислят, че искат, жените?
Г.Н. Искат само едно – внимание. А си мислят, или се заблуждават, че искат много конкретни неща, повечето от които понякога нямат никаква нужда! 

More Други