Следва

Марио Тестино се пренeсе от модния подиум в гримьорната

View Sofia избра: Какво ще си купим от колекцията Studio на H&M, ексклузивeн репортаж от шоурума на марката

Есента съвсем скоро ще се появи зад ъгъла и, колкото и да ни става носталгично за...

All fashion преди 9 години

Есента съвсем скоро ще се появи зад ъгъла, и, колкото и да ни става носталгично за щурите летни приключения край вълните с лимонада в ръка, толкова нямаме и капчица търпение да се сгушим в красотите на предстоящия сезон.

А те са в изобилие в новата есенно-зимна колекция на H&M Studio, игрива, изтънчена и по бохемски непринудена, точно като нас, градските героини, балансирайки между изкусителната женственост и строгия, стегнат силует на мъжкия костюм.

И за да сме абсолютно подготвени в деня, в който тя ще дебютира в над 250 магазина в целия свят, включително и в България, а именно – 4-ти септември, си обявихме прелестно предизвикателство – двама модни редактори от View Sofia отидоха на място в шоурума на марката, огледаха се, поколебаха се и селектираха. Всеки своите топ 7 и два общи миксирани сета, в които включиха своите избранници. После провериха степента на комбинативност между гледните си точки. И ето какво се получи – предпремиерното фешън риалити на View Sofia в H&M Studio.









Пола

Когато попаднеш в стая, пълна с красоти, задачата да се придържаш към конкретна бройка избори е почти непосилно изпълнима, особено когато всяка одежда ти проговаря с неустоимо бохемски body language и изкусително намигва с дантелените си детайли. Е, все пак успях да вляза в рамката и отделих заветните 7, които на драго сърце бих включила в есенния си wish list. А те са микс от обекти, които са с дългогодишен абонамент за гардероба ми, и такива, които все още не са прекрачвали прага му, но май съвсем скоро ще го направят, малко смелост никога не е излишна.



И равносметката е: влюбих се на секундата в на пръв поглед тежкарския и претенциозен кадифен гащеризон, който всъщност е доста лежерен и приятелски настроен със свободния си силует и леко падналото дъно, има си закачливи джобчета отпред и стои страхотно с леко навити ръкави.



Пищната пайетена блуза с толкова симпатични геометрични игри е от този тип дрехи, които няма как да подмина. Обожавам пайети, признавам си, а са и толкова тренди този сезон. Ще я комбинирам с нещо семпло, за да остане във фокус. Коприненият панталон в пясъчно зелено-кафеникав нюанс и деликатно асиметричен силует ще се впише перфектно в есенния, а защо не и в пролетния, гардероб и ще вкара нотка източна изящност.











А сега да миксираме избора...



Оранжевият топ е супер свеж и закачлив, благодарение на източения си, леко изрязан силует и ярката багра. Комбинирам го с копринения другар, с който чудесно пасва в цветово отношение, и намятам щурата рошава бяла пухенка, която съвсем лесно се трансформира в екстравагантен елек и е абсолютен владетел на есенните трендов. Смеем ли да не й се подчиним?





Черешката на модния ми сладкиш категорично е изкусителният комбинезон с кокетни дантелени детайли, твърде секси, твърде различен. Той може да попадне във всякакви чудати комбинации, поставям го под гащеризона или пък си сглобявам един ефирен аутфит с любимия ми layering метод, като го използвам като основа, върху която надграждам с прозрачен топ с игриви пискюли в същия бежово-зелен нюанс като панталона, с който завършвам визията. Семпло, загадачно, изящно.



За финал си "заплювам" черната кожена обемна чанта с лъскава, леко напукана повърхност, която мога да комбинирам с абсолютно всичко. Още една чанта, и то такава, никога не е в повече, нали така?



Диана

Колекцията Studio 2014 на H&M е наистина страхотна, и ако не беше ограничението от седем обекта за нашето предизвикателство, поставено междувпрочем от самите нас като контрапункт на прекомерния апетит, със сигурност бих прибрала всички предложения под двете големи крила на личния си гардероб. Дълго оглеждам силуетите, ръцете ми тестват материите, а очите ми казват „грабвай всичко и бягай”. Поемам дълбоко дъх, овладявам желанието и броя до седем.



Така в светлината на прожекторите попадат: черният панталон с ръб и лъскави лампази, заемка от военните униформи и смокинг костюма, но с кройка, интерпретираща любими долнища от гардероба за свободното време, до него подреждам сив суитчър с функционални ципове по раменете и в страничните шевове, гаранция за множество вариации. Номер три са чудните високи ботуши от велур и лак, просто задължителни за горда стъпка в есенния тренд. В селекцията попада и минималистичен топ, за онези моменти, когато смелостта и доброто настроение вървят ръка за ръка, а идеите за наслояване и закачки с прозрачните материи сами се сглобяват.



Не мога да подмина с безразличие и тютюневия кожен панталон-мечта, съвършената алтернатива на желанието ми да нося кожа, но не в leggings вариант, и който ме печели с мека кожа и удобна кройка.





Силен акцент за всеки гардероб би бил и блейзърът с цвят на нощ, създаващ перфектен контраст между мъжки силует и крехка женска същност, а за финал се спирам на мрежест топ с полуотворен гръб от категорията супер секси – перфектен отговор на повечето аутфит дилеми за клубни парти ситуации.





От тези великолепни седем сформирам Универсален боец, плод на дружелюбното противоборство между строгия черен панталон и сивия суитчър. Това е моят бял лист, върху който свободно ще рисувам с аксесоари, обувки и грим, за да посрещнем заедно всички предизвикателства на градската динамика. Вечерното настроение получава доза адреналин и блясък със секси закачката на минималистично бюстие под мрежестото изкушение на топ с гол гръб, и дистанциращата строгост на черния панталон, който надеждно охранява границата между too much и елегантния сексапил.

Колекцията ще е в София от 4 септември сутринта, а двете места за шопинга й са магазините на марката на бул. Витоша 6 и в Сердика център.

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.