Следва

Ще бъде 12 часа, 38 минути и 0 секунди

Марио Тестино - Увековечителят

Най-лъчезарният! Марио Тестино се ражда в семейството на италианец и ирландка, и е най-големият от общо седемте им деца. Годината...

All About Life преди 15 години

Най-лъчезарният! Марио Тестино се ражда в семейството на италианец и ирландка, и е най-големият от общо седемте им деца. Годината е 1954, а мястото - Лима, Перу.



На двадесет и две години разбира доста от икономика и политически науки, но решава да се занимава с фотография и тръгва към Лондон.



Печели първите си пари с тестови снимки на начинаещи модели и купува фотографско осветление на кредит. Техниката на снимане е силният коз на перуанския фотограф, както казва индустрията "той рисува със светлината".



Позволява си да каже "чао" на супер скъпите супер модели като Линда Еванджелиста и Наоми Кембъл и вкарва в модата новите лица - Кейт Мос, Стела Тенант и още няколко вълшебни британки.





Брад Пит и Анджелина Джоли



Тестино снима много звезди - Ким Бейсинджър, Камерън Диаз, Гуинет Полтроу, Джулия Робъртс, Мег Раян, Катрин Зита-Джоунс, Лиз Хърли, Маргарет Тачър, но сред най-забележителните му работи е черно-бялата фотография на покойната вече Лейди Даяна за Vanity fair от 1997 година. Официален фотограф е на Британската Кралска фамилия.



Работи по рекламните кампании на Burberry, Gucci, Michael Kors, Estee Lauder, Valentino и Versace.





Докато снима кампания на Versace с Мадона, работата на Марио Тестино толкова се харесва на великия дизайнер, че той нарочно подписва рекламните материали с името на фотографа. Оттогава Марио е още по-зает, а известни личности плащат хиляди дори само да седнат до него на обществени събития.

More from View Sofia

More All About Life

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 часа

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 6 часа

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.