Следва

Закачлив шик See by Chloé

3,2,1: СТАРТ! Харчим заплати... мнооого големи заплати!

Надали всеки разбира удоволетворението от най-сладкия порок - пазаруването...

Shopping преди 9 години

Надали всеки разбира удоволетворението от най-сладкия порок - пазаруването. Погрешно на много представи, консумирането на модата не е просто мимолетно удоволствие. То е страст за цял един живот, изкуствено създаден рай и неумолимо люшкащо се махало от наслада.

Предлагам ви днес да се настаните в нестихващото ми въображение, където разцъфва вълшебното чувство на удоволетворение от покупката на малки произведения на изкуството.

Този сезон есенният ми шопинг е подчинен на идеята за пълно отдаване на тенденициите. А за мен, те са: малко от 90-те, чувствено кадифе, кожа, плетиво и много Balmain.

Започнах маршрута си с ателието Sassa Bjorg (ул. Уилям Гладстоун 6А) на българската дизайнерка Мила Атева. Още с първата ми стъпка вътре, погледът ми попадна върху плетената рокля с много нестандартна кройка и изрисувана едра дантела. Леко нетипична за софийските улици, но пък много ефектна за топла и слънчева есен. Не успях да й устоя и я прибрах прилежно сред новите попълнения за гардероба ми.


Цена: 253 лв.

Освен новата ми рокля, която кара целунатата от слънцето ми кожа да сияе, сладка тръпка пропълзя през вените и отскочи право в сърцето ми при вида на коженото, леко грубовато с tribal намигване, колие. Марката е Papieta, а дизайнерката Марияна Рибарова. Ако все още не съм го споменала, имам особен афинитет към бижутата. Въображението ми бясно заигра представяйки си колието в толкова много чудновати комбинации. Така се случи, че това е втората ми покупка.


Цена: 180лв

В търсенето на още едно допълнение към есенно-зимните ми аксесоари, се спрях в Sabai (ул.Неофит Рилски 63). Разглеждах нестандартните бижута и се надявах да попадна на нещо chunky и създадено с голяма дизайнерска умисъл. И да, ако може да е нещо в топли земни тонове. Пробвах, разглеждах, после пак пробвах и накрая без колебание избрах колието на дизайнерката Нева Балникова в красива плетка. Толкова ми хареса, че веднага след като го купих, го прибавих към аутфити си, защото така допълващо пасваше на пясъчната ми рокля.


Цена: 75лв.

И така, с две нови придобивки в ръка и третата на врата ми, пазарувах с гордостта на неразбрания творец - умислено, страстно и уверено.

Третата ми дългоочаквана спирка бе бутикът All u Re (ул. Съборна 9). С лек гъдел в стомаха отворих бялата врата и разбрах, че точно тук щях да оставя остатъка от заплатата ми. Непоносимото удоволствие започна да ме обзема. Доброволно му се предадох.

Мечтая си за кадифе. Хубаво е, че дизайнерите са отгатнали това всеобщо желание и тази есен ще можем да го раздвижим смело из града. В този ред на мисли, блейзърът Haider Ackermann плътно и съблазняващо обгърна раменете ми. Потънах в притегателната като прегръдка материя и той чувствено ме съблазни.

Цена: 2100лв.

Както във всеки нов сезон и в тоси, се отключи потребноста ми към от поне едно statement piece. Аз открих своето в образа на тези сандали Balmain, за които не притежавам нужните думи, за да опиша. Ще ви спомена само за меката кожа, памучните въжета и стилизирания като бамбуково клонче ток.


Цена: 2350лв.

Като интерпретация на дългите до земята палта за тази зима, си търся нещо по носимо и по моя вкус. По възможност със същата дължина, непретенциозен плат и универсален модел - за кецове, партита и високи стилето, а също и цвят, позволяващ ми да се развихря с любимите oversized бижута. Да, днес определено е ден, в който мечтите ми стават реалност. Като появил се с магическа пръчица отговор на издирваните носими тенденции, забелязвам красивата дълга рокля на младежката серия на Balmain - Pierre Balmain. И защото един Balmain никога не е достатъчен, би било безобразие, ако я пропусна.


Цена: 1270лв.

С обща похарчена сума от 6228 лв., изхарчих и сетните си сили, но в моя конкретен случай, в пълна сила важи френската мъдрост BCBG ("bon chic, bon genre" в превод "добър стил, добър начин на живот"), така че няма място за абсолютно никакво съжаление относно изборите, които направих днес.

More Shopping