Следва

Четиво в четвъртък: "Деликатност" на Давид Фоенкинос

От любов към големия екран: какво ново в киното в заглавия и трейлъри

Ако нямате занимание за петък и събота вечер в следващите няколко седмици, тук са новите трейлъри, които ще ви спасят от скуката...

Movies & TV преди 9 години

Ако нямате занимание за петък и събота вечер в следващите няколко седмици, тук са новите трейлъри, които ще ви спасят от скуката. Тази седмица попадаме на все интересни заглавия, някои чакани от доста време, да не кажем години (Wilde Salome), но определено обещаващи наистина добре прекарано време в киносалона.

Едни от най-добрите режисьори, ви приканват да станете част от техните завладяващи и напрегнати истории.

Не пропускайте да си припомните и останалите трейлъри (Trailer 1, Trailer 2, Trailer 3, Trailer 4) и отделете време за малко телевизия, за поредицат от филми, посветени на София, в навечерието на празника на града. 

"[Запис] Апокалипсис" ("[REC] 4: Apocalipsis")

Актьорите: Мануела Веласко, Хектор Коломе, Мария Алфонса Росо, Пако Мансанедо, Мариано Венансио, Исмаел Фричи, Емилио Буале, Криспуло Кабесас, Карлос Забала

Режисьорът: Жауме Балагуеро

Сюжетът: С помощта на група войници телевизионната репортерка Анджела Видал успява да се измъкне от кошмарна сграда в която са умрели десетки хора. Това което войниците не знаят е, че в тялото на Анджела има останали следи от странна и необяснима инфекция. Преди да бъде освободена тя бива отведена в охранявано и поставено под карантина съоръжение.

Оказва се, че това съоръжение е всъщност стар петролен танкер намиращ се на десетки мили от сушата и който е екипиран специално за карантината. Анджела трябва да остане под наблюдение поне няколко дни преди да бъде пусната.

Но пристигането й в съоръжението слага началото на истинския ужас.

Премиерата: 09 септември (световна)

 

"Френска приказка" ("Au bout du conte")

Актьорите: Аньес Жауи, Артур Дюпон, Агат Бонитзер, Жан-Пиер Бакри, Бенжамин Биолей, Доминик Валадие, Валери Крузе

Режисьорът: Аньес Жауи

Сюжетът: Лора е чаровна девойка на 24 години, която мечтае за Принца от приказките. И когато съдбата й посочва Сандро, тя решава, че го е открила. Но запознанството с тайнствения Максим Волф поставя под въпрос приказните идеали. Близките на Лора и Сандро също се борят със своите проблеми и попадат в много комични ситуации, предизвикани от сблъсъка между мечтите и реалността...

Премиерата: 19 септември 2014 (България)



"Wilde Salome"

Актьорите: Ал Пачино, Джесика Частейн, Кевин Андерсън, Роксан Харт, Естел Парсънс, Джефри Оуенс

Режисьорът: Ал Пачино

Сюжетът: "Тази пиеса е изпълнена с опасност", казва Ал Пачино в трейлъра към Wilde Salomé, нетипичен проект, в който фикция и документалистика се смесват в едно. Филмът на Пачино проследява работата по неговата театрална адаптация на "Саломе" от Оскар Уайлд и внимателното изследване на героите, мотивите им и посланията, заложени от автора през 1891 г.

Пиесата, вдъхновена от библейския сюжет за обезглавяването на Йоан Кръстител от цар Ирод, е поставена за първи път пет години по-късно, докато популярният писател е в затвора за "непристойно поведение". Творбата му също е обвинена в нисък морал, най-вече заради провокативните сцени с главната героиня и нейния еротичен "танц на седемте воала".

Премиерата: 21 септември 2014 

"Trash"

Актьорите: Руни Мара, Мартин Шийн, Риксън Тевез, Едуардо Луис, Габриел Уейнстейн, Вагнер Мора, Андре Рамиро, Селтън Мело

Режисьорът: Стивън Долдри

Сюжетът: „Trash” е създаден по романа на Анди Мълиган (адаптиран за екран от Ричард Къртис) и разказва за три момчета от неназована страна от „третия свят”, които ровейки на бунището правят откритие, което поставя живота им в опасност.

Премиерата: 24 септември 2014 (кинофестивалът в Рио)

"Закрилникът" ("The Equalizer ")

Актьорите: Бил Пулман, Клои Грейс Мориц, Робърт Уолбърг, Мелиса Лео, Хейли Бенет, Мартон Чокаш, Дензъл Уошингтън, Дебра Грет

Режисьоърт: Антоан Фукуа

Сюжетът: Дензъл Уошингтън е в ролята на МакКол, човек, който вярва, че е успял да загърби мистериозното си минало и да води спокоен живот. Но след като среща Тери (Клоуи Грейс Мориц) - младо момиче, чийто живот е под контрола на брутални руски гангстери - той не може да стои безучастен и трябва да й помогне.

МакКол прекратява самоволното си пенсиониране и открива, че желанието му за справедливост е съживено. Той притежава скрити умения, които му позволяват да отмъсти на всеки насилник над безпомощните. Ако някой има проблем, ако шансовете са срещу него, ако няма към кого друг да се обърне, МакКол е насреща. Той е Закрилникът.

Премиерата: 29 септември 2014 (България)


More Movies & TV