Следва

Отиде си Оскар де ла Рента!

Г като Гаф: Модните недомислици на седмицата

Вивиан Уестууд е обвинена в плагиатство по повод 40 използвани цитата в новата й биография...

All fashion преди 9 години

Вивиен Уестууд е плагиатка?

Вивиан Уестууд е обвинена в плагиатство по повод 40 използвани цитата в новата й биография Vivienne Westood. Обвинението е подадено от писателя Пол Гормън, който твърди, че думите му, от собствената му книга The Look: Adventures in Rock and Pop Fashion, са цитирани без той да е получил задължителното по закон кредитиране. Писателят споделя още пред медиите, че биографията сама по себе си е пълна с неточности и че качеството е долнопробно. Гормън ще съди не само британската дизайнерка, а и Иън Кели, съавтор на книгата, както и издателството им Picador.



Никол Ричи - поизчерпано копие на Мортиша Адамс




Не, че за нас е нещо нечувано и скандално, но Никол Ричи отново се е старала, престарала и прекомерно объркала. Поводът за скандално грозното облекло е премиерата на сериала "Candidly Nicole", в който актрисата играе главна роля. Доколко са добри актьорските й умения, не ни засяга, но умопомрачителната й визия ни остави почти без думи. Подбраната свръх прозираща дантела, която освен това си има и едър принт на рози, и цялостно образуваща подобие на рокля, която пък и е кичозна, е напълно достатъчна да развали всяка една визия. В нашия случай, тя разваля и мнение, но нека продължим нататък. 33-годишното известно момиче е избрало и ужасна прическа, грим и аксесоари, които накуп я карат да изглежда изморена, състарена и като поизчерпано копие на Мортиша Адамс.

Coca Cola Life в ръцете на Роузи Хънтингтън-Уайтли







Креативността този път сякаш се е изплъзнала от лапите на екипа на легендарната напитка, който досега ни е омайвал с пипнати до съвършенство рекламни материали, към които обаче, и да искаме, не можем да причислим последната им кампания. Става въпрос за новия член на Coca-Cola семейството – диетичния Life с екстракт от стевия, с двойно по-малко захар и калории, „облечен” в симпатична маслена обвивка, която лежерно се размотава в изящните ръце на Роузи Хънтингтън-Уайтли. Дотук добре, муцунките на британския топ модел са доста изкушаващи, но всичко друго леко ни накуцва. Свръх употребата на зеления цвят ни е малко излишна, а кадрите са твърде банални и… скучновати, нека си го кажем в прав текст. Чак на самата Роузи й идва в повече, а от неестествено навъртяния край на дългата одежда чак ни се завива свят.

Лили Колинс в бяло фиаско



Чаровната брюнетка се появи на прес конференцията на новата си лента "Love, Rosie", по време на филмовия фест в Рим, в меко казано чудат аутфит и въпросителните ни изскочиха на секундата. На пръв поглед сетчето от бяло бюстие плюс кореспондиращ панталон е наистина катастрофално.

Всъщност, на втори поглед няма особено подобрение, но няма как да не отбележим, че, сама по себе си, горната част стои доста кокетно и допълва спретната фризура и алените устни на Колинс наистина добре. На панталонът обаче, всичко му е свръх – дължината, ширината, твърде експоанираната висока талия, и, общо взето, внася един силно пародиен момент в цялостната визия. Добавяме и неприятните гънчици в зоната на чатала и спираме да коментираме.

Свръх зелено и неприятно от Christopher Cane




Толкова бяхме заслепени от цвета, че за малко да пропуснем тези причудливи разрези по ръкавите на този иначе така скъп, буквално, пуловер от CHRISTOPHER KANE. Истината е, че разрошената им същност изобщо не помaга на това да изглеждат по-добре, а само ни припомя, че ако бяхме истинска модна полиция, щяхме да задържим всеки дръзнал да облече тази хрумка... на нечие доста развинтено въображение. Точка.

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 16 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.