Следва

На чай…

My Style: Декемврийска равносметка!

На прага на зимата, но все още с единия крак в меланхоличната същност на есента, ние, редакторите на View Sofia, решихме да отворим гардеробите си широко и да споделим с теб любимите си модни придобивки...

All fashion преди 9 години

1-ви декември е и есента бодро крачи към своя официален край. На прага на зимата, но все още с единия крак в меланхоличната същност на този сезон, ние, редакторите на View Sofia, решихме да отворим гардеробите си широко и да споделим с теб любимите си модни придобивки и най-важните покупки, които сме направили до този момент на годината и няма да спрем да носим, докато всичко навън не побелее.

Ето какво избрахме да ни вдъхновява и носи усмивки в студеното и претенциозно време, което, въпреки своите си дъждовни и влажни особености, страшно обичаме...

ГАБРИЕЛА



Макар че винаги нетърпеливо скачам от тенденция в тенденция, сезон след сезон, има дребни детайли, които рядко променям в гардероба си като например топлите camel и златисти тонове, наред, разбира се, с високия ток. Аксесоарите ми винаги са в щедра доза, преобладаващо oversized и доста често с търсено ретро звучене. Комбинирам ги смело и по много, като оставям останалата част от аутфита на basic елементите - бяла риза, или в случая camel пуловер. Безспорно една от ключовите ми находки за сезона са обувките ми от кадифе, които нямаше как да подмина, имайки предвид значението на текстурата в последно време, гравирания в злато statement ток и модела тип loafers. Второто открито съкровище, с което започвам деня си от есента насам, е червилото в наситено сладко бургундско, а то, без усилия, хвърля щипка драматичен бляскав прашец и върху най-сивия и студен ден. Имам си и още един помощник, който напоследък доби важността на модния аксесоар - спасителният Хюмексгрип, който успешно бори честите ми симптоми на настинка, грабна ме със своята уникална формула от дневна таблетка и нощна капсула. Завършващата тайна, без която гардеробът ми не би бил същият, са текстурираните кожи, които обожавам и избирам във всички цветове, освен черното, до което прибягвам рядко и то само като акцент. И за малко да забравя нещо важно, но то сигурно е повече от ясно... не се разделям с моята Nokia Lumia 735 никога, е почти никога!

ПОЛА



Малко си падам мечтател, затова често се гмуркам в разни пайети и блясъци, приобщавам етно и, от време на време, аристократични красоти, в зависимост от настроението, с което се събудя. Тази есен в игривият ми моден отбор взимат неизменно участие любимите ми boyfriend джинси, супер топлите блинг-блинг лудетини на UGG, които са ми скъп венециански подарък от мама, а също и пайетеното елече, което блещука като ярки коледни звездички. Готиният тишърт винаги е тренди, а сред личните ми фаворити са белият от органичен памук с вдъхновяващ рисунък на Garance Dore и сивичкият на бухали от See by Chloe, който си грабнах преди няколко години от Париж. 

Накъде без аксесоари? Последната ми находка са чифт „аристократични” чорапки на цветя от Calzedonia. Не излизам без вълненият ми ушат чаровник на Oysho, който, освен че ми топли адски много, предизвиква и масови усмивки из софийските улици, супер, нали? И още любимци – клъч на пурпурни „конфети”, огромен копринен шал на едри точки, пръстен-скала с изящен аметист на Нева Балникова и най-любимото ми колие, мъничко етно, много магично, дело на една от феите на www.lepetitsalon.eu. От козметичния ми сет не се разделям с новото ми ухание – Si на Giorgio Armani, а също и с тъмно виолетовото червило на MАC, подарък от колежки.

Месечната ми доза вдъхновения се захранва от приказните страници, на което и да е световно фешън издание, едно от последните ми попълнения е ноемврийският брой на Vogue Paris. С мен неотлъчно е и Хюмексгрип, който взимам всеки път при първи симптоми на настинка и грип, през деня дневната таблетка, през нощта-нощната капсула, толкова е удобен!

МИРЕЛА



С идването на есента любимите летни рокли отстъпват място на удобни дрехи, с които да тичам по задачи в забързания град. В есенния сезон залагам на джинси, забавен пуловер на точки, в който ми е мекичко и топло. Вкарвам малко цвят с любимата ми гривна в неоново зелено от Милко Бояров. Комбинирам всичко със страхотни боти до глезена в шоколадово кафяво и любимата ми crossboby чанта, в която прибирам задължителния за сезона на настинките Хюмексгрип и телефона ми Nokia Lumia 735, който ме държи винаги свързана с всички важни хора. Обвивам всичко в аромата на специалния за мен аромат на Armani Code, който винаги успява да ми оправи настроението и да ме зареди положително за страхотен ден.

МИГЛЕНА



Ако домът ми случайно се подпали тази есен, това са първите неща, които ще взема със себе си. И домашния ми любимец, разбира се. Плюшената играчка, с която не съм се разделяла от дете. Любимите Boyfriend джинси, тениската със супергеройско лого и любимия ми Vans. А това е третият чифт, абсолютно класически, Ray Ban Wayfarer - черен, изчистен модел, без който не мога, и който вероятно, както традицията повелява, ще унищожа по невнимание, за да го заменя с четвърти.

Не харесвам много модерните аксесоари и мнението ми не е повлияно само от винтидж вълната, която на приливи и отливи ме обсебва от няколко години. Затова именно това са бижутата, с които не се разделям. Особено сребърната брошка с камея, която се предава през поколение в семейството ми и води началото си от средата на 19-ти век. С шала на птици пък се чувствам най-добре, независимо какво е времето навън и винаги финализирам тоалета си с него. А, за да бъде той само аксесоар, никога не се разделям и с червено-синята опаковка на Хюмексгрип, при всички първи симптоми на настинка и грип. Цялата тази емоция, разбира се, събирам в блестящ клъч, който тази есен е част от почти всичките ми хубва спомени, съпътствал ме е в няколко незабравими вечери и доста луди дни, които накрая описвам в плюшения тефтер, криещ всичките ми съкровени тайни.

ПЛАМЕНА



Хармоничност с бунтарска същност, това е определението за есенния ми гардероб, който още съвсем в началото на сезона започнах да пълня с удобни, носими, но интригуващи елементи. Като двете бижута за врата, едното в ролята на щастливата ми звезда, в случая звезди, а другото на "машина на времето", връщайки ме в тийн годините ми, когато Hello Kitty манията беше истински голяма. Провокирах детското в себе си в чест на 40-тата годишнина на най-обичаната измислена японска героиня и, признавам, ще си нося с кеф медальона дори и след официалния край на есента.

Навръх рождения ми ден, в края на септември, получих и този страхотен бял Swatch със смел циферблат в лилаво, който ме накара наистина да се влюбя във времето и да забравя леката следрождендена депресия, която беше на път да ме обземе тогава. Съвсем я заличих и с този страхотен лачен чифт кубинки, който се превърна в най-експлоатирания от мен суперудобен чифт обувки, съчетаващ в себе си устойчивост и дръзкост, все неща, които отдавна следвам като линия в стила си. Раницата на звездички, разбира се, се появи съвсем навреме, като най-адекватен заместител на дамската чанта и истински пазител на целия ми градски свят. Елечето от DKNY и сивият пуловер наследство от мама, само допълниха свободолюбивата ми същност, която преполови есента, ухаеща на свежия и цветен Calvin Klein CK IN2U, съвсем здрава, преминала през всеки грип с Хюмексгрип, който е неизменна част от съдържанието на чантата ми при всички първи симптоми на настинка и грип. Съвсем в нейния край, обуздах къдриците си с огромна четка, в която се влюбих от пръв поглед и без много да му мисля взех от магазин "Двата щъркела" в PARADISE Center, а за целодневната мекота на кожата ми се доверих на овлажнителя Notorious от Ralph Lauren, който се оказа повече от перфектен завършек на всяка моя модна импровизация.
 

More All fashion