Следва

Vogue стартира годината с Фрея

Една разкошна, дългоочаквана приказка: Metiers d'art Chanel

Ежегодното Metiers d'art Chanel шоу уверено и завладяващо се превърна в едно от най-очакваните събития в модния календар...

All fashion преди 9 години

Ежегодното Metiers d'art Chanel шоу уверено и завладяващо се превърна в едно от най-очакваните събития в модния календар. Тазгодишната зрелищна колекция се показа пред скромен брой приливигеровани гости в Залцбург, а предишните две бяха в Далас и Единбург. За необикновените локации, които Карл Лагерфелд избира всяка година за pre-fall колекциите, той разказва, че се старае да намира макар и смътна връзка между мястото и живота на самата Коко Шанел. В случая на създателката на модната империя, Залцбург не е просто приказка с барокова архитектура, родно място на Моцарт и романтика. През 1950 г. една от най-известните дами на Австрия Роми Шнайдер играе ролята на кралица Елизабет-Сиси, а Коко е избрана да направи костюмите й. А през 1961г, режисьорът Лукино Висконти иска Шанел да облече горе споменатата дама във филма му Boccaccio '70.

Повече от удивително е как Лагерфелд успява да пресъздаде цяла епоха, примесена с момент от един удивителен живот и да поднесе цялата тази фантазията под формата на спиращо дъха ревю. А то наистина омагьосва - сред моделите, дефилиращи в австрийския замък с рококо обстановка от 18 век, се откроиха лицата на Кара Делевин, Кендъл Дженър, Стела Тенънт, Лара Стоун и Линдзи Уиксън. Колекцията е наситена с богатите тонове на: червено, черно, тъмно синьо и бяло, като олицетворява и най-смелите модни фантазии с букета си от нестандартните съчетания на пера, кожа, кашмир, дантела и туид. Със съвременно звучене Карл Лагерфелд взаимстват от Тиролския стил и австрийските традиции. На преден план се открояват експериментите с дамски носии от района Бавария, кожените панталони, както и силно скулптурираните вечерни рокли с големи бели яки, къдри, плисета и широки ръкави.

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.