Следва

Go get them! или кои са щастливците спечелили от играта на Deichmann и ViewSofia

Защо е толкова важно да пием вода с лимон сутрин?

Да започнем деня с чаша топла вода с лимон, има своите положителни качества върху здравето ни...

Health преди 9 години

Да започнем деня с чаша топла вода с лимон има своите положителни качества върху здравето ни. Това доказват и аюрведичните практики от миналото, които залагат точно на алтернативната форма на лечение, която цели опазване на живота чрез здравословни навици и терапия не само на тялото, но и на духа.

В превод аюрведа означава знание за живота, тоест да знаем как да се възползваме от благата на природата, за да сме здрави, и да осъзнаем, че да се грижим за здравето си не е нито толкова трудно, нито изисква особени усилия. 

Вижте ползите от тази чудотворна напитка и се убедете сами в положителното й действие върху организма и тогава ще започнете и вие, като нас, да не си спестявате сутрешния лимоново-воден ритуал за здраве, хубост и сила: 

Помага на храносмилането - топлата вода спомага за стимулирането на стомашно чревния тракт, а лимонът се грижи за пречистването на черния дроб, както и за елиминирането на храносмилателните киселини. 

Поддържа функцията на имунната система - цитрусовите плодове като лимона имат високо съдържание на витамин С и аскорбинова киселина. Витамин С е изключително полезен в борбата с настинки и грипове в студените месеци, а аскорбиновата киселина успешно се грижи за усвояването на желязото в организма, което също има важна роля за изграждане на стабилна имунна система. 

Алкализира тялото - ако тялото ни е в хроничен pH дисбаланс, това ни прави податливи на заболявания. А макар да изглеждат кисели, лимоните са чудесно алкализиращо средство и един чудесен и лесен начин да си осигурим нормален pH баланс, особено когато диетата ни включва тежки храни като месо, сирене и алкохол. 

Детоксикира  - лимонената вода е естествен диуретик, което означава, че има свойството да помага на тялото да се пречисти от натрупаните токсини. Киселинаната в лимоните може също така да подсили действието на ензимите, които стимулират нормалното функциониране на черния дроб. 

Енергизира - Дали да се откажем от сутрешното кафе в полза на малко лимонова вода? Всеки любител на кофеиновата напитка не би и помислил за подобно нещо, но истината е, че който е опитал поне веднъж, в рамките на няколко дни напълно я заменя с освежаващия и наистина енергизиращ лимон. Причината е, че комбинацията вода плюс лимон помага на хидратирането и окисляването на кръвта, което ни ободрява по уникален начин. 

Поддържа кожата красива - хроничната дехидратация кара кожата да губи своя блясък, еластичност и красота като цяло. Затова, ако започнем деня със свежестта на лимоновата вода, витамин С ще се грижи за поддържаненто на кожата ни здрава и блестяща, докато антиоксидантите се борят със стареещите фактори. 

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.