Следва

#Тasty #Christmas #Blog Коледнaта рецепта от Мy cookingbook

Те казват много: View Sofia в бюра, обещания и настроение ала ЧНГ

Добре де, всеки път наближи ли края на годината, започват да ме обземат едни мисли, на които аз им казвам - равносметка...

All About Life преди 9 години

ПЛАМЕНА

Добре де, всеки път, наближи ли краят на годината, започват да ме обземат едни мисли, на които аз им казвам - равносметка. Бях ли, ще бъда ли, успях ли, исках ли, можех ли, трябваше ли, какво не направих, направих, къде отидох, или не успях... и именно този приятно главоблъскащ хаос синтезирам днес накратко, седейки, къде другаде, ако не на бюрото си. И заобиколена от всичко нужно, за да се чувствам поне часове наред доволна и щастлива, а именно 1 брой супер бърз HP EliteBook в комплект с прилежащата му бяла изящница, тотален приятел в нужда и съвършен партньор, когато всичко тече гладко; изолиращ ме от света наоколо великолепен чифт слушалки Philips Strada CitiScape с лента за главата; красивите дървени Whiteout&Glare от Co Optics; дългопишещ химикал Parker, защото държа на традициите; животоспасяващ, или поне работо-спасяващ тефтер за всички важни телефони, пароли, мисли, задачи, идеи; фотоапарат Nikon D3200 за всеки случай; поне един вдъхновяващ брой на Vogue; и поне, но най-малко един, пакет ядки, в случая кашу, непременно от българската "Детелина", защото са съвършени, и поддържат тонуса ми денонощно в ролята на личната ми "супер храна", сядам да запиша този порой от летящи размишления.

2014: Обръщайки се назад си давам сметка, че е имало препятствия, които са позабавили устрема и инерцията ми, но въпреки това, с днешна дата, се чувствам толкова добре със себе си, че съм склонна съвсем да ги забравя.

Отговорен редактор на най-любопитния, по своему специфичен, интересен, смел и вдъхновяващ сайт у нас си е като сбъдната мечта, която ми се случи преди месеци, точно тук, точно във ViewSofia, мястото, на което пораснах, преодолях доста от страховете си и първото от всички, за което започнах да ставам навреме. Срещнах се с дузина вдъхновяващи личности, участвах и организирах работилници, даващи нов живот на вече използвани вещи, писах за всичко и по всякакви теми, снимах много на различни места, слушах музика до безобразие, почти не пропуснах събитие/фестивал в околността, навърших 27 и за първи път не ме беше страх от възрастта, обичах, мечтах и си върнах вярата в максимата, че няма невъзможни неща!

2015: Пожелавам си и следващата ми година да е пак така!!!

ЕЛЕНА



Бюрото е любимото ми дневно място. Обичам елегантния му безпорядък и му благодаря за единомислието и мълчаливата подкрепа, докато работя най-приятната работа на света.
Матовият бук на плота му е лакиран с безброй спомени и плътен пласт трудово и артистично удовлетворение. Най-важните обитатели на него са любимият черен лачен компактен HP, който винаги е на висотата на твърде разкрепостените ми бизнес очаквания, удивително услужлив, бърз, паметлив и верен.
Управлението му си делим с малката, също черна принцеса от Logitech, повратлива, хитра и повече ергономична, отколкото може да се опише.

Samsung в бяло е търсеният на монохроната черна гама на мястото контрапункт. Винаги, освен когато не пропусна, той е включен на вибрация и никога на звънене. Защото няма по-досадно нещо от "озвъняването" на редакцията с разнообразните звуци на устройствата на едни обичайно 10-ина души наоколо /колеги, обичам ви/! 

Очилата са задължителни в последните три месеца. Грижата за самия теб е невероятно зареждащо мероприятие, особено ако е съчетано с естетика и следване на тенденциите и по професионално, освен по лично призвание. Моите са невероятните черни Whiteout&Glare от Co Optics, и боготворя ефекта както върху погледа ми, вечно вперен в екрана, така и върху имиджа ми като цяло. Страхотни са, точно колкото и жестокият им калъф, който обичам не по-малко от съдържанието му. 

На бюрото ми верен страж срещу загубата на настроение, или, не дай Боже, сили, са невероятните ядки на "Детелина", за мен най-доброто на пазара. Сурови, задължително, супер пресни, супер вкусни, изобщо една вкусна храна, която пази като щит здравето и тонуса ми. 

Ароматите също са много важни за мен, тази зима съм на вълна Gucci, а хармонията на вътрешния мир и съответната му сетивност и външната им квинтесенция постигам с еднакъв парфюм за мен и за бюрото ми. Gucci Premiere e тоалетната ми вода, Gucci Premiere е и ароматната ми свещ. Шикозен, категоричен аромат, който допринася много за много неща. 

А червените бонбони са вечно на бюрото ми, за протокола пияни вишни от Lidl, не само защото никога не знаеш кой ще мине през Аспарух 61 и ще почука на прозореца, за да ти погостува, а и защото мантрата "някой да има нещо сладичко" e най-повтаряната в офиса на View Sofia.
Тефтерът е черен, кожен и винаги от марката Moleskine, а причината за тази бизнес любов е само една - ластика по дължината.

2014: През 2014-та година за мен са гордост всички нови над 4 500 статии в View Sofia и достигнатото число от 1 000 000 уникални посетители на сайта. Гордея се и с това, че за поредна, осма, година редакцията ни съумява да задава медийно естетическия критерий в България.

Щастлива съм от примера, който давам на децата си, а той е, че когато обичаш това, което правиш, то се получава добре. И още, че тук може, че България е едно добро място, а София - един божествен град, и че труда винаги се възнаграждава.

2015: Обещавам си да дадем най-доброто от себе си, за да привлечем поне милион и половина читатели през 2015.
Обещавам си да не губя търпение, защото вече знам, че винаги има начин, и че не е вярно, че доброто не остава ненаказано. Обещавам си да реализирам по онзи начин, по който ги сънувам, най-интересните интервюта с най-интересните хора.
И си обещавам никога, абсолютно, да не си мълча, когато насреща ми има несправедливост. Но това, последното, не е ново, то е старо, колкото съм и аз!

ГАБРИЕЛА

Неизменна част от ежедневието ми преминава над бюрото, което за мен винаги прелива от розово, брокат и наситени аромати. Малкият ми хаос е придружен от термос чашата ми - подарък от много скъпа за мен приятелка, очилата ми от Co optics, таблета, мъничките слушалки HP, както и божествените ядки "Детелина", които само допълват този мой личен разкош и ме поддържат във форма през целия ден. Парфюмът, заедно с ароматния златен прашец и наситено розовия тефтер също допринасят за наситения с емоции цветови меланж, наричан още работно място.

2014: Сняг, канела, крем, мрамор, чай и златен прашец... 2014 изтече почти неусетно, а случилото ми се през нея не е нито много, нито достатъчно, но все пак е едно стабилно начало. Започнах работата си тук, във View Sofia, а първата ми фотосесия е вече налице.
2015: Пожелавам си същия устрем и през 2015-та, както и още много успехи, започнали именно от тук, бюрото и работното място!

МИГЛЕНА

Винаги към края на година има един ден, в който сядам пред бюрото с предпразнично настроение, взимам някой тефтер, фреш от портокал и енергизиращите ядки "Детелина", които ми връщат силите, в която и част на деня да се намирам, и си правя равносметки. Кои бяха моментите, заради които бих върнала лентата назад и искам пак да изпитам и кои са онези, които не искам никога да си спомням. Записвам си хубавите, за да запазя положителната емоция в себе си и почвам да метая. За следващата година. Слагам "розовите очила" на Whiteout&Glare от Co Optics, които в случая имат графитени рамки и са абсолютно екологични, и си проектирам нови 365 дни изпълнени с радост. Тях също си ги записвам, в края на другата година ще открия вероятно, че са се сбъднали, както стана с тази.

2014: И така. Едно от първите хубави неща, които ми се случиха в годината беше това, че преодолях страха си от високо. Да полетиш с парапланер е все едно да умреш и да се преродиш в птица за малко, но си струва умирането (от страх). Всъщност не съм съвсем сигурна доколко си преодолях страха, но преживяването беше страхотно.
Един от най-силните ми моменти през тази година беше фактът, че започнах да работя в модната редакция, за която от години си мечтая. Вярно, че само до преди година бях по терени на разкопки, но в момента съм абсолютно доволна от себе си и това, което правя.
Тази година ми се случи първото литературно четене. Пиша от дете, това е моят начин да контактувам със света. И да изляза пред познати и непознати и да си припомня как трябва да се държа на сцена, след като от години не съм стъпвала, беше преживяване, свързано с много адреналин, което искам да изпитам отново. И всеки път да ме зарежда толкова силно.

2015: Мечтите ми за 2015-та започват с желанието ми да реализирам първата си книга. Не искам да виждам това, което съм написала само на тефтери и word файлове. Ще работя много за това, но ще го направя реалност.
Пожелавам си в работен план да взема интервю от любимото си шведско дуо "Roxette", което ще има концерт тази година в България. Групата е ретро, както биха казали много хора, но са единствените, които не ми писва да слушам. След години на застой реализират второ турне и пак ще се върнат в България. И аз ще съм пак там, пак отпред, задължително!
През следващата година искам да посетя поне екзотично място, Перу например. Това е една от дестинациите, за които си мечтая от дете. Време е да си сбъдна мечтата!

МИРЕЛА

Официално вече е края на годината и, разбира се, няма как да не започна с равносметките. Опитвам се да сложа в ред разхвърляните мисли и да си припомня какво ми се случи през годината. Някак естествено с опитите да подредя главата, се захващам с далеч по-лесната задача да подредя работното си място с намерение така да ми просветне и отвътре.

Разбира се, на първо място слагам лаптопа HP, събрал буквално целия ми свят в себе си, от дипломните ми проекти за Академията /НХА/, до последните интервюта и материали. Само при мисълта да му се случи нещо ме побиват тръпки. Е, успокоително е, че си имам страхотна колонка, на която да си пусна любимия саундтрак за сезона, който да ме вдъхнови и зареди творчески. Всички хвърчащи мисли и рисунки бързо си намират място в още един обект, без който не мога да изкарам и ден - моят любим тефтер, който грижливо пази всичките ми скици и идеи. Точно този, в магично лилаво и синьо, ми е любим подарък за рождения ден и като го погледна, ме налитат спомени за топли летни вечери. Последната ми придобивка са страхотни очила, които да пазят очите ми, когато се залисам в работа, взех си ги наскоро от Cо Оptics.

Когато ми е нужна енергия, си хапвам годжи бери от българската марка "Детелина", по-които напоследък съм доста зарибена, особено когато са с доказан произход като този, и си правя ароматен чай с канела в любимата ми чаша, която си е само моя.

Подреждайки така нещата, ми се изяснява, че за работа годината си беше супер - дипломирах сe в Художествената академия, работих по няколко проекта като сценограф и наскоро започнах вълнуващата ми работа тук. А за догодина… нямам търпение да започне Новата година, за да видя какво ми е приготвила тя. 

More from View Sofia

More All About Life

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 2 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 6 дни

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.