Следва

Paris Fashion Week: Men есен-зима 2015

Седмица на висшата мода в Париж - Giorgio Armani Privé, пролет 2015

Това ревю е юбилейно за Армани. Подразделението за висша мода или Giorgio Armani Privé навърши...

All fashion преди 9 години

Това ревю е юбилейно за Армани. Подразделението за висша мода или Giorgio Armani Privé навърши 10 години.

Майсторът на италианската мода отбеляза важния кутюр-повод с тържествено ревю, ситуирано върху подиум, маскиран на футуристичен бамбуков лес: тънките модели разходиха тържествените си, дълги до замята рокли, проправяйки си път сред аркада от огромни метални стъбла. Растителни бяха мотивите в декора и вчера, по време на ревюто на Шанел, растителни бяха и по-късно във вчерашния ден, за елегантната демонстрация на Армани.

Същият този характерен бамбук търпи десетки интерпретации и върху дрехите - под формата на принтове и рисунки, нашивки и апликации, щедро покриващи и въздушните шифонени поли, развети при ходене, и твърдите копринени поли, очевидно вдъхновени от графично японско кимоно. Влиянието на азиатската култура отчетливо се усеща в тази юбилейна колекция. Освен очевидния интерес към националния японски костюм, който се чувства в много от нещата на Джорджо Армани, съвсем осезаема и новата страст на Маестрото - оригами. Няколко блузи и копринени сака невероятно силно напомнят направените от хартия фигурки.



Независимо от това, че Giorgio Armani Privé е вече на 10, а самият основател тази пролет ще отбележи 40 години работа в модната индустрия, колекциите на италианския дизайнер изглеждат и досега разпознаваемо елегантни, но и много свежи. Ревютата висша мода Армани възприема като ново поле за експерименти: времето на просто красивите рокли отмина, и за да е интересна висшата мода на новото поколение купувачи, й е нужно да се променя ведно с околния свят.


 

More All fashion