Следва

Само за принцеси

Седмица на висшата мода в Париж 2015 - Giambattista Valli

Бихме нарекли тази изящна колекция истинска класика, когато се касае за висша мода. Богата, фина...

All fashion преди 9 години

Бихме нарекли тази изящна колекция истинска класика, когато се касае за висша мода. Богата, фина, невероятно обгрижена с ръчен труд, което е повече от видимо и за това, грабващо трогателна. Новата колекция на италианския маестро Висша мода 2015, е вдъхновена, по лични признания, от две "грамадни" жени - Джанис Джоплин, героиня от Залата на славата на рокендрола, и Коко Шанел, най-прочутия моден дизайнер въобще.



На подиума не се забелязаха никакви малки черни рокли или блузи с етнически рисунки обаче: Джамбатиста Вали прочита и разказва това, което усеща за двете си героини, през собствения си стил, отдавна станал визитна картичка на всичките му прилежащи марки. Традиционните рокли но Вали с цветни 3D-напластявания и поли, събрани от милиони волани с различни ширини и пищност, едва ли могат да се озоват в гардеробите на Джанис Джоплин или Габриел Шанел. Но дизайнерът, тръгвайки от техните стил-харизми, се движи в традиционното си направление, като от Джоплин взима рок-настроението, което позволява леко, но яко да се изменят кутюрните закони, приети в модна къща Вали: богато украсените рокли и поли този път ни се предлагат в комплект с панталони, линията на талията се спуска, или, обратното, извисява, правейки обикновения силует по-спокоен, но и по-разчупен, а дантелата са сменя от полупрозрачен тюл.





От Коко Шанел пък в колекцията се пренесени лаконичната черно-бяла гама (самият Джамбатиста Вали предпочита да не се ограничава в цветовете), многото сака, които постоянно се появяват в комбинация с поли, облечени върху панталони, и разновидности на прочутите туидени жакети на Коко, обточени с тъмен или светъл ширит, плюс разнообразни форми на пепит.

More All fashion