Следва

На сметка: Някои добри февруарски находки за всеки ден

ТЕНДЕНЦИИ пролет/лято 2015: Деним

Намираме се в един изключително забавен и авантюристично настроен деним момент. От сезони...

All fashion преди 9 години

Намираме се в един изключително забавен и авантюристично настроен деним момент. От сезони насам не сме наблюдавали подобно разнообразие на модния подиум - светъл и тъмен, изчистен и много накъсан, с ниска и висока талия, както и обшит с камъни.

Дизайнерите умело са се погрижили да имаме поне по един избор за всеки ден от седмицата и за всяко едно настроение, независимо колко щуро е то.

Една от подтенденциите на денима за пролетта е тази с изчистените линии. Burberry Prorsum, Lacoste, Kenzo и Rodarte показаха едни от най-запомнящите се визии за сезона, а цветовете варират от светлосиньо до наситено индиго.


Kenzo


Rodarte


Fendi


Louis Vuitton


Burberry Prorsum


Anna Sui


Lacoste

Макар напоследък полата тип молив усилено да присъства в дизайнерските колекции, за пролетта тя идва в по-дълги и често обемни силуети. При Chloe тя е с карго джобове, при Stella McCartney идва с обем, а тази на Kenzo е максимално релаксирана и свободно пускаща се по земята.


Stella McCartney


Kenzo


Veronique Branquinho

Освен горе изброените, накъсаният, изтъркан, груб и с много свободен силует деним, и този сезон остава тук.

Безспорно едни от най-ярките предложения идват от Marques Almeida и Hood by air, а Roberto Cavalli предлага по-скромна визия за раздърпаните дънки.


Hood by Air


Marques Almeida


Marques Almeida


Roberto Cavalli

Една от добрите черти на денима е, че всякакви декорации и комбинации страшно му отиват. Част от изобилието примери за сезона са: щампованите със слънчевата система шорти Anna Sui, полата на звездички от Еди Слиман за Saint Laurent и винаги обшитите в камъни Dolce and Gabbana.

Пачуъркът е застъпен и тук, а Tommy Hilfiger, Vanessa Bruno и MM6 Maison Martin Margiela дават нагледни примери за това, колко шик може да бъде мотивът и върху деним.


Dolce & Gabbana


Anna Sui


Saint Laurent


Saint Laurent


Tommy Hilfiger


Vanessa Bruno


MM6 Maison Martin Margiela

ВИЖ ОЩЕ:

ТЕНДЕНЦИИ пролет/лято 2015: Хипи делукс

ТЕНДЕНЦИИ пролет/лято 2015: Сафари

ТЕНДЕНЦИИ пролет/лято 2015: Новият костюм

More from View Sofia

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.