Следва

Havana joy

NYFW: Alexander Wang, eсен/зима 2015

30-годишният Уанг, творчески директор на Balenciaga, е един от най-актуалните творци във...

All fashion преди 9 години

30-годишният Уанг, творчески директор на Balenciaga, е един от най-актуалните творци във висшата мода днес. Дебютът му идва през 2007 по време на Седмицата на Модата в Ню Йорк, със зимна колекция. Година по-късно печели престижна награда на Vogue, придружена с чек за 200 000 долара, за да започне свой собствен бизнес.

Aлександър Уанг успя да съсредоточи погледа ни към своя собствен лейбъл и на Седмицата на модата в Ню Йорк за сезон есен-зима 2015, която току що финишира. Смеем да определим стила му като неангажиращ, но волеви, незадължаващ, но категоричен. Той успя да обере овациите, отново, и да изпъкне на поредното си силно ревю. С което, в секундата, превърна моделите си в задължителна част от гардероба на градски тип човек. Притежаваме ли го, значи се вписваме в модерната среда. Винаги разпознаваме почерка на този мъж от пръв поглед, защото има съвременно мислене и е креативен.  Ексцентичен, яростен, дързък, но и носим, епитети, характерни за Уанг.



Конкретно за идния сезон: Oversize пуловери, безшевни якета, три-редово закопчаване, обемни форми, капси, бели външни шевове, апликации. Преобладаващ цвят е черният. Даже не преобладаващ, а тотален. Добър търговски ход, нарекоха total black решението на Александър колеги - все пак знайно е на целия свят, че черното се продава по-добре от всякакви цветни експерименти, да не говорим, че Уанг никога не е имал проблем с продажбите, т.е. познава материята отлично. Изключение в черната вселена на Уанг са две палта на каре с червено, два бледи пуловери и два чифта светли джинси. Визията е силно спортно повлияна. 

Пънк, хеви метъл, и конкретно Джин Симънс от Kiss служат за вдъхновение, останалото е дизайн с почерк, за който не е нужно да твърдим изрично, че ще се приеме страхотно от пазара. То просто си му го пише  на челото. 

More All fashion