Следва

Гостите на шоуто на H&M в Париж

Г като Гаф: Модните недомислици на седмицата

Датското модно списание "Cover" си навлече негативите на читатели по цял свят, след като публикува на страниците си снимка на анорексично слаб модел...

All fashion преди 9 години

Не на прекалено слабите модели! Отново!

Датското модно списание "Cover" разсърди читателите си, както и ползвателите на модна литература въобще, като се върна години назад и тропна на страниците си снимка на страшно слаб, направо анорексично слаб модел, именно 16-годишната Lululeika Ravn Liep.



Много от читателите разкритикуваха фотоса, като го нарекоха “реклама на анорексията". И вярно, тъкмо се завихри една човешка вълна за ползване и на по-нормални модели в модната фотография, че дори и на откровено пухкавки хубавици за целите на рекламните кампании, и хоп, пак се върнахме години назад.

За щастие, острите коментари и разгорещени дискусии принудиха главната редакторка на списанието Мелани Малинг да се извини публично за грешката си, като в писмо до читателите нарича "тъжен ден" момента, в който снимката е публикувана и признава, че искрено съжалява, че е позволила подобно нещо да излезе.

"През всичките тези години работим, за да променим идеала за красота, да покажем, че можеш да бъдеш привлекателен, без значение от възрастта и килограмите. Винаги се стремим да мотивираме момичетата да бъдат здрави", обяснява Мелани.

Ами като се стремите, внимавайти повече, де!

Селенчето Гомес за V magazine

Селена Гомес се появи на доста спорна корица за V magazinе, която определено цели да представи певицата в една такава секси светлина. Но по наше, и по мнение на феновете, резултатът е доста объркващ. На снимката виждаме сладката Селена, която ни дарява с невинен поглед над дясното си рамо, докато с ръце прикрива гърдите си. Определено нямаме проблем с провокативния характер на снимките, а с идеята, че Гомес е направена да прилича на младо момиче, някъде на границата с детето. На тези снимки, напомнящи за времето, когато чаровницата беше звезда на Дисни, й даваме най-много 15 години. Без изненада, снимката бързо предизвика лавина от критики както в социалните, така и в традиционните медии.

Сандали или...?

В модните ни гафове тази седмица, почетно място заема и Рик Оуенс с неговите меко казано ектравагантни, да него кажем направо, грозни “сандали”, които, ако не беше описанието в luisaviaroma.com, бихме помислили за някакъв вид средновековен уред, предназначен за оране на полета, например, а не за просто, при това модно, ходене с тях. Цената им също е впечатляваща, ще ти трябват £ 1 517, за да се сдобиеш с чифт, въпреки че определено е по-добре да не го правиш.

J.Crew&Lacoste - неочаквано слабо

Страшно харесваме J.Crew по принцип, но честно казано не виждаме никакъв смисъл в новата им колаборация с френския, подчертано спортен бранд Lacoste. Става въпрос за мини линия от поло тениски за пролетта, които са създадени от главния дизайнер на мъжката линия Франк Муйтиенс. Може би точно оттам идва и проблемът, защото тениските излеждат прекалено заети от мъжкия гардероб, буквални и затова безинтересни, и дори развлечени. Въпреки че логото по топовете е извадено от архивите на бранда от 1983 г., цялата линия изглежда почти едно към едно с редовните им колекции. Губи се взаимстването от J.Crew, което пък според нас води и до обезмислянето на цялата идея...

Double trouble

Не се случва всеки ден да видиш някого, облечен като Ким Кардашиян. Затова можем да си представим как ли се е чувствала Рита Ора, след като попадна облечена като скандалната Ким в една и съща вечер, на едно и също парти със самата нея. Стегнати в розов латекс на марката Atsuko Kudo, двете звезди се сблъскаха на партито на Мадона в Лондон. Неприятната сцена не бе неприятна само за тях, уви, а и за околните. Не можем да преценим дали повторната поява на Ким в подобен аутфит е по-отблъскваща от бондидж стайлинга на певицата, или обратното. Която и гледка да обявим за по-неприятна, едно е сигурно - подобно съвпадение не се вижда всеки ден... Розов ултра лъскав латекс по телата на две изключително колоритни дами, които сякаш усилено се борят за място в ежеседмичната ни класация с модни недоразумения.



БГ мода по света. Какво се случи в Лас Вегас, а не биваше

Още за триумфа на българската мода в Лас Вегас, четете тук>>

More from View Sofia

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.